MARKERAD: Ce iese când directorul artistic Louis Vuitton și IKEA lansează o colecție. Și ce mi-am cumpărat eu :)

MARKERAD: Ce iese când directorul artistic Louis Vuitton și IKEA lansează o colecție. Și ce mi-am cumpărat eu :)

E fondatorul brandului de modă Off-White, dar și director artistic al secțiunii de articole vestimentare masculine la Louis Vuitton. Iar când Virgil Abloh, căci despre el e vorba, lucrează împreună cu Ikea, rezultatul este MARKERAD – o colecție limitată, care include primele piese de mobilier și decorațiuni esențiale pentru casă.

MARKERAD (echivalentul în limba suedeză pentru „marcat”) e o colecție care transformă obiecte banale, de zi cu zi, în simboluri de design cu personalitate. Nu e doar o colecție de piese must-have pentru a sta, dormi, lucra și depozita lucruri.

Pornește de la modele clasice minimaliste și le completează prin referințe artistice și elemente deconstructive tipice creatiilor lui Virgil Abloh. Ghilimelele sale simbolice pot fi întâlnite peste tot în cadrul colecției și sunt utilizate pentru a adăuga un sentiment de ironie și o doză de umor obiectelor obișnuite, de la lenjerie de pat până la scaune și covoare.

Veți descoperi textul său cu acorduri personale pe multe dintre piesele minimaliste, inclusiv pe ceasuri (“TEMPORARY”), plase de cumpărături (“SCULPTURE”) și covoare verzi, ce seamănă cu un gazon (“WET GRASS”).

MARKERAD

MARKERAD

Piesele suplimentare includ scaune Windsor, ale căror picioare prezintă și opritoare pentru uși, dulapuri cu ușă din sticlă și mânere roșii, în formă de unghii, chiar și “opere de artă” de așezat pe perete – Mona Lisa luminată cu LED-uri – și un covor supradimensionat, conceput să arate ca o chitanță IKEA

Acesta, potrivit lui Abloh, “poate fi poziționat la fel de ușor atât pe podea, cât și pe perete – în ambele scenarii, covorul evidențiază întreaga poveste pe care o întruchipează IKEA.”

MARKERAD

MARKERAD

MARKERAD este despre evidențierea obiectelor anonime pe care le folosim în fiecare zi fără să ne dăm seama. Când combinăm un prag de ușă cu unul dintre picioarele unui scaun obișnuit, creăm ceva neașteptat – o întrerupere

Virgil Abloh

MARKERAD a fost lansat în România pe 2 noiembrie 2019 și este disponibil online începând cu 4 noiembrie. Prețurile obiectelor din colecție pornesc de la 29.90 lei pentru fața de pernă și ajung până la 1199 lei pentru masa MARKERAD din lemn natural.

MARKERAD

Eu mi-am dorit foarte mult ceasul, așadar l-am și cumpărat. Iconic pentru perioada în care trăim mi s-a părut și covorul care, dacă mă întrebați pe mine, e mult mai mult decât un obiect decorativ. Mi-ar fi plăcut și Gioconda cu leduri :), însă am decis să mă limitez la două articole.

Vouă cum vi se pare colecția? V-ati cumpărat ceva sau v-ar tenta? 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.