Lovin’ it: e.l.f Pudră cu protecție solară

Vreau neapărat să vă vorbesc despre un produs care m-a ajutat să trec ceva mai bine peste revagiile inițiale făcute de Retin-A. Este vorba despre Pudra cu protecție solară e.l.f studio

Cum cred că v-am povestit, pe lângă episoadele acneice sinistre, Retin-A mi-a şi uscat fața foarte, foarte rău. Am evitat, pe cât posibil, machiajul şi, dacă n-aş fi avut bubele cu pricina, aş fi renunțat complet la el. Aşa, însă, n-am putut ieşi din casă fără fond de ten şi pudră.

Machiajul în perioada Retin-A

Dacă, la capitolul fond de ten m-am descurcat binişor cu Bourjois Flower Perfection şi cu Clarins Teint Haute Tenue (review aici), la capitolul pudră am avut ceva fe furcă. Vichy Dermablend, de care sunt foarte mulțumită, în mod normal, arăta ca un deşert alb, Chanel Natural Finish Pressed Powder (review în curând) nu făcea față şi se strecura în “crăpăciuni”. De la e.l.f., pudra obişnuită, din gama essential, nu se aşeza pe față şi basta. Aveam nedesfăcută pudra cu protecție solară de la e.l.f şi am încercat-o, fără prea mari aşteptări.

În ciuda faptului că arătam ca o şopârlă în năpârlire şi că fondul de ten se absorbea instant în piele, chiar dacă am aplicat cu generozitate Emolium şi Bioderma Photoderm Max, aceasta din urmă cu SPF 50, pudra de la e.l.f a făcut față cu brio. Nu spun că nu se vedea deloc că pielea e crăpată, însă față de celelalte pudre, abia dacă se observa.

Mai mult decât atât, dacă în cazul celorlalte pudre, la momentul aplicării simțeam o orecare senzație de usturime, de o fracțiune de secundă, şi parcă până şi pensula mă ustura la atingere (o să râdeți, însă am aplicat, câteva zile, pudra cu pensula Tapered Blending E40 de la Sigma, o pensulă mică, de ochi), în cazul pudrei de la e.l.f. am simțit ca pielea se calmează, iar senzația de usturime nu s-a mai manifestat.

Nu mi-a ieşit nimic pe față, pielea s-a comportat natural, fără reacții adverse, chiar dacă sunt convinsă că, printre ingrediente, se află şi unele cu “big no no“.

Titanium Dioxide şi SPF 45

Nu vă spun că, în căutarea mea după Titanium Dioxide, primul link accesat a fost unul în care ingredientul era prezentat drept cancerigen. Am mai citit puțin şi, cel puțin din Wikipedia, am înțeles că, dacă molecula/particula de Titanium Dioxide e acoperită de siliciu sau de aluminiu, la lumină nu se mai produc radicalii despre care se presupe că pot provoca această boală.

Oricum, aveți ingredientele mai jos:

Gradul de acoperire este unul mediu, dacă este aplicată ca tare şi creşte, dacă este aplicată pe fondul de ten. Trebuie ceva atenție la cum pudrați şi gâtul pentru că, deşi am crezut că nuanța e una adaptabilă, nu e chiar aşa. Pentru tenul meu e uşor mai închisă şi trebuie să fiu atentă să nu arate urât.

Pulberea mi s-a părut uşor… rugoasă, nu ştiu cum să explic mai bine. Nu e o pudră satinată, e o pudră care aderă la suprafața pielii şi e un picuț mai aspră.

Cât despre rezistență, e una destul de bună. Nu-mi luceşte fața nici după patru-cinci ore bune, însă nu mă pot pronunța dacă-i şi efectul Retin-A. Nu mi-a provocat iritații sau coşuri, nu mi-a încărcat porii.

