Am promis, în urmă cu nişte timp, că voi scrie despre unul dintre magazinele online din care eu am tot cumpărat, de vreo doi-trei ani încoace. Cred că s-au adunat vreo cinci sau şase comenzi.
Am descoperit site-ul cu pricina după ce am cumpărat, de la o tipă care vindea online, o bluză şi o rochie. Frumuşele foc, nimic de zis, dar mi s-a părut că le vinde puțin cam scump. Şi pentru că fotografiile ei mi se păreau luate de pe un site, mi-am imaginat că trebuie să-l găsesc eu undeva în tot internetul ăsta. Ceea ce însemna şi că voi găsi hainele respective la un preț mai bun. Grație invenției Google, asta s-a şi întâmplat.
Şi aşa am descoperit www.wholesale-dress.net. Menționez încă de pe acum să nu-s afiliată sau ceva deşi mă bate gândul. Dar să revin.
Foarte multe haine, foarte multe accesorii, ceea ce necesită multă, foarte multă răbdare atunci când răsfoieşti paginile cu pricina. Pentru a face asta, trebuie să-ți creezi un cont, adică să îți alegi un nume de utilizator şi o parolă. Asta îți va fi de ajutor mai târziu, când, în funcție de comenzi, poți deveni bronze member şi tot aşa. Nu m-a interesat în mod special aspectul ăsta, pentru că trebuie să cumperi mult şi nu a fost cazul meu. Treaba asta se aplică, zic eu, celor care cumpăra en-gros pentru a revinde în propriile magazine, online sau fizice.
Ce mi-am cumpărat
Rochii, fuste, bluze cu mânecă lungă, tricouri, pulovere, paltoane, accesorii – bijuterii, încălțăminte, genți. De la 0,10 $ bucata (de exemplu, cerceii), la 30$ paltonul.
Problema transportului
Dacă hainele sunt foarte ieftine, transportul e foarte scump. Foarte scump. O alternativă ar fi să te aduni cu încă o persoană, cel puțin, şi să împarți costurile. Deeeeşi nici asta nu prea e în regulă, pentru că taxarea e în funcție de greutate şi atunci, dacă tu îți cumperi doar tricouaşe şi rochițe subțiri, iar persoana cealaltă îşi cumpără numai paltoane şi bocanci, nu prea ieşi în câştig.
De exemplu, am acum în coş produse de 28,77$: patru inele, două fuste şi un top, care cântăresc împreună 1,55 kilograme. Ei bine, costul transportului arată aşa:
La un coş plin cu chestii în valoare totală de vreo 55$, costul cel mai ieftin al transportului e de 80$. Aşadar în jur de 130$, iar dacă mă uit la ce am coş, mi se pare că merită.
Eu, una, încă de la prima comandă, când am suportat singură costul transportului, care s-a ridicat cam la jumătate din prețul total plătit, am ales expedierea cu China Post by Sea, modalitate prin care marfa este livrată în 20-50 zile (din experiență, acestea sunt zile lucrătoare, nu calendaristice). În cazul meu, a durat trei luni până am primit-o. De ceva timp însă, au făcut modificări în modalitățile de transport şi au rămas cele pe care le vedeți în imaginea de mai sus.
Cum am primit marfa
Ce pot să afirm cu mâna pe inimă este că, după multe comenzi cu multe articole fiecare, nu mi s-a întâmplat niciodată să nu primesc vreun pachet. Au fost dăți când am avut 30 de articole, multe bijuterii mici şi nu s-a pierdut sau rătăcit nimic. De asemenea, nu am primit nimic în plus.
Atunci când comanzi, pentru că se lucrează cu foarte multe articole, dacă unul sau mai multe dintre articolele dorite de tine nu mai sunt pe stoc, ai posibilitatea de a bifa una dintre opțiunile: să fie înlocuit cu un alt articol ales de tine, să fie înlocuit cu un articol ales de ei sau să ți se trimită comanda aşa, fără articolele respectve. Eu am experimentat două dintre siutații, mai exact am ales alte articole sau mi s-a trimis pachetul aşa. În primul caz, dacă cele alese de tine sunt mai ieftine, diferența rămâne într-o balanță, în contul tău de utlizator de pe site, şi o poți folosi la comezile viitoare.
Ce am învățat
Că localnicele sunt minione şi că trebuie să fiu atentă la lungimea rochiilor. Din păcate, m-am trezit că, dintre rochiile comandate, unele sunt prea scurte, deşi eu măsor 1,66 metri. Am învățat să mă uit atent şi să aleg rochiile puțin mai lunguțe.
Majoritatea hainelor, în special bluzele, puloverele, tricourile, sunt free size. Cea mai avantajată constituție este cea medie (de exemplu, eu am 1,66 metri şi 56 kilograme şi îmi vin foarte bine, nici prea strâmte, nici prea largi).
Încălțămintea mi se potriveşte perfect, merg pe mărimea 37, deşi eu mai port şi 36, însă tot ce mi-am luat 37 e perfect şi foarte confortabil. Oricum, tabelele cu mărimi se potrivesc perfect.
Calitatea produselor
Ei bine, şi aici trebuie atenție. Avantajul este că fiecare item, fiecare hăinuță are un mic tabelaş cu descrierea. Acolo se specifică şi materialul din care este fabricat. Caut, în special, cotton, asta pentru că am o oarecare intoleranță la poliester. PU este “piele” dacă-i întrebi pe ei. Dar nu, pielea şi blana naturale le veți recunoaşte sigur după preț.
Restul e înlocuitor, care nu e tocmai rău. De fapt, unele genți de la ei, muuuulte inspirate din design-uri celebre (replici grosiere, dar nah, eu sunt în stare să mă înec în genți şi mi-am luat destule de la ei) arată foarte bine. Materialul e rezistent şi nu s-a rupt nici una, nu s-a decolorat, agățat, ciupit, deşi eu sunt destul de neatentă.
