Mie, când scriu, îmi place să ascult muzică. Dacă vrei să asculți ce am ascultat eu când am scris acest text, atunci dă play clipului de mai jos, în timp ce citești. E the mood.

Îmi place tare mult să-mi stabilesc obiective mereu, nu doar la început de an, chiar dacă asta înseamnă să pun multă presiune pe mine. Faza e că oricum pun presiune non-stop, chiar și cu privire la lucruri care nu țin de mine, așa am fost dintotdeauna. Mi se pare că trebuie să găsesc eu o modalitate (MODALITATEA!) de a le rezolva.

Însă, la început de 2024, îmi doresc atât de puține lucruri, dar atât de importante… Pe prea puține dintre ele le pot controla, pentru prea puține dintre ele mă pot zbate.

De citit în 2024

Știu sigur că o să citesc (cel puțin) 40 de cărți anul acesta. Îmi setasem inițial 52, însă, din experiența anilor trecuți, prefer să-mi stabilesc o limită mai joasă pe Goodreads și să o depășesc. E singura privință în care lucrurile funcționează fix pe dos în cazul meu :P

Încep anul cu o carte pe care am târât-o din 2023, atât de mult nu mi-a plăcut… Femeia cu fustă violet, de Natsuko Imamura. Îi mai dau credit, mai ales că mai am o carte de-ale ei, Fata care s-a transformat în bețișoare.

Dar abia aștep să citesc Afacerea vieții tale, de Backman, singura necitită dintre cărțile lui, dar și Maniunea, a lui Narine Abgarian. Am o mulțime de cărți noi, primite ori cumpărate, și asta mă duce către un alt deziderat pentru 2024, unul pe care nu știu cum o să-l rezolv…

De rezolvat în 2024

Pentru că viața mea s-a schimbat, și preferințele mele sunt altele. Fie vorba între noi, nu am fost niciodată topită după lumea modei și a machiajului. Atunci când mi-am pornit blogul cu acest specific, veneam după o perioadă în presă, perioadă în care scrisesem pe domeniul media și publicitate. Motivul pentru care am deschis blogul atunici a fost pentru a ține legătura cu agențiile de publicitate și de PR. Timpul a trecut, iar eu nu m-am mai regăsit acolo. Da, e adevărat, sunt femeie, o să am mereu un ruj cu mine, o să știu mereu ce ingrediente dintr-o cremă de față sunt nocive, dar atât. Nu-mi mai doresc nimic de la acest domeniu.

Aș fi putut face performanță? Poate, cine știe? Dar drumul meu e altul. Și, tocmai de aceea, mi-am luat un alt domeniu. Problema e că nu știu la cine să apelez pentru a-mi muta niște conținuturi de colo-colo. Prietenii pe care mă bazam cred că au treburi mai importante, așa că eu sunt încă în căutare de cineva care să mă ajute. Aș fi vrut să fac ceva dedicat cărților, învățării. Om vedea, să sperăm că 2024 o să fie bun și o să mă ajute. Promit să vă țin curent.

De învățat în 2024

Pe același loc cu cititul stă învățatul unei limbi străine. Deși am cochetat cu greaca și chiar am făcut câteva meditații acum câțiva ani, recunosc că nu s-a lipit de mine. N-o fi fost momentul, cine știe… Cert e că-mi doream de ceva timp să mă apuc de o limbă nouă, am ales chineza și îmi place de leșin.

Da, e drept, după vreo șase zile abia dacă știu câteva formule de salut, câteva cuvinte uzuale, să număr și să scriu cifrele de la 1 la zece, dar mi se pare o limbă superbă, extrem de muzicală și promit că nu o să mă dau bătută. Dacă vă interesează, vă pot spune și ce aplicații folosesc, mai ales că am găsit ceva mult mai bun decât Duolingo (atât de bun încât cel mic al meu, care nici șase ani împliniți nu are, a vrut și el aplicația și s-a apucat de spaniolă…).

