Frumusețea e-n ochii privitorului

Mă uit, de la început, la Te cunosc de undeva. Nu despre emisiune vreau să vorbesc de data asta, ci despre Elena de la Mandinga, una dintre concurentele de sezonul acesta.

În cazul în care nu ştiați, Elena e o tipă frumoasă, naturală, mereu atentă la aparițiile ei publice. Toate bune şi frumose, până când, într-o zi, ziarele din România titrează că Elena de la Mandinga s-a umplut de coşuri.

Şi da, nu-i chiar simplu ca, de seara până dimineața, să te trezeşti că eşti plină de chestii pe față.

Dar, ca să revin la ce voiam să zic, cu emisiunea de la Antena 1: înțeleg că, între timp, Elena s-a vindecat, dar, în emisiunea de aseară, puteau fi observate semne urâte. Chiar şi aşa, fata asta a arătat senzațional fără a fi perfectă. A intrat în pielea personajului Pink şi nu doar a cântat senzațional, ci a şi arătat senzațional, în ciuda tenului.

Cu toate acestea, nu am putut să nu observ că era timorată, nu am putut să nu simt, chiar şi cu un ecran de sticlă între, că e ceva ce-i ştirbeşte din încredere. O fi, n-o fi aşa, eu asta am văzut. Şi mă țin de multă vreme să vă spun ceva, chiar dacă ştiu pe propria piele cât de greu poate fi.

Elena-mandinga-acnee-cosuri

Frumusețea asta… bat-o vina, e, cum spun americanii, în ochii privitorului. Şabloane construiesc doar oamenii şi tot ei ajung să se lovească de ele.

Am revăzut-o pe Elena de la Mandinga într-o înregistrare a emisiunii lui Teo, vorbind chiar despre asta. Înțeleg că s-a confruntat cu un stafilococ, că a găsit, după zece dermatologi, unul care chiar să o trateze şi să funcționeze, că se va recupera şi că tenul ei va recăpăta un aspect sănătos.

Dincolo de sfatul ei pentru cei care se confruntă cu asta: “Mergeți la medic şi faceți toate analizele necesare, nu aplicați tratamente după ureche“, din toată povestea asta am rămas cu frumusețea unui om. Frumusețea lui interioară, a decenței cu care şi-a purtat afecțiunea, a puterii de care a dat dovadă continuând să iasă în public, în ciuda ziarelor care, nu pricep de ce, relatau subiectul de parcă ar fi fost vina bietei fete că s-a îmbolnăvit.

A rămas frumusețea, într-una dintre miliardele ei de forme. Aproape sapte miliarde, cam câți locuitori sunt pe pământul ăsta.

6 comentarii

  1. Sper sa se faca bine cat de curand!

  2. Desigur, suntem învățați să judecăm și să aruncăm imediat cu pietre.Nu sunt fan al acestei fete, însă fiecare dintre noi putem trece prin aceleași probleme și nu știu câte dintre noi ar avea tăria ei.

    • Da, din păcate. Nici eu nu sunt marea ei admiratoare, dar chiar să vindem cu astfel de chestii… Sau, OK, pot înțelege că e de interes, că e o persoană publică, dar maniera în care au sărit toți pe ea, de parcă ar fi vrut…

  3. Urat ce au facut ziarele din asta :(. Cum ai spus si tu – nu e vina ei sau a noasra ca ne.am imbolnavit si am luat acel stafilicoc. Si eu am avut si nu as dori asta nimanui. Te chinui mult sa scapi de ele si increderea in sine e grav afectata. Stiu asta pe pielea mea..un an de zile nu am iesit din casa in afara de scoala. Ma simteam groaznic si credeam ca toata lumea se uita la mine urat..asa ca bravo ei pt curajul de a continua sa iasa in public si sa vorbeasca deschis despre asta :). Acneea e deja ceva foarte greu de suportat..nu mai e nevoie de ziare si media sa rasuceasca cutitul in rana :).

    • Și eu l-am avut, în două variante, auriu și alb, și știu cum e, chiar dacă, slava cerului, la mine nu a evoluat atât de sever ca în cazul ei. Dar știu ce înseamnă să-ți dorești să ieși din casă și să nu poți, să te ascunzi sub tone de fond de ten cu acoperire maximă, să nu știi ce cremă să mai folosești, la ce să mai renunți din alimentație, poate, poate scapi.
      Știu cum e să speri în tot felul de pastile, de tuburi, de vaccinuri, de fiecare dată crezând că e scăparea. Da, peste toate astea, să te vezi pe rpima pagină a ziarelor, de parcă tu ți-ai fi făcut asta, cred că e crunt. :( Sper să fie bine, să se însănătoșească și să nu mai aibă astfel de probleme.
      Da, unii ar spune că-s prostii, în comparație cu alte afecțiuni grave. Și așa e, nu contrazic. Dar rămâne o boală cu implicații emoționale severe și asta e omis adeseori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.