A trecut aproape o lună de când am început tratamentul cu Brevoxyl (prescris de medicul dermatolog, ceea ce vă rog şi pe voi, dacă aveți probleme similare). O lună destul de grea, dar în care am reuşit să scot capul în lume ajutată de câteva lucruri.
O lună grea, dar cu un ten fără coşuri
De ce spun că a fost o lună destul de grea? Pentru că, deşi rezultatele tratamentului s-au văzut chiar din prima zi, Brevoyl a avut un mare efect nedorit: mi-a uscat foarte rău pielea. Da, e drept, în cazul meu, sinistrele probleme, pe care nu le-am avut nici măcar la pubertate (coşuri foarte urâte sub piele, alături de alte coşuri mici şi multe şi de o zonă T care parcă era plătită la cantitatea de sebum secretată, puncte negre dese şi mari), au cam dispărut chiar din prima fază a tratamentului.
Timp de o săptămână, pielea mea a arătat perfect. După această săptămână, au început efectele, mai exact uscarea pielii. Inițial, s-a manifestat la nivelul bărbiei, însă doar pe câteva zone, pe ici, pe colo. Iarăşi m-am gândit că am scăpat ieftin. Greşit. Cu fiecare aplicare de Brevoxyl (mie mi s-a recomandat să-l aplic dimineata şi seara, pe tenul foarte curat) – pielea a continuat să se usuce. Am încercat să contracarez cu Effaclar M, aşa cum stabilisem cu medicul. A mers aşa şi aşa, în sensul că Brevoxyl usucă atât de tare, cât Effaclar nu poate hidrata la loc.
Interacțiunea Brevoxyl cu cremele de ochi: un coşmar
Am mai observat, de asemenea, că Brevoxyl interacționează… dureros cu alte produse de îngrijire. De exemplu, după tratamentul şi crema aplicate pe față, eu folosesc şi o cremă de ochi. De menționat că evit zona ochilor când aplic Brevoxyl şi că mă spăl pe mâini după ce o aplic. Probabil că pe mici porțiuni produsele se combină. Tocmai reuşisem să-mi iau Clinique All about eyes, însă va trebui să mai aştep ca să o pot folosi fără să simt că-mi ia foc zona din jurul ochilor. Am zis, inițial, că e de le crema de ochi şi am trecut la următoarea, o cremă de ochi Hofigal. La fel s-a întâmplat şi cu asta: o senzație cruntă de arsură, aprope insuportabilă (şi o spune un om care poate suporta destul de multe). Într-un final, m-am îndreptat către resul de Cosmetic Plant cu Q 10 şi ceai verde (despre care am scris aici), pe care o abandonasem pentru că pomopița nu mai reuşea să scoată puținul produs rămas. Îmi mai ajunge vreo două zile şi o voi recumpăra, nu doar pentru că e o cremă bună, care face ceea ce promite, ci şi pentru că e singura tolerată de Brevoxyl, fără ca eu să simt că am două mingi de foc în loc de ochi.
Pe măsură ce pielea mi se usca, tenul meu se vindeca :). De fapt, ăsta a fost singurul lucru care m-a ținut şi mă ține în tratamentul ăsta. Va trebui să-l mai folosesc aproximativ o lună (medicul mi-a spus că mă pot opri după şase săptămâni, dacă mă supără rău că-mi usucă pielea, însă mi-a recomandat călduros să încerc cele opt săptămâni de tratament).
Am mai constatat ceva curios: dacă ratez vreun locşor (de exemplu, pe lângă ureche sau foarte aproape de linia părului, fix acolo mă trezesc cu un coş de toată frumusețea, mare şi dureros cât pentru toate cele pe care Brevoxyl m-a ajutat să le evit).
Ten mixt, cu zone foarte uscate: ce machiaj m-a ajutat
Dincolo de hidratatrea cu Effaclar, m-a ajutat teribil şi fondul de ten Maybelline Affinitone 24H. Nu mi-am imaginat că fondul ăsta de ten va reuşi să se aşeze atât de bine pe o piele în … năpârlire. Nu doar că a estompat în proporție de 90% zonele foarte uscate, dar le-a oferit şi o hidratare care a rezistat de-a lungul zilei. Asta, fireşte, în timp ce restul tenului a fost ținut sub control şi machiajul a rezistat cum deja v-am povestit.
Aşadar, după o lună de tratatment cu Brevoxyl, pielea mea se simte mult mai bine, arată mult mai bine – în ciuda zonelor foarte uscate. Coşurile au dispărut, punctele negre s-au mai estompat (nu în sensul dispariției lor, ci în cel al unei secreții de sebum mai reduse, ceea ce le face mai puțin vizibile). Singura mea mare temere este: oare ce se va întâmpla după terminarea tratamentului? Vor reapărea problemele?
22 comentarii