Review Juvena Rejuven Vital Eye smoothing eye cream

E foarte adevărat că, la peste 30 de ani, mă bucur de un ten nebrăzdat de prea multe riduri. Am ceva riduri de expresie, căpătate în jurul cele mai lăudate trăsături ale feței mele, ochii.

Cum altfel? Dacă zâmbesc des, mai apar şi riduri :D Pentru că da, pe cât de puțin obişnuiesc să râd cu gura până la urechi, pe atât de mult obişnuiesc să zâmbesc.

smile it confuses people

Totuşi, de pe la 20 de ani încoace, am fost peocupată să nu capăt riduri urâte, mai ales că am fost fumătoare prea multă vreme. Şi orice aş fi zis atunci, dacă la nivelul pielii nu se simțea, la capitolul riduri, gestul de a trage din țigară chiar poate lăsa urme. Tocmai de aceea, fără a face din asta vreo obsesie, m-am îngrijit moderat, ca orice femeie căreia îi pasă câtuşi de puțin de proiecția ei peste 10 ani, peste 20 de ani şi tot aşa.

De-a lungul vremii, am folosit tot felul de creme pentru combaterea sau preîntâmpinarea ridurilor, tot felul de formule. Unele mai bune, altele mai puțin bune. Am avut mereu grijă să folosesc cremele antirid potrivite vârstei mele şi, până acum, nu a fost rău.

Nu mi-au murit lăudătorii, însă într-o zi obişnuită (adică într-una în care mă trezesc odihnită şi nu-s stresată de cine ştie ce chestie pe care o am de făcut), lumea care nu mă cunoaşte îmi dă cu mulți ani sub vârsta mea. Iar asta îmi spune, pe lângă faptul că am gene bune (mulțumesc, mama!), că am făcut ceva corect cu îngrijirea asta.

Astăzi, vreau să vă vorbesc despre Juvena Rejuven Vital Eye smoothing eye cream, o cremă de ochi pe care am primit-o în varianta sample, de 4 ml. O cantitate suficientă pentru a-mi ajunge cam o lună, seară de seară, şi să-mi fac o idee despre ea.

Juvena Rejuven Vital Eye – Ingrediente

Produsul conține, potrivit dicționarului de ingrediente cosmetice, trei ingrediente cotate cu “Poor“, dintre care unul, Alcohol Denat., este al 11-lea pe listă.

Water (Good), Ricinus Communis Seed Oil (Good), Glycerin (Best), Caprylic/Capric Triglyceride (Best), Glyceryl Stearate (Good), Cyclomethicone (Good), Cetyl Alcohol (Good), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Best), Sodium chloride (Good), Tocopheryl Acetate (Best), SD Alcohol 39-C sau Alcohol Denat. (Poor), C12-15 alkyl benzoate (Good), Panthenol (Good), Ubiquinone (Best), Laminaria digitata (Good), Fucus serratus Algae Extract (Good), Ascophyllum Nodosum, Algae Extract (Good), Octyldodecanol (Good), Sodium Citrate (Good), Butylene Glycol (Good), Lactic Acid (Best), Titanium Dioxide (Best), Magnesium Ascorbyl Phosphate (Best), Helianthus Annuus Seed Oil (Best), Biotin (Good), Sodium Hyaluronate (Best), Isopropyl Myristate (Good), Alumina (Good), Silica (Good), Sodium Polyacrylate (Good), Daucus Carota Sativa Seed Oil (Poor), Daucus Carota Sativa Root Extract (Poor), Tocopherol (Best), Beta Carotene (Good), Diazolidinyl Urea (Average), Phenoxyethanol (Good), Methylparaben (Good), Ethylparaben (Good), Propylparaben (Good), Butylparaben (Good), Isobutylparaben (Good).

Juvena Rejuven Vital Eye – Miros, textură, aplicare

Crema are o textură plăcută, nu-i nici foarte grasă, nici nu se îndreaptă spre o consistență apoasă. Intră destul de repede în piele şi, aplicată prin mişcări de tapotare, promite fermitate în zona sensibilă a pielii din jurul ochilor.

Are un uşor miros medicamentos, nimic neplăcut, şi foarte discret. Crema conține cunoscuta coenzima Q10 (mai puțin cunoscută după numele ei alternativ Ubiquinone).

Juvena Rejuven Vital Eye – efecte

Pe o scară de la 1 la 10, la capitolul efecte, aş nota crema cu 8. Asta pentru că da, imediat după aplicare, pielea din jurul ochilor e o idee mai fermă, mai întinsă, mai fină. Pe de altă parte, mai toate cremele antirid destinate îngrijirii zonei ochilor, pe care le-am folosit, au făcut asta.

După o lună şi ceva de folosire, am remarcat o serie de îmbunătățiri vizibile. Nu ştiu însă dacă aveam eu aşteptări prea mari, dar parcă mă aşteptam la mai mult. E drept, parcă cearcănele mele erau o idee mai estompate, dar nu am reuşit să-mi dau seama dacă o fi de la cea mai tare cremă, aceea numită “Somn”, sau de la Juvena.

Micile linii de expresie mi s-au părut o idee mai puțin vizibile. Per ansamblu, zona ochilor a devenit mai luminoasă.

[Ca o paranteză, promit să scriu cândva şi părerea mea despre creme de față versus creme de ochi.]

Juvena Rejuven Vital Eye – de unde o cumperi

La o căutare pe net, observ că e o aventură demnă de Indiana Jones să găseşti crema asta. Am reuşit, cu chiu cu vai, să dau de ea aici, la prețul de 67$, în schimbul a 15 ml de produs.

Juvena Rejuven Vital Eye – puncte forte, puncte slabe

La puncte forte aş nota:

 • Formularea destul de bună (de ce, pentru numele zeului cremelor, au pus Alcohol Denat acolo… nu ştiu, zău…)
 • Textură plăcută, ce permite o aplicare destul de uşoară
 • Senzație de efect imediat de piele mai netedă
 • Cearcăne mai puțin vizible la aproximativ o lună de la folosire (dar, cum scriam mai sus, efect posibil şi grație trecerii la un somn mai bun)
 • Pielea din zona ochilor a devenit mai luminoasă, mai proaspătă

Cât despre puncte slabe, aş nota următoarele:

 • Prețul – 66$ mi se pare o sumă destul de mare pentru virtuți întâlnite chiar şi la creme de ochi mai ieftine
 • Se găseşte destul de greu şi, din câte îmi pot da seama de pe site-ul oficial Juvena of Switzerland, nu prea mai e în gamă.

Sursa foto interior

Foto cover taken with my new Sony Xperia M super toy ♥

5 comentarii

 1. Eu as vrea sa incerc crema de ochi de la Medik8. Am folosit betagelul de la ei si a fost foarte bun :D. Daca nu, voi lua un ser cu retinol de la PC :).

 2. Eu folosesc deocamdata produsele de fata si in zona ochilor. Chiar astept sa citesc parerea ta despre cremele de fata vs. cremele de ochi.

 3. Citesc in lista de ingrediente bune vreo 3 parabeni. Toata lumea se fereste azi de parabeni dar lista aceea ii considera “good”…? Ciudat..

 4. Nu am auzit de ea pana acum, folosesc si eu creme pentru ochi, desi cateodata mai uit si o aplic pe cea de fata.Si eu ma apropiii de 30, nu imi arat varsta, insa este mai usor sa previi decat sa tratezi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.