Grupul Yves Rocher a achiziționat capitalul majoritar al FLORMAR

Aşa sună o ştire, pe care am primit-o puțintel mai devreme. Personal, am avut o experiență plăcută cu Flormar, îmi plac produsele lor. Yves Rocher e unul dintre brandurile de îngrijire preferate si sper în cât mai multe noutăți, grație acestei tranzacții.
Vă las cu comunicatul de presă, reprodus integral mai jos.

Grupul Yves Rocher a achizitionat 51% din capitalul Flormar, cea mai mare companie de produse cosmetice din Turcia. Prin acesta colaborare, Flormar si-a intarit pozitia printre principalii jucatori pe piata globala.

Yves Rocher Group, una dintre cele mai mari companii din Franta, a cumparat capitalul majoritar al Flormar. Yves Rocher Group a preluat 51% din actiuni, urmand ca restul de 49% sa ramana actionarilor actuali.

In urma acestei tranzactii, brandul Flormar va intra intr-o noua etapa de dezvoltare, boardul executiv al Flormar declarand: Avand in vedere recunoasterea internationala a grupului Yves Rocher si succesul numeroaselor sale campanii de marketing, grupul este un partener strategic pe toate planurile. Ca specialist in makeup cu o pozitionare competitiva centrata pe inalta calitate la preturi avantajoase, Flormar vine in completarea brandurilor din grupul. Yves Rocher

In acelasi timp, conducerea Yves Rocher a declarat ca „in urma acestei achizitii, Flormar, care realizeaza 50% din vanzarile lor in Turcia si 50% in strainatate (Turcia, Estul Mijlociu, Africa si Europa de Est) va beneficia de de expertiza Yves Rocher Group in termeni de crestere si dezvoltare.Acest pachet majoritar al Yves Rocher in Flormar reprezinta un parteneriat care va genera valoare pentru ambele companii: intareste dimensiunea internationala a Yves Rocher Group si faciliteaza accesul Flormar la expertiza necesara pentru a-si realiza potentialul de crestere.

Despre Flormar:
Creat in 1950 la Milano si cumparat in 1970 de o companie turca, Flormar produce si distribuie o gama variata de produse de makeup. Fabrica sa din Gebze, langa Istanbul, produce anual peste 50 de milioane de unitati. 50% din incasarile sale vin din Turcia iar restul din cele peste 70 de tari in care se vand produsele Flormar. Distributia Flormar este centrata pe doua canale: farmacii si parfumerii dar si magazine monobrand.
In 2011, Euromonitor a clasat Flormar pe locul 1 in randul brandurilor de makeup din Turcia, atat ca valoare cat si ca volum de vanzari
In Romania, Flormar este prezent din 2010 iar distributia se face prin cele 30 de insule si un magazin multibrand deschise pana in prezent in cele mai mari puncte comerciale. Politica de vanzari si de marketing a Flormar nu se va modifica in urma acestei colaborari.

Despre Yves Rocher
Cu peste 15000 de angajati si mai mult de 220 000 de angajati indirecti in toata lumea, Yves Rocher Group este un business de familie stabil si independent din punct de vedere financiar, cu o pozitionare atipica (cultivator, manufacturier si distribuitor). Cu o cifra de afaceri de peste 2 milioane de EUR, Grupul numara 7 branduri de frumusete si ingrijire personala pentru femei: Yves Rocher, Petit Bateau, Stanhome, Dr Pierre Ricaud, Daniel Jouvance, Kiotis si ID Parfums.

2 comentarii

  1. Interesant. Mi=ar placea tare mult sa se gandeasca cum sa le combine…ceva de genul…o oja cu miros de cafea :D (fac referire aici la gelul ala de dus cu miros de cafea de iti vine sa il papi) :D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.