Cum să arăți și să te simți extraordinar. Secret de vedetă: Mihaela Rădulescu

Am avut ocazia să petrec o zi întreagă alături de Mihaela Rădulescu, un exemplu, din punctul meu de vedere, al unei vieți sănătoase. Am aflat ce face pentru a arăta bine, care sunt obiceiurile ei sănătoase și cum, cu gesturi mărunte, ne putem schimba nu doar starea, într-una de bine, ci chiar viața.

Fie că alegi ca 2014 să fie anul schimbării în bine, fie că faci asta de multă vreme, sunt câteva chestiuni de care trebuie să ții seama atunci când lucrezi la o versiunea a ta îmbunătățită :)

La Seminarul Stării de Bine Activia, am aflat, atât de la Mihaela, cât și de la Cori Grămescu, fondatoarea LadyFit Gym, o antrenoare și un consultant în nutriție care mi-e foarte drag, o mulțime de lucruri interesante despre cum putem aveam mai bine și mai frumos grijă de noi.

Sunt lucruri de bun simț pe care fiecare dintre noi ar trebui să le facă, să se străduiască să le facă. Cred că știți că, pentru a instala sau pentru a scăpa de o dependență, e nevoie de foarte puțin timp. Din punct de vedere fizic, organismul nostru se adaptează repede.

Vreți o viață sănătoasă, un corp mai suplu, mai multă vitalitate? Încercați să vă obișnuiți organismul cu câteva chestiuni sănătoase.

Seminar-Stare-de-bine_Activia_22-martie-2014-(9)
Știu că par încruntată, dar eram, de fapt, foarte atentă la ce ne povestea Mihaela Rădulescu

1. Micul dejun poate salva siluete

Trebuie să recunosc că obișnuiesc să sar peste micul dejun, ceea ce nu e prea bine. Pe lângă faptul că nu am energie destulă, mi se mai face și o foame de lup la prânz.

În ultima vreme, am decis să trebuie să învăț să mănănc micul dejun, dar pentru că mi se făcea greață de la mâncatul după trezire, am luat-o treptat. Am început cu porții mici – o jumătate de măr, niște boabe de strugure, o bucată de banană, câteva lingurițe de iaurt, și am crescut progresiv cantitățile, astfel că acum am un mic dejun mai normal.

Nu mănânc mult, dar energia pe care mi-o dă micul meu mic dejun chiar se vede. În plus, la prânz parcă mă satur mai repede, seara nu-mi mai e chiar foame. Da, per ansamblu, micul dejun te ajută să și slăbești.

2. Mișcarea e esențială

Activitatea fizică ar trebui să fie zilnic prezentă în viețile noastre, și nu ca un “trebuie”, ci ca un “îmi face bine”. Trebuie să ne schimbăm puțin mentalitatea și să înțelegem că sportul nu e o chestiune pe care o facem o vreme, până când slăbim 20 kilograme, și apoi renunțăm.

Trebuie să facem sport zilnic, să găsim acea formă de antrenament care ne face plăcere: fie că e alergarea în parc, aerobicul, dansul de societate, tenisul de masă, orice ne motivează să ne punem inima la treabă, e sănătate curată.

Iar dacă ați fi acut ocazia să o vedeți live pe Mihaela Rădulescu, v-ați fi convins că sportul administrat în doze zilnice e cea mai bună cură de frumusețe. Are femeia asta un corp de zici că-i sculptată și o talie și niște picioare cum n-am văzut la nimeni, parol.

3. Starea de bine – cum ajungi la ea

Ei, eu aici am o luptă de dus. Sunt un om cât pot eu de corect, de sincer, nu știu cum să răspund răutăților altfel decât prin a pune la suflet. Multe fire albe nu am încă, la exterior nu prea se vede, dar pe interior e răzmeriță mare.

IMG_1745

Adeseori, mă suprind capitulând în fața răutății; mă stresează, mă obosește și mă face să mă închid în mine. Nu spun că nu am și eu micile mele momente, dar încerc, per ansamblu, să rămân un om corect și bun.

Ei, după Seminarul Stării de Bine Activia, mi-am propus să învăț să mă relaxez mai mult. Nu știu cum să fac asta exact, recunosc că nu am reușit încă (ba mai mult, parcă săptămâna asta a fost și mai grea, și mai plină de tot felul de răutăți), dar o să continui să încerc.

IMG_2363

IMG_2242

După discuția deschisă cu Mihaela Rădulescu, Cori Grămescu ne-a vorbit despre alimentație și despre ce ar trebui să stea la baza acesteia: legumele și proteinele slabe, alături de cerealele integrale. După acestea, vin fructele, nucile, semințele.

Și nu, nu ar trebui să renunțăm la micile tentații, ci doar ar trebui să ni le oferim mai rar.

Ne-a mai oferit câteva tips & tricks pentru o alimentație corectă și câteva rețete sănătoase, care să nu ne priveze de la o mâncare fără gust, dar care să ne ajute să avem grijă de silueta noastră.

Secretul siluetei Mihaelei Rădulescu?

Da, ne-ar plăcea să credem că există un maaare, maaaaare secret, de arată atât de bine. Dacă sportul zilnic, alimentația sănătoasă și starea de bine se pot numi secret, well, acesta e.

Mihaela Rădulescu face sport în fiecare dimineață, chiar în locuința ei, sau pe terasă, se hrănește corect și se bucură de viață, cu tot ce are ea de oferit. Așa a mărturisit în cadrul Seminarului Stării de Bine Activia.

eu-mihaela

“Cum pot sa slabesc repede” – o capcană fără specialist

Și Mihaela Rădulescu, și Cori Grămescu au vorbit despre cât de important e să apelezi la un specialist, să nu faci lucurile după ureche. Mă știți doar, că sunt extrem de atentă la ce mănânc, la ce tip de mișcare să-i ofer corpului meu, așadar, am profitat de ocazie și am întrebat care este sfatul pentru a nu cădea în capcana atâtor diete și programe de antrenament, de care e plin internetul.

Nu de alta, dar în era lui “cum pot sa slabesc repede“, s-ar putea să ajungem să ne facem mai mult rău decât bine. Sfatul acestora a fost spus la unison: apelați la specialist. Întotdeauna.

colaj

A fost, vă spun sincer, o sâmbătă extraodinară, în care am aflat o mulțime de lucruri noi, m-am bucurat de un soare superb într-un loc deosebit – SkyBar Dorobanți, am facut fotografii și, nu în ultimul rând,  mi-am descoperit un nou răsfăț, Activia Light cu căpșuni. Și e și nevinovat, căci are doar 46 kcal la 100 grame :D

Iar unul dintre iaurturile preferate al Mihaelei Rădulescu e Activia Light de băut cu ananas și lămâie :)

2 comentarii

  1. a fost tare fain! week end placut!

  2. Weekend placut Mihaela Radulescu e clar un exemplu de asa DA imi plce tare mult de ea. Despre Cori Gramescu am in schimb o alta parere deloc pozitiva… mai ales dupa ce am avut ocazia sa o ascult/vad in cadrul unor evenimente de fitness

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.