Tu ce faci când femeia de lângă tine o încasează?

O palmă pe obrazul mamei tale. Cel pe care, în urmă cu ani mulți, s-au prelins lacrimi de durere şi de bucurie, pentru că tu te năşteai.

Sora ta, ființa aceea atăt de delicată, cu gene lungi şi cu mâini mici, cu chip de înger, cu ochii mari. Unul dintre ei e acum învinețit, ca o halcă tocmai scăpată din mâinile unui măcelar cu experiență.

Prietena ta, cea căreia te-ai confesat în infinite dăți, cu care, la telefon, la cafele fără de sfârşit, ai lăcrimat după foste iubiri şi care a rămas lângă tine în cele mai grele momente. Prietena ta, snopită în bătaie, cu vânătăi pe mâini, pe piept.

De ce? Pentru simplul motiv că există. Există simultan cu nişte brute, pentru care masculinitatea se traduce în pumni înfipți în chipul femeilor de lângă ei.

Mamele, surorile, prietenele, colegele. Femeile din viața voastră. Ştiți, când o femeie e lovită, o doare. E o durere ca-n Ţipătul lui Edvard Munch.

tipatul-munch

AVON, compania pentru femei, a organizat, recent, prima ediție a evenimentului anual CSR4WOMEN, primul eveniment din România dedicat exclusiv campaniilor sociale pentru femei.

Organizat sub forma unei conferințe cu gală de premiere, evenimentul promovează respectul de sine, frumusețea şi sănătatea femeilor şi drepturile acestora. CSR4WOMEN înseamnă recunoaşterea națională a campaniilor, proiectelor şi personajelor care sunt alături de femei, prin susținerea lor.

Avon este compania despre femei şi pentru femei. Suntem alături de ele în momentele fericite, dar şi în momentele dificile. Prin campanii dedicate, luptăm de 11 ani împotriva cancerului la sân şi de 5 ani împotriva violenței domestice. Anul acesta ducem povestea mai departe prin organizarea unui eveniment anual dedicat CSR-ului pentru femei. Punem punctul pe Share, distribuind poveştile unor femei exceptionale care acum devin adevărate exemple – Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing AVON România & Moldova.

women

La eveniment au participat persoane publice care se implică în campanii sociale pentru femei, susținând prezentări în cadrul unor paneluri distincte: Amalia Enache, Cornel Ilie, Leonard Doroftei, Lucian Mândruță şi Carmen Avram.

M-am alăturat campaniei AVON de lupta împotriva violenței domestice pentru că ştim că vorbele au mult mai multă putere şi efect decât are o palmă. Doamnelor, aveți putere să spuneți STOP! – Cornel Ilie

domestic-violence-3

Premiile CSR4WOMEN

An de an, la CSR4WOMEN, vom premia femei excepționale din CSR-ul românesc. Vom recunoaşte eforturile lor şi vom aplauda la scară largă meritele deosebite pe care aceaste femei ambițioase le au  – Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing AVON România & Moldova.

În cadrul ediției 2013, au fost oferite 5 premii la 3 categorii: jurnalism, blogging şi ONG-uri. Premianții sunt:

Jurnalism:

 • Lucian Mândruță
 • Daniela Palade-Teodorescu – redactor-şef revista Avantaje
 • Elena Stancu – redactor-şef adjunct revista Marie Claire România

Blogging: Simona Tache
ONG: Victoria Asanache – preşedinte Asociația Amazonia

Primul Program de Finanțare Avon – anunțarea câştigătorilor la CSR4WOMEN

Prin Programul de Finanțare, Avon sprijină inițiativele organizațiilor neguvernamentale şi ale instituțiilor publice şi private din domeniul sănătății şi serviciilor sociale.

Organizat sub forma unui concurs de proiecte, programul are ca scop depistarea precoce, intervenția şi recuperarea în cazul cancerului la sân, precum şi suportul adresat victimelor violenței domestice.

Valoarea totală a granturilor oferite la ediția 2013 a Programului a fost de 100.000 de dolari.

Din cele 40 de proiecte eligibile, au fost aleşi doi câştigători “proiecte pentru sănătatea sânilor” (valoare totală 52.600$):

 • Grantul 1 în valoare de 40.000 – Spitalul Privat ISIS din Constanța
 • Grantul 2 în valoare de 12.600 – Spitalul Municipal Câmpia Turzii

şi doi la “proiecte pentru  victimele violenței domestice” (valoarea totală 45;000 $):

 • Grantul 1 în valoare de 30,000 de dolari  – Casa Estera din Sibiu
 • Grantul 2 în valoare de 15,000 de dolari  – Casa Esther din Braşov

Dacă te interesează mai multe informații, poți să le afli de pe www.avoncampaniisociale.ro.

2 comentarii

 1. Nu am fost pusa in situatia de a lua atitudine vizavi de aceasta problema.Nu stiu daca as avea curaj sa intervin, depinde de persoana care este victima, deoarece sunt femei care aleg sa ramana langa acele brute si nu cred ca as avea ce sa fac daca sora/prietena/colega alege acel drum.M-as bucura sa se faca mai mult pentru femeile maltratate, nu doar sa se dea din gura pe la diferite gale si evenimente, iar concret o femeie batuta cu doi copii, nu are unde sa mearga, sa se apere, nu are ce manca sau nu are cum sa isi creasca mai departe copiii.Pentru ca la noi, din pacate, se fac proiecte si atat.

 2. Orice… dar NU violenta… NU violenta fizica, NU violenta morala.
  Of…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.