Ora de aerobic: detaliul care face diferența dintre a renunța și a continua

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le observ în cazul celor ce vin la aerobic prima dată este că nu au răbdare. A deprinde mișcările dintr-o oră de aerobic, fie ea și una mai simplă, de aerobic clasic, îți ia ceva timp, e adevărat.

Ei, aici intervine măiestria instructorilor și ceea ce face diferența dintre săli poleite “cu de toate” și săli discrete, dar în care să dea naiba de nu ieși încărcat de energie pozitivă și conștient că ai dus până la capăt un antrenament executat cât se poate de corect, pentru că ai fost îndrumat cum trebuie.

Îmi amintesc de mine, când am pus prima dată piciorul în sala de aerobic de la Saria Club. Pe lângă faptul că aveam impresia că, dacă-mi iau ochii din podea, o să mă împiedic, cred că 70% dintre mișcările pe care le efectuam erau pe lângă. Nu puține au fost, în perioada aceea, momentele de rușine, în care eram conștientă că-s pe lângă și în care am vrut să renunț. Dar instructorii au fost cei care au făcut diferența.

work-out-1

Nu ascund nimănui că, înainte de Saria Star Club, am mai mers pe ici, pe colo. La fel, din când în când, din curiozitate ori pentru că s-a ivit ocazia, am mai mers prin diverse săli, pe la tot felul de ore. Credeți-mă, fetelor, că vă vând un pont extrem de important (și voi, guys, căci eu tare mi-aș dori să fiți mai mulți și la orele de aerobic, tae-bo etc): în treaba asta cu sportul zilnic, după voi și conștiința voastră, cel mai important lucru e instructorul.

reflection

Să alegi o sală cu de toate și să te duci să te miști incorect, fără a fi ghidat, mai ales ca începător, îmi pare rău s-o spun, dar face mai mult rău decât bine…

E destul de trist că nu sunt deloc puține sălile în care e jale printre fete, fiecare execută cum o duce capul, iar instructoarea își aranjează maioul în oglindă și mai bea o guriță de apă, fără să verifice, totuși, dacă lumea mai pleacă și cu coloanele vertebrale ori cu rotulele întregi după o oră de aerobic.
Una dintre orele mele preferate de la Saria Club e ora de Tae-bo sau de Body Combat. Nu doar că-mi fac un bine fizic, dar mă ajută enorm psihic. Enorm.

saria-1

Instructor aerobic bun în Bucureşti

Ei, prima dată când am participat la oră, în urmă cu ceva ani, instructoarea a scanat audiența, a văzut imediat că sunt fețe noi și, pe cale de consecință, toată ora, absolut toată ora, a efectuat mișcările în toate unghiurile către sală, astfel încât noi să avem un 360 de grade al acelor mișcări și toată ora, absolut toată ora, a explicat cum să ții călcâiul când lovești cu piciorul la spate, cum se execută un upercut, cum dai o lovitură directă, ce e aia kick față, cum să ții spinarea când execuți abdomene și tot așa.

Firește, într-un mod plăcut, în timp ce executa, la rândul ei, mișcările, în timp ce, pe ici, pe colo, mai făcea și câte o glumiță sau mai spunea ceva motivațional, cât să nu renunțe nimeni, în special fețele noi :)

sweat

Care, iată, n-au renunțat. Mă uit acum în jurul meu, la sală, și sunt multe, foarte multe fete din acea perioadă, de acum câțiva ani. Atenția, profesionalismul, prietenia instructorilor din sala asta, dar și al restului personalului, care are mereu o vorbă bună, ne-au fidelizat pe multe, foarte multe dintre noi.

Iar tot ce noi a trebui să facem ca să nu renunțăm a fost să fim atente, să fim ochi, urechi, mâini și picioare, să conștientizăm fiecare mișcare, să întrebăm cum se face atunci când nu ne-a ieșit din prima.

prove

Un instructor bun va ține ore bune. Un instructor al naibii de bun va și explica acele ore și va avea grijă de cei din sală să plece mai sănătoși, mai zvelți, cu articulațiile întregi și bine unse.
Într-o sală oarecare, clienții vor veni și vor pleca. Dintr-o sală bună, clienții vor pleaca dar doar ca să se întoarcă a doua zi cu și mai mult chef, cu și mai multă energie.

Iar dacă aveți drum prin Mihai Bravu (foarte aproape de Obor), poate dați o raită pe la Saria Star Club, măcar să trageți cu ochiul la cum se desfășoară o oră. Sunt sigură că veți reveni :)

Kisses and hugs! Trăiți sănătos și faceți mișcare! La finalul zilei, vă veți mulțumi.

go-to-the

14 comentarii

 1. Ce-mi plac postarile astea ale tale, imi transmit energia aia pozitiva, si da, m-ai fcaut tare curioasa cu Saria. Pup :*

 2. Ai perfecta dreptate!datorita unei instructoare dedicate fac aerobic si step de 3 ori pe saptamana, de aproape un an, fara sa concep sa pierd vreo sedinta!
  Bravo, foarte bun punctul de vedere.

  Pup,
  Aurelia

  • Mulțumesc mult, Aurelia. E foarte important instructorul, e vital nu doar ca să-ți insufle dragostea pentru mișcare, ci și ca să ne țină sănătose. Mă bucur că faci mișcare constant, sper să fim tot mai mulți :D

 3. Incep sa regret ca mi-am refuzat insteuctoarea de atatea ori sa ma ajute :(. Data viitoare o sa-i cer ei sfaturi.
  Mi-a placut articolul.
  Kiss

 4. si eu am avut o perioada acum vreo 6 ani in care mergeam la sala de 4 ori pe saptamana. a durat vreo 6 luni perioada asta. si asta din cauza instructoarei, cori gramescu. mi-a placut atat de mult de fata aia! si inca imi mai place, dar ma mutasem si nu mai puteam ajunge dimineata (cum imi place) inainte de munca :(
  acum bantui din cand in cand la world class la piscina. am tarif special si pot plati lunar. este mult mai avantajos decat la orice alta sala

 5. Și mie îmi place mult de Cori, o admir pentru tot ce a făcut. Atâta doar că eu sunt cu orele mai cardio, nu prea ajung la Pilates. Cât despre piscină, I so envy you. Eu nu prea știu să înot și sufăr.

 6. Sunt de acordcu tine, merg de ani de zile (vreo7) de 3 ori pe saptamana in acelasi loc.

 7. Ce frumos ai zis!! Mai ca-mi vine sa ma mut si eu la sala ta:D. Pupici!

 8. Mai motivațional de atât chiar nu se poate. Mi-ar place să merg la o asemenea sală. Mulțumesc pentru recomandare Antonia!

  • Mă bucur că te motivează și, când ai drum pe la Saria, eu te aștept să dai un semn, să ne cunoaștem. Știi, nu-i neapărat o sală de fițe, dar e un loc de unde chiar pleci încărcat cu energie povitivă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.