Ce se întâmplă dacă înlocuiești toate produsele cosmetice cu ulei de cocos?

Ei bine, cuiva i-a trecut ideea asta prin cap și, mai mult decât atât, a și pus-o în aplicare. Cheryl Wischhover, de la Fashionista.com, a dat deoparte, pentru două zile, toate produsele pe care le folosea în mod uzual și le-a înlocuit cu ulei de cocos, un borcan mare, cumpărat cu 12$, de la Target.

Marea ei frică, înainte de a începe experimentul, a fost că se va umple de tot felul de erupții pe piele, asta fiind problema cel mai des invocată de cei care îl folosesc. De altfel, Cheryl recunoaște că a trișat puțintel, mai ales că urmează un tratament pentru ten, și s-a văzut nevoită să continue cu aplicarea cremei ei obișnuite.

Cum s-a comportat uleiul de cocos pe post de, printre altele, demachiant pentru ochi, balsam/mască de păr, cremă de ochi, balsam de buze și altele, puteți citi, pe larg, în articolul de aici.

Una dintre concluziile pe care autoarea le trage este că, folosind ulei de cocos, ar economisi în jur de 500$ în fiecare lună. Personal, nu contest, așa o fi.

Dar aș face o mică mare precizare: oricât aș fi eu adepta tratamentelor naturiste, a uleiurilor, a ingredientelor naturale (și știți că sunt adepta naturalului și în alimentație, pe cât posibil), nu aș renunța niciodată la produsele de îngrijire destinate tratării anumitor probleme sau, pur și simplu, îmbunătățirii aspectului tenului, părului, corpului, în general.

Am avut perioade în care am aplicat, în zona ochilor, ulei de migdale sau ulei de sâmburi de struguri sau o combinație din ele. Dar, sincer, am simțit nevoia să mă întorc (și) la cremele destinate acestei zone.

Nu aș renunța definitiv la produsele pentru păr, mai ales cele pentru îngrijirea vârfurilor. Am folosit mai toate uleiurile pe vârfuri, au fost rezultate, însă cele mai bune rezultate le-am obținut tot cu produsele de îngrijire obișnuite.

Așa că da, eu am mereu la îndemână uleiuri, îmi place să le folosesc în anumite perioade; cred, de asemenea, că în natură găsim rezolvare pentru multe dintre probleme, însă munca de cercetare, inovațiile la care marile companii cosmetice muncesc și cărora le dedică departamente și bugete serioase nu pot fi, după umila mea părere, înlocuite total cu uleiul dintr-o nucă.

Fie ea și de cocos :)

14 comentarii

  1. Nici eu nu cred că un singur produs, fie el și naturist, poate face treaba tuturor.Am ulei de cocos și il folosesc tot pentru zona ochilor, insă câteodată mai simt nevoia și de altceva.Ce bine ar fi dacă cu un singur produs am rezolva toate problemele și nu ar mai trebui sa avem rafturi întregi.

  2. Sunt total de acord cu tine! Desi ador masca saptamanala cu ulei de cocos, nu as renunta nici in ruptul capului la iubitul K-pak Reconstructor (care face minuni). N-am folosit cocosul pe ten sau corp (inca), momentan m-am rezumat la par, unde intr-adevar face treaba buna:).

  3. Ideea nu- mi place deloc, eu o auzisem in varianta ulei de măsline. Dar chiar si dacă ar face toate minunile lumii si ar aduce beneficii inestimabile tot nu as pune-o în aplicare. Unde ar mai fi partea amuzanta? Plăcerea de a descoperi produse noi, cutiuțe colorate, mirosuri proaspete, texturi fine si toata bucuria cumpărăturilor? Chiar dacă eu nu dau 500$ /lună…

    • ideea este f buna si chiar miracol,este de incercat. Eu folosesc mai ales pt maini uleiul de masline,rezultat vizibil instant,sau pt un gomaj tot corpul combinat cu zat de cafea.

  4. Sa le inlocuiesti pe toate, mi se pare imposibil. Oricat de bun e acest ulei, nu poate sa fie bun pentru toate!

  5. folosesc pentru par, mai rar. dar desigur, nu as renunta la o multitudine de produse tentante.pupp

  6. si eu folosesc uleiul de cocos. ca si crema de corp, in masca de fata si in masca de par.
    nu prea mai folosesc lotiuni de corp din supermarket pt ca ma inteleg mult mai bine cu cele naturale.
    ca demachiant folosesc adesea ulei de migdale. intamplator am f multe demachiante desfacute acum, altfel as folosi ulei de migdale.
    nu cred ca folosind produse naturale doar economisesti, ci si pui alte chestii pe piele.
    nu sunt obsedata de bio-eco-stuff, dar unele lucruri chiar nu le mai cumpar decat naturale, pe cat posibil. ah, si folosesc crema egyptian magic ca si crema de fata. de cand am inceput-o, alta crema de fata nu prea am folosit…

  7. N-am folosit niciodata ulei de cocos in scopuri cosmetice, dar in general prefer si eu sa folosesc produse specifice pentru ten (demachiere, tonifiere, hidratare), par, corp, etc.

  8. In primul rand, majoritatea uleiurilor au potential comedogen (de cel de cocos stiu sigur) si cred ca folosite pe o perioada lunga de timp, nu vor face tenul foarte fericit. Bineinteles ca nu la toata lumea functioneaza la fel. Eu am patit-o pe pielea mea, la propriu, cu uleiul de masline. O perioada de timp l-am folosit pe post de demachiant si m-am umplut de bubite. Nici prin cap nu mi-a trecut c-ar putea sa fie de la acest ulei, pana nu mi-a zis o colega ca si ea a patit si ca si-a dat seama ca de la uleiul minunat era. Si, coincidenta sau nu, dupa ce-am renuntat la el, mi-au si disparut bubele. Si chimicalele astea au rostul lor, zic :)

    • Dap, eu am pățit-o cu bubițele pe corp, chiar, de la un gomaj din ăsta făcut acasă. Deci, da. Cât despre chimicale, oricât mi-ar plăcea mie combinația de uleiuri pe vârfuri, tot sticluțele din comerț sunt cele mai eficiente.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.