Pledoarie pentru o divă

Când am pornit blogul ăsta, nu eram nici frumoasă, nici mondenă, nici pricepută în ale machiajului. Eram doar o femeie cu dorința de a şti mai multe despre ce îmbracă, despre ce pune pe fața şi pe corpul ei, despre ce să îmbrace ca să se potențeze.

La o vreme după, vreau mai mult. La o vreme după, am cunoscut aici oameni minunați. MI-NU-NAŢI!

Către voi, oameni minunați, merg toate mulțumirile mele pentru nominalizarea pe care am primit-o în cadrul DigitalDivas, cel mai tare eveniment dedicat femeilor active în social media.

Pentru voi fac ceea ce fac, pentru voi caut inspirația zilnic, chiar şi atunci când mă înec în pesimism, când mi-e rău, n-am un leu de papa, darămite de shopping, când NU vreau să fac pe DIVA, pentru că nu sunt una, când mă definesc exclusiv prin eforturile mele.

M-am gândit, de când am primit e-mailul prin care eram anunțată că am fost nominalizată, dacă-s demnă de o divă. Eu nu fac, poate încă, poate niciodată, habar n-am, photo sessions în locuri speciale, nu-mi cumpăr pudre cât o rată la apartament în Drumul Taberei, nu am orgolii şi nici asistente personale la care să țip şi care să-mi cumpere cafeaua.

Am un dulap imens, am multe cărți, haine încă de când aveam 14 ani, oameni foarte buni şi răbdători cu mine. Am un pesimism ciudat, care mă împinge la un optimism extrem. Am şi mai multe cărți, multe dorințe, şi caut frumosul unde nici el nu mai crede că există. Plantez amestecuri de primăvară în ghivece mari şi-mi umplu unghiile cu pământ, plâng după câini şi sunt o singuratică. Am zile când amestec dungi cu buline şi mă întreb ce-ar zice Ovidiu Buta (domnule Buta, eu sunt fana înfocată, care vă stalkereşte :)) despre asta.

Mă lupt să nu mănânc covrigi, mi-e poftă şi mă doare fiecare covrig de care mi-e poftă. Dar mă țin tare. Fac sport, alerg, şi-am început să fac asta mai mult ca o terapie. Am probleme cu tenul şi picioarele imperfecte. Am câte un coş pe mână şi dau rateuri cu outfit-urile.

Sunt ca voi.

Şi sunt mândră de asta. Ştiți, o divă e mama mea, marcată de nenumărate boli, care m-a purtat în pântece într-o sarcină toxică, una care i-a lăsat prea multe şi prea nedrepte urme pe față.

Divă e Antoaneta Puian, draga de ea, cea care mi-a fost alături mereu, chiar şi atunci când nu a fost aici.

Dive sunt toate femeile din viața mea. Cele care nasc, țin diete, se îngraşă, fac carieră, aleargă, nu aleargă, se îmbracă bine sau îşi cumpără ultima modă de la tarabe. Dive sunt femeile care trăiesc curat, frumos, cu marea dorință de a face bine şi de a transforma urâtul în frumos.

Divă eşti tu şi tu inspiri diva din mine.

Îți mulțumesc.

***

După o ediție pilot realizată în 2012, Digital Divas, cel mai mare eveniment dedicat femeilor active în social media, revine cu un concept avansat. Evenimentul se va desfăşura pe 21 iunie 2013, în cadrul Club Biavati şi va cuprinde patru sesiuni de conferințe inedite şi o gală de premiere a blogurilor de fashion/beauty.

Evenimentul se va bucura de prezența celebrităților şi a persoanelor active în social media, care vor prezenta tendințele în comunicarea online, oportunitățile de dezvoltare a unei cariere în social media şi vor oferi participantilor o sursă reală de inspirație.

Invitatul international al evenimentului este Yvan Rodic, cunoscut blogger şi fotograf al blogului FaceHunter (lansat în februarie 2006). Yvan Rodic este într-o permanentă misiune de a descoperi cele mai noi tendințe globale şi evenimente de modă actuale. Considerat de multe persoane drept unul dintre cei mai influenți bloggeri de fashion, blogul său, dar şi Visual Diary, ajung lunar la aproximativ un milion de vizualizări.

Printre vorbitorii locali prezenți se numără specialişti cu experiență în online şi social media, cunoscuți bloggeri de fashion, dar şi celebrități care vor dezvălui secretele şi strategiile care le-au adus succes în comunicarea online: Oana Pellea (actriță), Andreea Esca (Director Editorial – The One), Raluca Kisescu (Marketing Manager- AVON), Cornel Ilie (Muzician – Trupa Vunk), Ovidiu Buta (Director de Modă GQ & fondator Fashionandbeauty.ro), Mirela Bucovicean (Owner – Molecule-F.), Monica Jitariuc (Managing Director – The Practice Romania), Cristian Lupşa (Editor – Decât o revistă), Vicki Nicola (Fashion Blogger – Vickipedia), Alina Tănasă (Fashion Blogger – Absolutely Fabulous) şi Diana Enciu (Fashion Blogger – Absolutely Fabulous).

În cadrul Galei de premiere Digital Divas Awards, care va avea loc la finalul zilei de 21 iunie, vor fi premiate 10 categorii (Best Fashion Blog, Best newcomer Beauty Blog, Best Women websites etc.). Jurizarea nominalizaților se va desfăşura în perioada 7-17 iunie, fiind realizată de catre un juriu format din specialişti în domeniu. Categoria “People’s Choice Awards” nu va fi apreciată de un juriu anume, ci se vor lua în considerare voturile pe care publicul le acordă tuturor nominalizaților la această categorie.

Sursa foto cover

10 comentarii

  1. Voiam sa iti spun de atata ori si imi pare rau ca nu am facut-o “Bine ai venit!”
    Stiu ca asta s-a intamplat cu multa vreme in urma dar mai bine ma tarziu,zic. Mi-era dor sa te citesc,verificam din cand in cand sa vad daca ai scris cumva ceva. La cat mai multe postari!:)

  2. Deci mergem impreuna la eveniment? Tare mi-ar face placere, draga mea diva :D Te pup!

  3. Minunat ai scris. Sa nu mai pleci d-aici. Si sa promovezi aici si pe FB tot ce scrii pe langa ca eu vreau sa citesc tot! Abia astept evenimentul! O sa fie fun! Divo!

  4. Felcitari :) Meriti 100% in primul rand pentru ca nu esti o diva de carton esti una reala, umana, pe care imi place sa o citesc:)

  5. Cred ca conteaza ca te dedici blogului si ca esti o diva in poze! De aia ai fost si nominalizata, nu? :D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.