Am sărbătorit 10 ani de Olympus în România: O dimineață delicioasă, cu rețete savuroase

Am sărbătorit 10 ani de Olympus în România: O dimineață delicioasă, cu rețete savuroase

Trikala, Grecia, cândva cu siguranța o reședință de vacanță a zeilor, un loc desprins parcă din poveștile mitologice. Înrudit cu Brașovul nostru, cele două orașe mai au ceva în comun: Olympus, marca grecească ce, de 10 ani, pune gust pe mesele românilor.

La dietă sau pentru un stil de viață sănătos, cu conținut mai scăzut de grăsime sau dimpotrivă, pentru cozonaci și clătite ori pentru pancakes dietetice și pentru terciuri de dimineață, mie Olympus mi-a fost mereu la îndemână, în frigider. Mărturisesc că sunt genul de persoană ce nu ar putea trăi fără lactate și că le consum zilnic. Așa că m-am bucurat mult când am primit invitația celor de la Olympus de a sărbători alături de ei cei zece ani de prezență pe rafturile românești. 

A fost o dimineață tare frumoasă, într-un loc în care nu mai fusesem – Simbio 2, undeva pe Popa Nan; o dimineață în care am aflat tot felul de informații despre produse și despre munca din spatele lor, dar în care am și gustat tot felul de bunătăți pentru prepararea cărora fuseseră folosite produse Olympus.

Sunt câteva rețete pe care cu siguranță le voi încerca și acasă, cum ar fi oul poșat, așezat pe o felie de brânză halloumi rumenită pe grătar, la rândul ei șezând delicios (și sănătos) pe o felie de roșie. Mai vreau să încerc omleta pufoasă, dar și clătitele în care, pe lângă ingredientele obișnuite, se strecurase brânză proaspătă de vaci. Și nu în ultimul rănd, vreau să încerc să reproduc acasă acea cafea cu lapte de migdale și de fistic, yum, yummy, yummiest.

Altfel, pentru când sunt pe fugă și nu am timp să pregătesc ceva, preferatul meu de la Olympus e Stragghisto. El e disponibil în trei variante: 0%, 2% și 10%, dar eu le aleg mereu pe primele două și, chiar dacă v-ați putea gândi că e mai puțin cremos deoarece nu are grăsime, ei bine, nu e deloc așa. Asta pentru că e obținut printr-o tehnică aparte, și are o textură mai densă și mai cremoasă, cu un conținut scăzut de lactoză și cel mai ridicat nivel de proteine naturale, față de produsele din aceeași categorie de pe piață. În plus, este prevăzut cu o hârtie subțire de orez menită să absoarbă umiditatea.

Nu cred că există cineva care să nu fi mâncat, măcar o dată, un produs Olympus, mai ales că sunt prezenți la noi cu cel mai complet portofoliu: peste 140 de produse, care sunt fabricate la fabrica Olympus de la Hălchiu, excepție făcând specialitățile de brânzeturi mediteraneene și sucurile naturale, produse în continuare în Grecia.

De altfel, Qlympus a fost compania care, în 2011, a introdus în România categoria iaurtului grecesc, care a și devenit produsul emblematic al brandului. Și că tot vorbim despre ani și vă menționam la început despre Brașov, tot în 2011, Olympus inaugura Fabrica de Lapte din Hălchiu, Brașov, echipată cu cea mai avansată tehnologie și cu materie primă de la producători locali.

În 2018 s-a lansat și o gamă de băuturi 100% vegetale – Carpos. Gama este variată, pe bază de migdale, fistic sau nuci. Carpos sunt băuturi ce nu conțin lactoză sau gluten, venind în întâmpinarea persoanelor cu intoleranță alimentară; au un nivel scăzut de calorii și grăsimi saturate și sunt destinate, în special, cosumatorilor aflați în căutarea unor alternative nutritive vegetale.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.