Ce se întâmplă când directorul general al unei mari companii lasă IT-ul şi intră în fashion?

UPDATE:  Site-ul va fi gata în aproximativ o saptămână. Acum este în stadiul de preview, dar poate fi accesat: www.razvanvalceanu.ro.
Prețul unei cămăşi porneşte de la 400 de lei şi variază în funcție de alegerile fiecărui client.

Se naşte un brand de cămăşi made to measure, ce-i poartă numele: Răzvan Vâlceanu.

Răzvan Vâlceanu, fostul GM al Bitdefender Romania, intră în industria fashion şi lansează brandul de cămăşi made to measure ce-i poartă numele. Cămăşile made to measure sunt create după un tipar personalizat pentru fiecare client, în funcție de situațiile în care va purta cămaşa, preferințele sale în materie de stil şi accesoriile din garderobă la care o va asorta.

Totodată, brandul “Răzvan Vâlceanu” lansează pe piață şi o primă colecție ready to wear ce cuprinde trei stiluri – business, cocktail şi smart casual, disponibile pentru bărbați, femei şi copii.

Dincolo de pasiunea mea, am ales să pornesc acest business, în primul rând, pentru că am observat la oamenii din jurul meu, colegi sau parteneri de business, dificultatea de a-şi găsi cămăşi care să se potrivească perfect lor. Experiența mea ca general manager m-a învățat cât de important este să afişezi o imagine impecabilă în zona de business. Rar am reuşit să găsesc pe piață modele de cămăşi conform aşteptărilor mele de design şi calitate. Împreună cu Irina Stoicescu, partenera mea în acest business, am gândit un concept de afacere care să acopere nevoia de a îmbrăca o cămaşă de calitate creată în funcție de particularitățile purtătorului său care, în acelaşi timp, să confere stil şi eleganță ținutei
– Răzvan Vâlceanu.

Răzvan Vâlceanu – cui se adresează hainele ce-i poartă semnătura

Sub sloganul We speak shirts“, brandul propune o imagine clasic-modernă, de inspirație hi-tech, minimalist-luxuriantă. Cămăşile Răzvan Vâlceanu se adresează oamenilor cu venituri peste medii din zona de business: mid-manageri, manageri, CEO şi antreprenori. Pentru aceştia, imaginea personală este o preocupare activă, venind în completarea pregătirii şi competențelor lor profesionale.  Totodată, ei sunt oameni care nu dispun de mult timp liber pe care să îl aloce cumpărăturilor de fiecare dată când doresc să-şi reînnoiască garderoba.

Gândit pentru această categorie de consumatori, conceptul brandului vine în întâmpinarea nevoilor lor, oferindu-le posibilitatea de a-şi personaliza cămăşile până în cele mai mici detalii, de la tipare până la butoniere.

Cămăşile Răzvan Vâlceanu – focus pe detalii şi personalizare

Elementele definitorii pentru cămăşile create de Răzvan Vâlceanu sunt focusul pe detalii de design şi calitatea materialelor şi a producției. Foarte important este însă şi confortul personal, de aceea s-au găsit soluții de personalizare a zonelor importante la o cămaşă: fenta lungă cu 8 nasturi, gulerele detașabile, manșetele italieneşti cu doi nasturi, fixatoarele de manşete și de pantaloni. Acestea nu reprezintă simple detalii de stil, ci au fost gândite prin prisma funcționalității lor. De exemplu, gulerul detașabil, atașat cămășii prin nasturi pe exteriorul șteiului, este un detaliu practic ce ajută la curățarea sau înlocuirea sa mai ușoară. Mai mult, purtătorul poate alterna între stilurile elegant şi casual prin simpla detaşare a gulerului. Fixatorul pentru pantaloni se prinde de un nasture pe interiorul pantalonului pentru a ține cămașa bine așezată, evitând aspectul neglijent.

Cămăşile Răzvan Vâlceanu sunt create după tipare personalizate şi îmbină cele mai bune materiale, cusături și accesorii existente pe piață, selectate de la lideri consacrați în domeniile lor. De exemplu, materiale utilizate în realizarea cămăşilor sunt furnizate de către producătorul italian Canclini, unul dintre liderii internaționali în domeniul bumbacului pentru cămăşi.

Cămăşile sunt fabricate în România pe modelul tiparului italienesc, renumit pentru lejeritate, funcționalitate şi eleganță. Toate modelele sunt realizate din bumbac egiptean Giza 45, țesut din 2 fire cu 140 finețe, ce asigură o rezistență mai mare în timp. Fabricarea unei cămăşi durează între 10 şi 21 de zile, în funcție de disponibilitatea de stoc a țesăturilor alese.

Colecția Răzvan Vâlceanu este disponibilă începând cu luna septembrie la showroom-ul din Bucureşti, din zona Domenii.   

4 comentarii

  1. Si preturile…de la ce valori incep

  2. Exista un site ceva?

  3. Banuiesc faptul ca preturile vor fi piperate, dar cine isi doreste un produs de calitate…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.