BMW xDrive Live Tour. WOW!

LOCUL BMW xDRIVE LIVE TOUR?

AMCKART, un loc perfect pentru toată desfășurarea de putere care avea să se întâmple acolo. OK, ca să intrați puțin, foarte puțin, in the mood, gândiți-vă la Fast and Furious. OK, vă gândiți? OK, acum înmulțiți cu 1.000 și obțineți o mică, o foarte mică parte din adrenalina generată vineri de BMW xDRIVE LIVE TOUR.

BMW_Xdrive_Day1_025

me

ECHIPA BMW xDRIVE LIVE TOUR?

Mi-nu-na-tă! Sincer, nu am cuvinte pentru a descrie răbdarea și profesionalismul, pasiunea și cunoștințele celor care au fost alături de noi – Mihaela Beldie, Mihai Aurel Bedie și Mihai Beldie, o familie de supereroi pe patru roți care a făcut din ziua asta una nu doar plină de adrenalină și de senzații superbe la volan, ci și una sigură, chiar și pentru cele neobișnuite cu mașinile ce au cutii automate și care pun întrebări de-a dreptul tembele, uneori. “Eu de unde dau scaunul mai în față, că am picioarele scurte și m-am pierdut printre atâtea butoane…?” :))

BMW_Xdrive_Day1_170

champions-team

BMW_Xdrive_Day1_147

BMW_Xdrive_Day1_034

BMW_Xdrive_Day1_012

BMW_Xdrive_Day1_139

BMW_Xdrive_Day1_011

Alături de aceștia, tot restul echipei, de la PR la drive traineri, de la fetele de la înregistrare la personalul de suport, toți au fost un exemplu de mașinărie nemțească, fără vreo sincopă.

EXPERIENȚA BMW xDRIVE LIVE TOUR?

Nici nu știu de unde să încep. A fost o zi superbă și singura problemă e că s-a terminat. De la modul în care a fost concepută și împărțită în cele trei module, Innovation Lane, Peak Activity, Performance Park, la modul în care noi am fost împărțiți pe echipe de câte două persoane, de la informațiile tehnice primite, pe înțelesul tuturor, la posibilitatea de a le și testa practic, ziua a fost un succes total.

Eu am avut plăcerea să îi fiu pe rând șofer și copilot lui Petty și tare bine m-am simțit în compania ei. Și e o șoferiță pe cinste, parol!

Am început cu modulul de Innovation Lane, sub coordonarea Mihaelei Beldie și am testat sistemul de tracțiune integrală BMW xDrive în trafic, prin Tunari și comunele de pe acolo, iertare că nu știu exact ce și cum, dar zău că, odată urcată la volan, n-am mai simțit decât plăcerea drumului și a celor 230 de cai-putere ai unui BMW 740d XDrive de care m-am îndrăgostit. Tracțiunea integrală a fost doar una dintre inovațiile tehnologice pe care 740d și X5, cele două pe care le-am încercat eu pe trasee, le au.

BMW_Xdrive_Day1_023

BMW_Xdrive_Day1_022

me-1

me-3

A urmat o treabă pe care o vedeți pe la Top Gear (mă rog, acolo e și măiestria șoferilor, aici a mers mai greu cu măiestria mea, căci îți trebuie ceva exercițiu să te ții bine de volan pe un circuit. Treaba de Top Gear se cheamă Performance Park  și a avut loc sub coordonarea lui Mihai Beldie.

BMW_Xdrive_Day1_132

BMW_Xdrive_Day1_020

BMW_Xdrive_Day1_019

me-5

me-4

me-2

Pe lângă faptul că am putut testa cât de repede atinge un BMW suta, și am testat, la runda asta, un 328i și un 320, obiectivul acestei bucăți din BMW xDRIVE LIVE TOUR a fost să demonstreze, din punct de vedere dinamic, modul în care se abordează virajele, astfel încât traseul să fie parcurs cât mai dinamic, mai rapid şi mai sigur. Datorită sistemului de tracțiune integrală BMW xDrive, se elimină orice caracter subvirator sau supravirator al automobilului.

Am încheiat cu Peak Activity, iar pe rampe și pante, pe teren înclinat, ne-a ghidat Mihai Aurel Beldie. Am descoperit ce off-roader veritabil se află sub capota unui BMW X5 de această dată, iar asta se datorează sistemului de tracțiune integrală BMW xDrive, sistemului Hill Descent Control, care permite coborârea unei pante fără să fie necesară acționarea frânei în caz de aderență redusă.

BMW_Xdrive_Day1_108

BMW_Xdrive_Day1_087

BMW_Xdrive_Day1_071

BMW_Xdrive_Day1_089

BMW_Xdrive_Day1_077

BMW_Xdrive_Day1_182

La BMW xDrive Home, am aflat de la Claudiu David, BMW International Senior Driver Trainer, tot ce se putea despre noul BMW X5. Modelul se află la cea de-a treia generație, a introdus sistemul de tracțiune integrală BMW xDrive (1999) şi a pus bazele segmentului Sports Activity Vehicle, pe care îl domină categoric.