De văzut și de ascultat în 2024

Ca întotdeauna, recomandările lui Cătălin Anchidin sunt în top. Caut să văd tot ce recomandă omul ăsta. Altfel, am rămas doar cu Netflix, nu prea mă mai încântă celelalte. Și abia aștept să văd If :))

Nu-i un secret că moooor să descopăr muzici noi, mai noi sau mai vechi, nu există să văd vreun serial și să nu mă las convinsă de coloana sonoră. Ascult radio cu disperare (Smart și Magic, preponderent, dar și radiouri străine). Încă nu-mi doresc să mai merg la vreun concert. Cred că-s niște răni care încă se vindecă, cine știe?

Altfel, YouTube mă tentează într-atât de mult încât parcă aș reveni la Premium. Niște oameni sunt minunați, cu tot cu Nu știu, zic al lor la care sper să ajung și eu anul acesta, Morning Glory FTW, Mădălin Cîrje (et  comp.) cu Roast your post, Vezi-ți de glumă ș.a, Ceva Mărunt cu Prin canale, Vali și alți câțiva merită toată atenția.

De făcut în 2024

Sunt multe, atât de multe. Dar am ajuns la 43 de ani și mi-am dat seama că nu știu încă să respir cum trebuie… Anul ăsta vreau să învăț să respir. Să îmi dau timp, să mă accept, să încerc să mă plac cât de cât. Să vorbesc mai des cu mine, să îmi caut un locșor măcar în top 10 priorități. Să nu mă mai judec atât de aspru, să știu să plec mai repede din locurile în care nu îmi e bine. Să fiu mai bună cu mine.

Știți vorba aia… Life has its funny ways? Ei bine, viața le așază pentru fiecare așa cum trebuie să le așeze. Ce e ce mai important este ca, la finalul zilei, să pui capul pe pernă și să nu te simți apăsat.

Am apăsări doar în privința părinților mei. Prea multă iubire și prea multă personalitate, de toate părțile, pot genera, de multe ori, momente nedorite. Dar știți ce? Am cei mai buni și mai tari pe poziție părinți și tot ce am învățat mai frumos și mai bun a fost de la ei.

Și altele…

… care nu țin de noi, deși țin, pentru că în toate există o doză de noroc. Poți să faci tu ce-oi face, pe necuratu’-n patru, să te dai de trei ori peste cap și să te faci din broscoi prin și tot nu se întâmplă… Asta se cheamă soartă, în care eu cred și pe care eu o respect. Sper doar să fie blândă cu mine.

Să aveți cel mai an an! Hugs!

7 comentarii

 1. Iti doresc un an foarte bun, sa reusesti absolut tot ce ti-ai propus.
  Ma intereseaza si pe mine aplicatia pentru limbi, as vrea sa invat bulgara, am facut curs 12 saptamani, la inceputul lui 2023, dar cum anul acesta nu am fost in Bulgaria…
  Sanatate multa si toate bune si parintilor tai, si il imbratisez pe micul Alex.

 2. Un An Nou grozav, Antonia! Trebuie sa imi fac si eu lista de obiective si daca tot am dat peste articolul tau, o sa fac asta azi! Iar pentru cele de anul trecut care nu s-au implinit, asa cum bine zici, life has its little funny ways and maybe it was for the best.

  PS: si eu sunt fan Frederik Backman ;)

 3. Long time no see, să zic așa :) Hai că le rezolvăm pe toate, pe rând, sunt sigură! OMG, deja 6 ani? Nu-mi vine să cred cum trece timpul. M-ar interesa și pe mine aplicația, sinceră să fiu, dacă pe el l-a prins :))

  • Duuuaaa, nu știu când au trecut toți anii ăștia… Aplicația e Mondly, nu am vrut să o zic încă pentru că sunt pe free trial și nu am o părere 100% completă, dar o recomand. Îmi place foarte mult, poate chiar revin cu un articolaș despre plusurile și minusurile aplicațiilor șia ale cursurilor online pe care eu le-am mai încercat.
   Să ai un an bun și frumos, Alina, hugs!

 4. Toni, îți doresc tot binele din lume! Să fii sănătoasă, să îți faci timp pentru tine în fiecare zi (eu am învățat târziu asta), să îți atingi toate obiectivele anul acesta și să te bucuri de cei dragi ție. Te pup și te îmbrățișez! 😘🤗
  P.s.: dacă vrei să share-uiești și cu alții descoperirile tale, sunt și eu interesată de o aplicație bună pentru limbi străine. Mulțumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.