Fragment de Românie

Luni dimineață, o grămadă de treabă de făcut, tocmai mă bucuram că e dimineață, e înnorat, am linişte şi poftă de muncă. Sună la uşă.

Şi nu, nu v-am spus, dar de mai bine de o lună, trec prin supliciul anvelopării, al reabilitării termice a blocului în care locuiesc. Am zis să vă scutesc de poveşti horror cu muncitori pe schelă, găurind pereți, cu stresul de a mă expune în toată splendoarea, ieşind de la duş. Am trecut şi peste montatul termopanului, al sticlei, am închis ochii şi urechile la buşituri, dărâmături, cu polistiren zburînd pretutindeni, cu tencuială şi vopsea (portocalie, căci e în trend). Nu-s vreo prințesică, dacă-i ordin cu plăcere, nu am stat să mă interesez dacă anveloparea asta face bine sau face rău.

Dar azi am ajuns la capătul răbdării. M-am trezit săptămâna trecută cu nişte neni la uşă, de la anvelopare, ştiți, mai avem de montat un glaf şi trebui să intrăm în apartament. Pentru că aveam treabă şi pentru că, încă de mică, mama mea m-a învățat să nu primesc străini în casă dacă nu anunță vizita în prealabil sau dacă nu-s însoțită de vreo persoană de sex opus, n-am deschis şi i-am rugat politicos să revină în altă zi şi să anunțe în prealabil, ca să ştiu şi eu să-mi fac programul şi să am pe cineva în preajmă.

Azi dimineață, vă imaginați, cred, ce s-a întâmplat. Da, eu singură acasă, cu treabă. Soneria. Anveloparea, glafu’, ştiți, noi, de la reabilitare, tre’ să montăm.

Fac prostia să le dau drumul şi mi se explică: “Ştiți, AM DEMONTAT SCHELELE ŞI AM UITAT CĂ MAI AVEM DE MONTAT ŞI GLAFURILE MICI.” Ce faceee?

Ca să-nțelegeți, au uitat complet, în cazul TUTUROR apartamentelor, de un pervaz… Băieții au demontat schelele şi şi-au dat seama de asta. Şi ce s-au gândit? Să monteze din interior. Adică să demonteze geamurile, să monteze alea, să le lipească, să pună geamul la loc.

Rezultatul? O jumătate de zi pierdută, mizerie, oameni străini în casă, care au scanat bine. Premiu pentru că am fost cuminte? Un geam imens, cel mai mare din tot balconul, SPART.

Ceea ce înseamnă că va trebui să suport încă o splendidă vizită, alt deranj, montat, din astea.

De ce naiba nu poate fi şi la noi mai civilizat?

Sursa foto cover

4 comentarii

  1. Uff, imi pare rau..nu vreau sa te amarasc si mai tare…dar cine plateste geamul spart?

    • Draga mea, n-ai putea vreodată. Ştii, e o senzație ciudată, dar parcă eşti din familia mea, really. Mulțumesc pentru comentariu. Nu, au fost corecți, din punctul ăsta de vedere, îl vor înlocui fără cost suplimentar. Dar va urma iar tărăboi, venit, montat. Ata ete :)

  2. Pentru ca nu se poate civilizat , la noi.Si mai ales nu se poate face un lucru, cu cap.Da-i naibii de prosti, oamenii de rand, pot indura orice, nu?Mi-e sila!Imi cer scuze pentru cuvintele urate, insa imi cam ramane in gat ce se intampla in tara asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.