Toată treaba asta cu cetona de zmeură (ketone) a plecat de la Dr. Oz. De atunci, multă lume şi-a îndreptat atenția asupra acestor pilule. Din păcate, de cele mai multe ori, am auzit sau citit “M-am hotărât să iau cetonă de zmeură pentru că vreau să slăbesc şi nu am timp să fac mişcare şi nici regim alimentar nu prea vreau“. Ce faaaaceee?
Oameni buni, până când n-oi mai fi, o să zic acelaşi lucru: nu există pastile minune care să vă slăbească în timp ce mâncați cât pentru zece şi nu faceți mişcare nici până la chioşcul din colț. Nu există. Nu, nu, nu.
Există moderație, există puțintică mişcărică, măcar 15 minute pe zi de ceva alert, ce vreți voi, plimbare, dans, orice. Şi da, există suplimentele alimentare naturale, menite să ajute organismul în tot demersul ăsta de luptă cu kilogramele.
Cetonele de zmeură cam asta fac şi ele, vă ajută organismul în reglarea metabolismului glucidic. Împiedică absorbția glucozei, a zahărului, iar dacă zahăr nu e, nici grăsimi nu sunt. Mai exact, cetona de zmeură reglează adiponectina, o proteină utilizată de organism pentru a regla metabolismul.
Ideea e că, deşi sunt marketate ca de nădejde în curele de slăbire, nu există dovezi clinice că au acest efect asupra oamenilor. Da, e adevărat, asupra şoarecilor de laborator au avut ceva efecte, dacă vă interesează mai mult, puteți citi pe Wikipedia.
So, dragile mele, eu mănânc sănătos, fac mişcare şi am cam aceeaşi greutate de ceva vreme. Aşadar, când am primit în dar cele două cutii de cetonă de zmeură (înțeleg că au fost comandate de pe iherb, pe ele scrie Nutritional Concept Ultimate Diet Solutions Triple Strenght Raspberry Ketones 300 mg), am decis că e timpul să testez.
Am două cutii a câte 60 capsule fiecare şi trebuie să iau două pilule pe zi. Am citit că nu există efecte adverse, iar pe mine trebuie să recunosc că m-au încântat şi determinat să încerc antioxidanții din cetona de zmeură.
Vă țin la curent cu evoluția.
Kisses and hugs!
17 comentarii