Drifting

Drifting

Mie, când scriu, îmi place să ascult muzică. Dacă vrei să asculți ce am ascultat eu când am scris acest text, atunci dă play clipului de mai jos, în timp ce citești. E the mood.

E în regulă să te panichezi. Dar nu pentru lucruri care nu țin de viața ta sau a altcuiva. În rest, orice se rezolvă.

E în regulă să nu înțelegi lucruri din trecut. Nu e în regulă să te blamezi pentru ceea ce alții nici nu au putut explica.

E în regulă să nu poți uita sau ierta uneori. Face parte din procesul vindecării. O să ierți sau o uiți, eventually.

E complet normal să ai zile în care simți că-ți fuge totul de sub picioare. E în regulă să ai ani în care te abați de la cine ești tu. Sunt parte din a fi-ul tău. Dacă toate acele lucruri nu ți s-ar fi întâmplat, nu ai fi fost cine ești.

Învață zilnic ceva. Citește zilnic ceva.

Sună-ți zilnic mama. Rezolvă-ți problemele cu tatăl tău. We all have our issues.

Educă-ți copilul astfel încât să nu-ți repete greșelile.

Fii tolerant. Nu judeca. Iubește necondiționat. Nu cataloga. Nu eticheta. Fiecare dintre noi e unic. Îmbrățișează, atinge, mângâie, ajută. Fii lângă cei care au nevoie.

Nu diagnostica, nu crede chiar toate diagnosticele care ți se pun.

Dacă pici, râzi; da, da, exact ca atunci când ai căzut ultima oară și ți-ai zdrelit genunchii. Ca atunci când cădeai în copilărie și se făcea sânge roșu pe ciorapii trei sferturi și totul era senin și mirosea a ploaie de vară și a Pif cu surpize luat pe pile.

Râzi oricum și oriunde poți. Știu oameni care au fentat cancerul așa. Și prețuiește-i pe cei alături de care râzi. Se prea poate ca tocmai să te fi salvat.

Dacă te simți sau ești singur, o mână întinsă poate apărea de oriunde. Rezolvările apar de unde te aștepți mai puțin.

Cântă, râzi, râzi de tine, află-te, chiar dacă doare. Selectează, elimină, adaugă. Suntem matematică, fizică, Big Bang. Nu ne oprim, iar trecutul nu de definește.

 

 

1 comentariu

  1. Frumos scris articolul, big like ;)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.