GIVEAWAY! Reînnoiește-ți garderoba! Dau DOUĂ vouchere de câte 350 lei în
magazinele La Femme. Vezi pe vlog toate detaliile!

Tu când te-ai jucat ultima dată cu copilul tău?

Dacă eşti părinte, probabil că viaţa ta e o mică luptă. Probabil că vrei să îi oferi copilului tău tot ceea ce are nevoie şi tot ceea ce e mai bun. Probabil că munceşti mult şi că ţi se pare că, în timpul rămas, ai mai putea munci un pic, astfel încât cel mic să aibă mai mult, să îi fie viitorul mai asigurat.

Ei bine, aş vrea să te opreşti un pic, să te întrebi şi să îţi răspunzi cu sinceritate: Tu când te-ai jucat ultima dată cu copilul tău? Când ai petrecut timp cu el, aşa, cu adevărat, fără să ai un ochi în e-mail şi o mână pe tastatură, fără să fii cu gândul doar la lista ta de to do’s din ziua respectivă?

Ei bine, tocmai de la această idee a pornit şi Edu Class, o companie românească ce lansează campania #JocuriImpreuna, un manifest pentru joaca în familie, prin care îi încurajează pe părinţi şi pe copii să petreacă mai mult timp unii cu ceilalţi, să se joace şi să descopere împreună.

Nici nu mai vreau să amintesc de timpul pe care îl fură tehnologia, atât părinţilor, cât şi copiilor şi cum uităm de jocuri şi de jucării. Ca o paranteză, când eram mică, erau prea puţine jucării pentru copii; am avut prima păpuşă Barbie pe la 14 ani, vârstă la care acum, dacă nu ai cel mai nou model de aifon sau cea mai şmecheră tabletă, eşti praf…

Mă jucam cu maşinuţele, iar cea mai mare plăcere a mea era să construiesc împreună cu ai mei castele din piese de tip lego sau mozaicuri dintr-un vechi joc rusesc, pe care îl mai am şi acum (chiar am să-l caut să vi-l arăt într-o zi). Iar cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt fix momentele petrecute cu ai mei la joacă.

Iar dacă aruncaţi un ochi la jucăriile de pe Edu Class, cu siguranţă o să păţiţi ca mine şi o să vă doriţi să mai fiţi iar copii. Eu am pus ochii pe Why Connect?, însă acolo găsiţi tot felul: de la jocuri educative pentru cei mai mici la jocurile de masă educaţionale, de la cele de cunoaştere a mediului ori lingvistice până la jocurile logice-matematice, toate sunt stimuli care antrenează mintea copiilor şi le deschid apetitul pentru distracţie.

E o iniţiativă foarte frumoasă a celor de la Edu Class, mă bucur că am putut fi parte din ea, cu atât mai mult cu cât mi se pare că ne îndepărtăm, zi de zi, de adevăratul scop al existenţei: acela de a ne bucura de lucrurile care contează cu adevărat.

Photo by Daniel Cheung on Unsplash

***
Urmăreşte-mă prin Bloglovin.
Stăm de vorbă şi pe pagina de Facebook, şi pe Twitter. Pun poze pe Instagram şi pe WeHeartIt. Pun lucrurile preferate pe Pinterest şi pe Tumblr. Nu uita să mă urmăreşti în aceste reţele sociale!

Lasă un comentariu