Câteva chestii de la care nu mă abat

Da, recunosc, am câteva fixații pe care le-am dobândit de-a lungul vremii. Sunt chestii care, odată intrate în rutina mea, mi-au făcut bine şi, prin urmare, le-am rămas fidelă.

Sportul este prima dintre ele. Ajung de cel puțin patru ori pe săptămâna la sală, acum câțiva ani am avut kilograme în plus şi mi-am jurat că nu voi mai ajunge acolo niciodată (mai puțin din motive independente de voința mea). Asta nu pentru că estetic vorbind nu mă simțeam bine cu mine, ci pentru că mie se pare de neacceptat ca, la 20 şi ceva de ani, să gâfâi când te legi la şireturi sau când urci pe scări. Nu vreau şi nu o să fiu never ever a skinny bitch, îmi plac femeile cu forme, le am şi eu pe ale mele. Ce e esențial pentru mine însă e să păstrez balanța şi să fac ce ştiu că-mi face bine. Iar sportul îmi face bine, nu doar fizic, ci şi psihic.

Cei peste doi litri de apă zilnic. Şi aşa am probleme cu tenul, dacă mi-aş priva organismul de apă, probabil că problemele mele ar fi mult mai mari. Beau, de regulă, mai mult de trei litri, dar nu mă forțez. Foarte rar, de exemplu, am zile când nu sar de 1,5 litri. Nu mă oblig, nu am o normă, însă corpul meu cere apă şi am învățat să i-o ofer.

Demachiatul şi îngrijirea tenului. Indiferent cât de demoralizată am fost văzînd că, deşi îmi curăț şi îngrijesc tenul, problemele nu mă ocolesc, nu m-am abătut niciodată de la cel mai important pas din rutina zilnică de frumusețe, demachierea şi aplicarea de produse menite să-l ajute. Nu pot dormi şi nu-mi pot începe ziua dacă nu îmi curăț şi hrănesc tenul.

Crema de mâini. Fie vară, fie iarnă, m-am disciplinat ca, în fiecare seară, să o folosesc. Aproape întotdeauna e clasica Nivea, dar mai alternez, când simt că mă apucă lenea şi am nevoie de un mic boost :D.

Fructele, legumele şi lactatele. Nici o zi fără una dintre ele, asta în cel mai rău caz. De obicei, consum zilnic, din fiecare. De câteva luni, am renunțat la carne (mă rog, consum doar peşte), aşa că legumele, fructele şi lactatele sunt extrem de importante pentru mine.

A fost şi, din păcate, e un an mai greu, din punct de vedere profesional. Am avut multe momente grele sau dubioase. Şi fizic a fost un an cu provocări, cu episoade nu tocmai plăcute. Nu-i prea flatant să te trezeşti că, la aproape 30 de ani, dezvolți  nişte probleme cu tenul pe care nu le-ai avut nici măcar în pubertate.

Ei, în ciuda micilor mele greutăți, tabieturile mele au fost ca o ancoră şi m-au ajutat să-mi țin mintea limpede. M-au ajutat să depăşesc o perioadă nu tocmai roz, din care să pot ieşi cu fruntea sus şi cu ordine în stilul de viață.

Vouă ce vă dă echilibru, care sunt tabieturile şi regulile cară vă ordonează, mai mult sau mai puțin, viața?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.