De ce ne cade părul: 6 cauze posibile ai căderii

Am fost, zilele trecute, la The Studio, ca să încerc un tratament Nioxin pentru păr. O să revin cu mai multe detalii într-una dintre zilele următoare, mai ales că primesc tot felul de întrebări și de recomandări despre cum să ai un păr sănătos și cum să combați problema căderii lui. Cădere care îi afectează pe bărbații și femeile de toate vârstele.

Din păcate, cauza este genetică de foarte multe ori, dar există și factori care au de-a face cu stilul de viață. Deoarece celulele părului se reproduc mai repede decât oricare alte celulele din corp, acestea sunt foarte sensibile la modificările stării de sănătate dar și la cele de mediu.  Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin România,  spune că există 6 factori principali care explică subțierea și căderea părului.

1. Factorii genetici. Există o predispoziție moștenită din familie ce implică schimbări hormonale asociate vârstei care pot declanșa căderea părului. Acest lucru este cauzat de conversia testosteronului într-o toxină.
2. Stres și traume. Stresul poate determina creșterea nivelului de testosteron, care se transforma și întrerupe ciclul de creștere al părului. De asemenea, acesta generează o constricție la nivelul capilarelor, împiedicând oxigenul și nutrienții să ajungă la foliculul de păr.
3. Dietă. Ceea ce mănânci poate juca un rol semnificativ în problema căderii părului. Un consum mare de grăsimi animale sau dietele fulger pot genera carențe de aminoacizi, fier, proteine și zinc, nutrienți esențiali pentru sănătatea părului.
4. Probleme de sănătate. Există afecțiuni care pot determină căderea părului. Problemele tiroidei sau schimbările hormonale pe care femeile le experimentează după naștere sau menopauza sunt câteva exemple.
5. Factorii de mediu. Poluanții din apă și din aer, clorul, anumite metale sau minerale se pot depune pe scalp și pe păr contribuind la subțiere. Pseudo – estrogenii sau toxinele din corpul nostru reprezintă de asemenea un factor.
6. Medicația. Foliculul de păr este incredibil de sensibil la schimbările din corpul nostru. Orice tratament cu hormoni, inclusiv cu anticoncepționale, poate contribui la căderea părului. La fel și steroizii, chimioterapia sau medicamentele pentru tensiunie, diabet sau acnee.

Indiferent de cauză, la primul semn al unei căderi mai mari decât cea normală, sfatul meu e să cereți sfatul unui stilist. Vă va spune dacă e cazul să vă alarmați și să mergeți la un medic, vă va recomanda niște posibile soluții. Eu abia aștept să vă povestesc despre experiența Nioxin, sunt sigură că va fi de mare folos multora.

Kisses and hugs! Să aveți o duminică perfectă!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.