Arthur Murray București: Cum să înveți să dansezi și cum să te ții departe de prejudecăți

Nu știu dacă știți, dar, la începutul lunii aprilie, studioul de dans Arthur Murray București a împlinit un an de funcționare în România, ca parte a celei mai extinse rețele de școli de dans din lume. Dacă vă spun că ei sunt cei responsabili cu coregrafi din Dirty Dancing, Parfum de femeie sau Dance With Me, ce spuneți?

Ei bine, nu e de mirare că, în cele 12 luni de la deschidere, peste 800 de persoane sau cupluri au dansat cel puțin o lecție de dans alături de instructorii studioului de dans Arthur Murray.

€œCu toate acestea, noi, românii, din păcate, avem idei preconcepute despre orice. Ca și când ne-ar fi teamă să trăim, așa pare. Asta deși, zic eu, românii sunt joviali și, de ce să nu recunoaștem, ne place dansul.  Cu toate astea, avem idei preconcepute până și despre cursurile de dans, iar acestea ne împiedică să facem primul pas și să înceapem lecțiile de dans, așa cum spune și managerul Arthur Murray București, Elena Ciungu.

61% dintre persoane consideră că au două picioare stângi, iar 53% cred că la lecțiile de dans trebuie să mergi dacă știi deja să dansezi măcar un pic. De asemenea, 38% dintre cei care vin la dans consideră că a€œva fi foarte greu, dacă nu imposibil, să învețe să danseze.

Sistemul aplicat în studiourile Arthur Murray a fost dezvoltat în peste 100 ani și  se bazează pe legături între pașii diverselor stiluri de dans, astfel că, dacă înveți elementele de bază, poți să execuți lejer alte mișcări din stiluri de dans variate.

Și, da, spre rușinea mea, și eu am tot amânat, deși îmi place enorm să mă mișc, să dansez și chiar m-aș simiți onorată să învăț, măcar câțiva pași de bază, de la cei mai buni. Așa că, sper să ajung, la un moment dat, la Arthur Murray. Iar când o voi face, vă voi da de veste.

Să aveți o noapte liniștită și o zi de joi perfectă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.