Care-i legătura dintre respirație și o dantură frumoasă?

Care-i legătura dintre respirație și o dantură frumoasă?

Spre rușinea mea, deși am o vârstă onorabilă și îmi place să mă interesez mereu despre una, despre alta, nu am știut până acum că felul încare no respirăm poate influența dantura și chiar fizionomia.

Am participat, săptămâna trecută, cred (de când cu cel mic, pierd adeseori ordinea, șirul…), la un eveniment de lansare a Xlear Sinus Rescue, un produs pentru decongestionarea nazală. Bun, toate bune până aici. Toți am folosit în viața asta, cel puțin o dată, un produs pentru desfundarea nasului. Ei bine, când am aflat de la medicii prezenți acolo ce consecințe nefavorabile poate avea respirația pe gură, am rămas mască…

De la modificări de postură, impact negativ în dezvoltarea sistemului stomatognatic și asupra procesul nutrițional, tulburări de somn și probleme la școală, până la o absorbție redusă a oxigenului în sânge, care determină un lanț de probleme cu somnul, rezistența, nivelul de energie și simptome de ADHD.

Așadar, respirația corectă este esențială, iar importanța acesteia în cazul copiilor mici este crucială.

Cel mai nou produs din portofoliul Xlear Romania, Xlear Sinus Rescue, completează gama de decongestie nazală formată din Xlear Spray, Xlear picături nazale, Xlear Max și Xlear Kids. Pe lângă xylitol și sare de mare, acesta înglobează un amestec de uleiuri esențiale de oregano și arbore de ceai, care au proprietăți anti-bacteriale.

Xlear Rescue reprezintă o soluție naturală puternică pentru ușurarea congestiei severe a căilor respiratorii superioare. Noul spray nazal reduce inflamația, deconngestionează căile respiratorii superioare, spală bacteriile, praful și poluarea din sinusuri și nas.

Și de ce vă spuneam mai devreme că o respirație corectă și bună este esențială pentru o dantură frumoasă? Citiți și voi de ce:

Dacă un copil are obstrucție nazală sau sinusuri  blocate, acesta poate dezvolta respirație orală. Din nefericire, chiar și cea mai mică formă de obstrucție a căilor nazale îl poate face pe copil să recurgă la respirație orală. dacă respirația orală este tratată la timp, efectele negative asupra dezvoltării faciale și dentare pot fi reduse sau evitate complet.

Ela Bănică, medic ortodont, OrthoInstitute

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.