Cum am aflat care-s problemele tenului meu

După multele momente mai puțin plăcute prin care tenul meu a trecut (aici și aici doar mici fragmente din chin) în urmă cu ceva mai mult timp, am reușit să țin problemele tenului departe. Cu toate acestea, ca orice femeie, îmi doresc să îmi mențin tenul cât mai curat și cât mai tânăr, să folosesc produsele corecte atât pentru problemele specifice pe care le are, cât și pentru a le preîntâmpina pe cele care ar putea să apară.

În plus, vârsta la care mă aflu e, dacă vreți, mixtă. Tenul meu are momente când se comportă ca-n adolescență, dar trebuie să fiu atentă să nu las trecerea anilor să se aștearnă pe chip.

Probleme ten – cum le aflu pe ale mele?

Tocmai de aceea, când am auzit de acțiunea pe care L’Oreal Paris o derulează și de care v-am spus și vouă (aici), nu puteam să nu profit. Nu am putut ajunge în primele două weekenduri la acțiunile din Sun Plaza și din AFI Cotroceni, însă am ajuns în cel de-al treilea weekend, la Băneasa Shopping City. Deși aveam făcută programarea și probabil că figuram ca beauty blogger, am omis să menționez asta.

Consultantele de acolo au fost de nota 1.000, de un profesionalism desăvârșit și de un calm total. Am așteptat foarte puțin până când am ajuns în fața roboțelului cu nume tehnic mai complicat, dar cu un nume de răsfăț adorabil: Eva (și cred că vă amintiți de personajul feminin din Wall-E, nu?).

Ce presupune dermoanaliza oferită de L’Oreal Paris?

Presupune să te lași fotografiată de roboțel după ce ai așezat capul în poziția pe care ți-o arată consultantul. Odată ce pe monitor apar imaginile captate, ți se va face o primă analiză de către consultantul L’Oreal Paris, iar apoi se compară și se completează cu analiza făcută computerizat de către robot. Cu Ana Maria, domnișoara care s-a ocupat de mine, am vorbit mult, pe diagnostic.

Care diagnostic a bifat cam așa: linii fine (și nu riduri, hi, hi, hi), piele deshidratată, sensibilă și pori vizibili (damn, this I don’t like).

Din păcate pentru mine, în afară de fotografia făcută dermoanalizatorului, nu mai am nici una. Note to self: când îți pui o parolă la telefon, încearcă să o ții și minte sau, de ce nu, să apelezi la hârtie și creion și să o notezi undeva. Pentru că nu am făcut așa și pentru că oprisem backup-ul telefonului, am pierdut cam tot ce a însemnat viața mea pe mobil de vineri până duminică seara. Tot. Foto, video, sms-uri, mms-uri, inclusiv audio, căci deh, am zis să înregistrez conversația de la L’Oreal, ca să vă relatez cu detalii :))

eva-loreal

O să mai am probleme cu acneea?

Anyhow… Am descoperit o mulțime de lucruri la sesiunea de analiza a tenului meu, în doar câteva minute. Am descoperit că am destul de multe pete pigmentare, multe dintre ele probabil și din perioada în care am avut acele probleme.

Vârsta tenului meu e mai tânără decât vârsta mea, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Mici probleme ar mai fi cu hidratarea pe anumite porțiuni, pe care le știu și o să încerc să introduc constant în rutină produsele recomandate ca să hidratez corespunzător.

O să mai am probleme cu acneea?” e o întrebare ce rămâne mereu în mintea celor care s-au confruntat cu aceasta. Ei bine, am aflat în urma dermoanalizei că am un risc foarte mic de a dezvolta probleme cu acneea, parcă, dacă-mi amintesc bine, undeva pe la 18%. Așa să fie, că numai cine n-a avut probleme cu acneea nu știe ce sechele lasă…

Ce produse pentru ten să folosesc?

În cazul meu, mi-au fost recomandate laptele demachiant și soluția micelară Sublime Soft, iar din gama Triple Active, crema de zi pentru ten normal/mixt, crema pentru ochi și Triple Active Fresh – crema de zi pentru ten normal/mixt.

Mă bucur și mă felicit, zău, că am fost, chiar dacă mi-a fost greu cu programul ăsta atât de aglomerat. Am aflat o mulțime de lucruri, am putut adresa întrebările la care aveam nevoie de răspuns și nu pot decât să sper că L’Oreal Paris o să mai deruleze astfel de acțiuni, pentru că, oricât de informate am fi, ochiul specialistului electronic nu poate fi înșelat, e cât se poate de obiectiv și ne ajută să avem cu trebuie grijă de noi și de tenul nostru.

Kisses and hugs!

Cover foto © Shutterstock.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.