Tu când te-ai jucat ultima dată cu copilul tău?

Dacă eşti părinte, probabil că viața ta e o mică luptă. Probabil că vrei să îi oferi copilului tău tot ceea ce are nevoie şi tot ceea ce e mai bun. Probabil că munceşti mult şi că ți se pare că, în timpul rămas, ai mai putea munci un pic, astfel încât cel mic să aibă mai mult, să îi fie viitorul mai asigurat.

Ei bine, aş vrea să te opreşti un pic, să te întrebi şi să îți răspunzi cu sinceritate: Tu când te-ai jucat ultima dată cu copilul tău? Când ai petrecut timp cu el, aşa, cu adevărat, fără să ai un ochi în e-mail şi o mână pe tastatură, fără să fii cu gândul doar la lista ta de to do’s din ziua respectivă?

Ei bine, tocmai de la această idee a pornit şi Edu Class, o companie românească ce lansează campania #JocuriImpreuna, un manifest pentru joaca în familie, prin care îi încurajează pe părinți şi pe copii să petreacă mai mult timp unii cu ceilalți, să se joace şi să descopere împreună.

Nici nu mai vreau să amintesc de timpul pe care îl fură tehnologia, atât părinților, cât şi copiilor şi cum uităm de jocuri şi de jucării. Ca o paranteză, când eram mică, erau prea puține jucării pentru copii; am avut prima păpuşă Barbie pe la 14 ani, vârstă la care acum, dacă nu ai cel mai nou model de aifon sau cea mai şmecheră tabletă, eşti praf…

Mă jucam cu maşinuțele, iar cea mai mare plăcere a mea era să construiesc împreună cu ai mei castele din piese de tip lego sau mozaicuri dintr-un vechi joc rusesc, pe care îl mai am şi acum (chiar am să-l caut să vi-l arăt într-o zi). Iar cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt fix momentele petrecute cu ai mei la joacă.

Iar dacă aruncați un ochi la jucăriile de pe Edu Class, cu siguranță o să pățiți ca mine şi o să vă doriți să mai fiți iar copii. Eu am pus ochii pe Why Connect?, însă acolo găsiți tot felul: de la jocuri educative pentru cei mai mici la jocurile de masă educaționale, de la cele de cunoaştere a mediului ori lingvistice până la jocurile logice-matematice, toate sunt stimuli care antrenează mintea copiilor şi le deschid apetitul pentru distracție.

E o inițiativă foarte frumoasă a celor de la Edu Class, mă bucur că am putut fi parte din ea, cu atât mai mult cu cât mi se pare că ne îndepărtăm, zi de zi, de adevăratul scop al existenței: acela de a ne bucura de lucrurile care contează cu adevărat.

Photo by Daniel Cheung on Unsplash

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.