Şi un mare NU

Un punct slab este ambalajul. Capacul cutiei se deschide greu, găurile sitei prin care pudra curge sunt prea mari, iar ambalajul negru nu-mi dă voie să văd exact cât produs mai e în cutiuță… Singura modalitate de a vedea este, cred, să scot tocmai acea sită, însă am încercat şi, la cât de bine părea înfiptă în cutie, mi-a fost că scot sita cu tot ce mai e în cutiuță.

Deja încep să mă panichez la gândul că se termină. E un produs care îmi place mult, genul acela de produs care poate să conțină orice, că tot l-aş folosi.

Vă las cu câteva fotografii ale produsului, dar şi ale feței mele. Ştiu că veți fi îngăduitoare, e un ten care a suferit cumplit cu tratamentul cu Retin-A şi, în imaginile de mai jos, nu am folosit fond de ten, ci doar Pudra cu protecție solară e.l.f studio.  Pozele sunt făcute fără bliț, în lumina soarelui, care scoate la iveală toate bubițele şi toți porii :(.

Cu siguranță voi recumpăra acest produs, este cel care a reuşit să-mi redea o fărâmă de încredere în mine, după nişte luni bune. Încă mai am probleme, pe gât am acea erupție, însă nu pot decât să sper că va fi tot mai bine, de acum înainte.

Din nou, vă mulțumesc vouă pentru toate cuvintele de susținere, pentru toate gândurile bune, pentru înțelegerea voastră, pentru sfaturi şi pentru îngăduință.

Kisses, hugs şi toate gândurile mele bune!

 

 

8 comentarii

 1. Si eu am suferit multi ani pentru ca aveam tenul plin de acnee si urme,dar pe mine m-a ajutat enorm Brevoxylul.Acum nu mi-e rusine daca ies nemachiata din casa:)Nu am incercat pudra elf,acum folosesc Vichy Aera Teint Mineral (e ok,dar…).
  Te pup.

  • Ce bine, sa stii ca ma bucur teribil sa descopar ca sunt persoane care au reusit sa se vindece. Cat timp ai folosit Brevoxyl? Ai avut o schema anume de tratament sau l-ai aplicat conform prospectului? Eu am de la Vichy pudra Dermablend, cumparata la o ocazie, si sunt extrem de multumita. Dupa ce s-a uscat tenul, nu prea s-a ma asezat cum trebuia.

   • Brevoxyl il folosesc si acum,dupa aprox 7 luni.In prima luna il foloseam si dimineata si seara zilnic.Acum il folosesc o data la trei zile.Si eu am avut probleme cu tenul uscat,mai ales de cand e frig afara.
    Si eu m-am tot uitat la pudra Dermablend,dar speram sa o gasesc la un pret mai “cumsecade”…

    • Si cum te simtit cu tratamentul cu Brevoxyl? Mie, alaturi de Retin-A, imi face destul de bine, dar tot mai am cosuri si alte probleme :( Sa stii ca habar n-am cat e Dermablend in farmacie, insa fdt am vazut ca-i scumput…

 2. Am avut o acnee oribila in liceu, singurul lucru care m-a ajutat a fost tratamentul cu Roaccutanne. L-ai incercat? E destul de puternic dar mi-a curatat tenul complet. Am tenul foarte sensibil asa ca tot imi mai apar puncte rosii de obicei de la diferite creme sau produse de machiaj dar nimic ce nu pot sa acopar. xx

  http://www.theprovocativecouture.com/

  • Mi-e teama de Roaccutanne si nici nu mi-a fost recomandat, ca inteleg ca e prescris in cazul unor chestii mai grave, mai serioase. Am tot citit despre el si stiam ca da rezultate, insa stiu ca poate avea si niste efecte secundare ciudate. Foarte tare ca ai reusit cu el, chiar mi se pare o grea piatra de incercare sa ai astfel de probleme si mi se pare un mare act de curaj si de rabdare sa nu te descurajezi si sa scapi de acnee.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.