Cinci lucruri de făcut weekendul acesta

Iată că revin cu draga mea rubrică, neglijată, dar uitată. Stăteam așa și mă gândeam că, pe cât nu-mi place mie Bucureștiul, pe atât de multe lucruri frumoase au loc, în fiecare zi. Din weekendul ăsta nu a mai rămas decât o duminică. Dar ce duminică. Ia să vedem ce mai e de făcut.

1. Magia MARVEL / Captain America: Civil War

În 6 mai are loc premiera “Captain America: Război Civil”, cel de-al treilea film din seria “Captain America”” produsă de Studiourile Marvel. La noi e distribuit de Forum Film România.

Prima scenă a conflictului care divizează super eroii în două tabere a fost filmată pe 18 iunie 2015, la studiourile Pinewood.

captain america civil war pinewood studios

În confruntarea armată două forțe şi două concepte stau față în față: Captain America şi Iron Man, ambii fiind simboluri ale luptei pentru protejarea umanității, însă cu ideologii diferite.

captain america civil war

captain america civil war

captain america civil war

Pe 21 august, după 80 de zile de filmări, echipa de producție încheia scena Războiului Civil cu o amplă filmare la aeroportul din Leipzig.

2. Thrill me, chill me, give me art

La Muzeul Național de Artă Contemporană aveți timp să vedeți, până în 29 mai, Dizzy Spells, instalația artistului polonez Konrad Smolenski. 

Când am aflat despre lucrare și am văzut primele fotografii cu aceasta, am rămas, minute în șir, cu gândul în alte părți. Pentru mine, dincolo de contrastul puternic dintre inocență și fetis, dintre ludic pur și epuizare sexuală, lucrarea mi se pare că încapsulează atâtea stări contradictorii încât pe mine m-a emoționat și m-a bulversat.

Așadar, eu voi merge să o văd și pe viu.

dizzy spells

3. Spotlight 2016

În perioada 5-8 mai, Calea Victoriei a devenit pietonală între BCU și Splaiul Independenței, pentru că aici are loc a doua ediție Spotlight – Bucharest International Light Festival.

Zoli Toth Project
Zoli Toth Project

Printre atracțiile din acest an se numără și video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, Odă Bucuriei, care marchează Ziua Europei (9 mai). Cercul Militar va fi scena unui poem vizual de forme și culori spus pe acordurile lui Ludwing van Beethoven, în a patra mișcare a Simfoniei a 9-a.

 

4. Exercise! You body will thank you, your mind will worship you :)

Așa zic cam de când am început să fac sport. și așa o să spun până când am să închid ochii, căci doar atunci o să încetez să mă mai mișc. Pentru mine, orele de sport sunt terapie. Iar în weekend, îmi iau porția mea sănătoasă de Bag boxing și de Cycling, la World Class. Cum se tot extind (constănțeni, ați aflat deja veștile bune), e destul de simplu să ajungi la o clasă. Instructorii lor sunt foarte, foarte buni, calmi, răbdători, mereu cu zâmbetul pe buze.

world class

4. Visați.

Chiar și atunci când vi se pare că nu mai aveți aripi. Chiar și atunci când o întrebare, în miezul unei dimineți ce pare perfectă, vă sfâșie, iar sângele vi se scurge tot, tot. Da, mai ales atunci. Mai ales atunci când vă găsiți curajul să țineți emoțiile în frâu și să fiți tari. Visați și luptați pentru voi.

Cam atât pentru săptămâna acesta. Zic atât: duminică să fie, că lucruri frumoase de făcut avem o mulțime :)

Fiți iubiți și fericiți!

Kisses and hugs, frumoșilor!

A big kiss for © Shutterstock. My featured image is form the.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.