Trei aplicații care-mi fac viața mai ușoară

Telefonul mobil nu mai e, de multă vreme, un ceva ce ducem după noi. E o extensie a noastră fără de care ne-am descurca ceva mai greu. În ultima vreme, am învățat să folosesc telefonul în avantajul meu, nu să-mi mănânc zilele stând cu un ecran în față.

E drept, și programul mă ajută, iar faptul că am și câte opt ore într-o zi în care nu pot răspunde la apeluri și nici returna apeluri pierdute, nu mă deranjează mereu, fie vorba între noi :P. Iar în 99% dintre cazuri, în acele zile, probabil că nu pot răspunde la mesaje…

Însă chiar și așa, telefonul e o mare bucată din viața mea. Nu mai e un secret pentru nimeni că-s fan Apple, iar în prezent dețin un iPhone 6 Plus. E un telefon care mă ajută enorm, inclusiv în ceea ce privește publicatul pe blog. Am o mulțime de aplicații, dar cele despre care vreau să vă vorbesc puțin azi sunt cele care-mi fac viața mai ușoară.

Și vreau să încep cu cele pentru vreme. Pentru că, o fi afară soare străucitor, dar dacă-i frig, ce-am făcut? Așa că, aproape în fiecare dimineaață, verific vremea. Îmi place mult Yahoo! Weather, chiar dacă Yahoo!, în sine, nu prea mă mai încântă. Îmi arată câte grade sunt, șansele de ploaie, prognoza pe următoarele zile, cu marele bonus al imaginilor de pe Flickr, cu orașele pentru care au temperaturile.

weather-app-iphone

The Free Dictionary by Farlex e o unealtă de care, chiar dacă nu studiați limbi străine, sigur veți avea nevoie la un moment dat. Are un sistem foarte interesant: scrii cuvântul și, pe măsură ce tastezi, aplicația îl recunoaște și îți oferă variante în funcție de limbă. Oriunde ai fi, mi se pare o aplicație foarte utilă.

dictionar

O altă aplicație foarte, foarte, foarte utilă e SpeedTaxi. O singură dată mi s-a întâmplat să greșească satelitul adresa și să nu mă întâlnesc cu taximetristul. În rest, numai taximetriști buni și foarte buni la Speed, o aplicație excelentă. O folosesc pentru că, dacă mă întorc acasă singură, mi-e teamă. În plus, dacă pierd ceva, știu exact în ce taxi am fost și aș mai avea șanse de a găsi obiectul pierdut.

taxi

Iar dacă v-a plăcut taximetristul, îl puteți și nota. Eu obișnuiesc să o fac. Iar un domn taximetrist a fost atât de amabil, încât s-a oferit să mă conducă până la ușa blocului, ca să mă știe în siguranță.

Acestea sunt doar trei dintre aplicațiile pe care eu le folosesc. Promit să vă mai arăt câteva chestii interesante, dar am vrut să încep cu basic stuff.

Să aveți o duminică senzațională!

foto cover © Shutterstock

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.