La fel şi cu hăinuțele. Cele din bumbac nu s-au decolorat. Nici măcar una. Paltoanele le-am dus la curățat, arată impecabil după două ierni de purtare. Ce veți observa la cele mai multe dintre hăinuțe este că au prostul obicei să le cam lase ațele să iasă din ele.
Mă rog, dacă nu vă deranjează să vă pierdeți 30 secunde cu o forfecuță, pentru a tăia excesul de ață, nu e vreo problemă (nu am găsit defecte de fabricație, doar că le e lene să taie ațele alea care rămân după trasul la maşină).
De asemenea, se întâmplă ca nasturii să fie mai slab cusuți, însă nici asta nu mi s-a părut ceva ieşit din comun. Sincer, mi-am luat haine din magazine cu pretenții şi, ajunsă acasă, am fost nevoită să le ranforsez nasturii.
Cu o parte din încălțăminte nu m-am împăcat, mai exact cu cizmele din PU, care se cam taie şi încep să arate prost după o iarnă. Am însă cizme, pantofi, balerini, iar unele dintre ele (de exemplu, balerinii după care, aveți cuvântul meu de onoare că se uită jumătate dintre persoanele pe lângă care trec când sunt încălțată cu ei) sunt foarte rezistente. De exemplu, cizmele sau bocancii din material textil, foarte rezistenți şi atrag privirile. Bijuteriile sunt de foarte bună calitate, nu coclesc, nu se rup, n-am absolut nimic de reproşat.
Ideea e că trebuie studiat bine: mărime, poze – şi sunt destul de multe, în majoritatea cazurilor, preț etc. Şi mai e ceva fain: unele produse au şi reviews, pe care le fac cumpărătorii. Eu n-am apucat să fac review, pentru că atunci când mi-am găsit timp şi mă pregăteam să-mi suflec mânecile, am descoperit că nu trebuie să fie dintr-o comandă mai veche de două luni…
De asemenea, există şi un Live Chat, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în mai multe limbi, printre care şi engleza. Eu obişnuiesc să zic că “tre’ să vorbesc cu dear”. Asta pentru că formula de adresare a operatorilor respectivi este “Hello, dear! How can I help you?” :)) Nu prea bunghesc ei engleza, dar m-am înțeles mereu cu ei, chiar dacă uneori am simțit că-mi crapă capul de nervi.
De acolo, în altă parte, dar la suprapreț
Am văzut multe dintre hainele şi accesoriile vândute pe wholesale-dress.net vândute în magazine online la prețuri de mult prea multe ori mai mari. Am cumpărat, de multe ori, hăinuțe în stilul colecțiilor Inditex, de exemplu.
O posibilă explicație ar fi că multe magazine îşi lucrează colecțiile în China, iar chinezilor le e apoi foarte uşor să reproducă modelul respectiv, cu mici modificări. Doar nu mai e un secret că-s în stare să copieze şi operele din Luvru. Aşadar, când mi-am cumpărat o rochie din dantelă cu 8$, la care s-a adăugat transportul, să spunem alți 8-10$, iar în Inditex o găsesc cu 149 lei… alegerea e simplă.
Şi apropo de preț…
Cum plăteşti
Sunt mai multe modalități, însă mă tem că nu vă pot ajuta prea mult în privința asta. Eu am plătit mereu folosind un cont de PayPal. Ştiu însă că puteți plăti şi prin Western Union, Money Gram sau prin transfer bancar. Puteți, de asemenea, dacă nu mai sunteți la prima comandă, să folosiți exclusiv ce mai aveați rămas în cont pe site. Eu mi-am comandat, într-o iarnă, cu un astfel de rest de bani, o geantă şi o bluză.
Câteva chestii de final
Vă las cu puține, foarte puține dintre lucrurile pe care le am de la ei. În multe dintre postările mele cu outfituri, ce am listat cu no name sunt lucruşoare luate de pe wholesale-dress.net şi aşa le veți regăsi de acum înainte în postările mele.
Şi două dintre cele pe care n-am mai apucat să le cumpăr
Sursa foto
Dacă vă mai pot fi de folos cu informații, atât cât cunosc prin prisma comenzilor mele aici, vă stau la dispoziție. Nu obişnuiesc să comand împreună cu altcineva sau să plasez comenzi pentru mai multe persoane, deşi cred că s-a subînțeles asta :) Ce am relatat reprezintă strict experiența mea cu acest magazin. E o părere obiectivă, nu am avut de-a face cu magazinul respectiv altfel decât în calitate de cumpărător. Adică-s sinceră, asta zic :D
Voi ați cumpărat vreodată de pe astfel de site-uri? Dacă da, de pe care? (Mor de curiozitate să mai descopăr şi altele, am mai găsit unele de încălțăminte, unele de bijuterii, însă m-ar fi tentat unele despre care să fiu sigură că-s OK)
Kisses, hugs and free shopping :D!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PS: Rămâneți pe-aproape – eventual, abonați-vă pe pagina de Facebook, căci urmează să fac un update, cu o listă a magazinelor cele mai bune.
UPDATE: Din câte înțeleg, din luna iulie 2014, www.wholesale-dress.net s-a mutat pe www.clothing-dropship.com sau pe wd.cm. La oricare dintre aceste două adrese web puteți găsi același conținut ca pe anteriorul site, dar de pe wd.cm am observat că direcționează către www.clothing-dropship.com.
Așadar, dacă încă mai vreți să vă faceți cumpărăturile aici, site-ul de acum valabil este www.clothing-dropship.com.
70 comentarii