Am rămas uimită de lucrurile pentru care, da, dacă mi-aș permite, aș alege un BMW. Când sunt la volan, mă preocupă, în special, siguranța celorlați, și mă sperie lucrurile pe care nu le pot controla. Pietonii care-ți pot sări în față sau pe care nu-i vezi noaptea sunt marea mea frică.

Îmi amintesc și acum o întoarcere în București, noaptea, când abia dacă se vedea ceva pe drum, și numai un șofer înțelege exact ce spun. Ei, bine, BMW-urile sunt dotate cu un sistem care poate recunoaște pietonii și mișcarea de pe marginea frumului și îi luminează. Se numește BMW NIGHT VISION, cu funcție de recunoaştere a obiectelor și da, salvează vieți.

Pe lângă asta, să văd în parbriz viteza cu care rulează mașina pe care o conduc mi s-a părut de Star Trek, să fiu atenționată printr-o mișcare specifică de faptul că am depășit axul drumului, astfel încât, dacă Doamne ferește!, ațipesc sau pierd atenția când șofez, mi se pare incredibil. E ca și când aș avea mereu un ochi de veghe care mă ferește de necazuri.

M-a dat pe spate și controller-ul iDrive Touch, care îți permite să administrezi sistemul iDrive confortabil, cu o singură mână. Cu care mână poți scrie drăguț, rapid, unde vrei să ajungi, de exemplu. Da, poți scrie în BMW, ain’t that cool?

Sistemele de camere de luat vederi de pe BMW sunt o altă chestiune la care am rămas cu gura căscată. Ca să înțelegeți, un nene stătea după colț, acolo unde ochiul meu nu putea să-l cuprindă de la volan, și în timp ce făcea el, drăguț, cu mâna, sistemul de camere de luat vederi de pe BMW îl vedea de parcă era lângă mașină.

Iar Active Cruise Control e chiar wow. Ce e? Păi, e o treabă care-ți permite să setezi tot, în raport cu mașina din față, pe care vrei s-o urmezi. Setezi distanța pe care o vrei față de aceasta, iei picioarele de pe orice și gata, ești bun de drum. Atât de simplu.

Eu am condus BMW 740d xDrive, BMW X5 M50d, BMW 328i xDrive și BMW 320 i xDrive, iar modelele disponibile pentru fericiții invitați la BMW xDRIVE LIVE TOUR au fost: BMW X5 M50d, BMW X5 xDrive30d, BMW 320i xDrive, BMW 328i xDrive Touring, BMW 330d xDrive Touring, BMW 335d xDrive Touring, BMW 435d xDrive Coupé, BMW 435i xDrive Coupé, BMW 320d xDrive Gran Turismo, BMW 328i xDrive Gran Turismo, BMW 740d xDrive, BMW 640d xDrive Gran Coupé M Sport Edition, BMW 520d xDrive, BMW 525d xDrive Touring, BMW 428i xDrive Coupé.

Și, fetelor, vă spun, dincolo de faptul că, pentru mine, BMW xDRIVE LIVE TOUR a fost o experiență unică, plină de adrenalină, de oameni frumoși și profesioniști, de lucruri plăcute, m-am îndrăgostit iremediabil de BMW 740d xDrive în varianța pe care am avut privilegiul să o conduc, de un confort și o eleganță incredibile. Găsiți noutățile BMW România pe site sau pe pagina lor de Facebook.

Nu pot decât să le mulțumesc tuturor celor care au făcut dintr-o zi de vineri, 14 martie, ACEA ZI PERFECTĂ ȘI DE NEUITAT de vineri, 14 martie.

Iar dacă aveți ocazia, testați un BMW. Iar dacă aveți condiția socială, încercați un BMW. Îl veți cumpăra cu siguranță. 

12 comentarii

 1. Ce super experienta! Iti sta tare bine la volanul unui BMW!
  Pupici!

 2. Ma bucur ca ne-am revazut si cu ocazia asta.
  Pupix!

 3. Multumesc pentru compliment, si tu conduci foarte bine, ma bucur ca am fost in aceeasi echipa :*

 4. Si eu ma pierdusem printre butoane :)) Dar s-a rezolvat si totul a fost minunat, Te inteleg perfect cu pietonii, pe mine ma sperie aia sinucigasi, care nu se adigura si cred ca sunt pe o pasarela daca sunt pe trecerea de pietoni. De parca masina franeaza oricum, oriunde…

  Te pup

  http://miu-miu.ro/

  • Daaaa, sunt marea mea frică, de aia prefer să conduc mai încetișor, să feresc eu ce nu pot controla. Ar fi grozav să am un astfel de sistem, chiar cred că mi-ar schimba enorm felul de a mă comporta la volan, mi se pare una dintre cele mai tari invenții de pus pe o mașină.
   Până la primul meu BMW însă… Mai aștept puțintel :P Te pup și eu, scumpa!

 5. Frumoaso, se vede că ți-a priit experiența, arăți minunat la volanul unei astfel de bijuterii.Superbe mașini și deștepte pe deasupra.

 6. Wow, arata minunat, chiar ca sunt bijuterii pe patru roti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.