5 alimente care te ajută să slăbeşti

Câte dintre noi n-au încercat tot soiul de diete? Unele au dat rezultate, altele mai puțin, pe unele le-am ținut, la altele am renunțat. Apoi, ne-am tot gândit ce să mai mâncăm ca să nu ne îngrăşăm. Eu, cel puțin, aşa am făcut. Aşa că, dragele mele, vă prezint o listă scurtă cu cine alimente care ajută la o slăbire rapidă fără să vă înfometați.

Ovăzul. Hmmm, cum adică, fulgii de ovăz nu-s carbohidrați? Heh, ba da, însă la “indexul sațietății”, o treabă care le place nutriționiştilor, cică scorează foarte bine şi te țin sătulă multă vreme. Au fibre solubile din belşug, adică sunt de mare ajutor dacă ai probleme cu colesterolul şi cu grăsimea în sânge. Se digeră rapid, ceea ce înseamnă că nu îți vor ridica nivelul zahărului din sânge.

oat

Ouăle – sau cum slăbeşti de două ori mai repede

Evitate multă vreme pentru că ar fi crescut, chipurile, colesterolul, ele şi-au recăpătat faima după ce s-a demonstrat că au un colesterol diferit de cel al omului. Ele sunt o concentrație de proteine animale, dar fără grăsimile cu care vine la pachet carnea. Poți pierde de două ori mai mult în greutate dacă mânânci, la micul dejun, un ou, alături sau în loc de cereale, în comparație cu o persoană care consumă o primă masă a zilei alcătuită preponderent din carbohidrați.

eggs

Iaurtul – şi pentru masă musculară

Potrivit Journal of Obesity, o importantă publicație americană, combinația de calciu, vitamina D şi proteină sărăcă în grăsimi, conținută de iaurtul fără grăsime, ajută la scăderea în greutate şi la creşterea masei musculare.

yogurt

Merele – dacă ai grăsime în zona abdomenului

Se pare că studiile au demonstrat că e de mare ajutor să mâncăm un măr cu o jumătate de oră, o oră înainte de masă, datorită conținutului mare de fibre pe care acestea îl conțin şi al senzației de sațietate care se instalează şi ne ajută să mâncăm mai puțin. Antioxidanții limitează absorbția glucozei şi previn sindromul metabolic – combinația de colesterol mare, presiune a sângelui mare şi prediabet –  care poate duce la acumularea grăsimii în zona abdomenului.

apples

Scorțişoara – inamicul împotriva zahărului

Un aparent banal condiment care are însă puterea să metabolizeze zahărul. Dacă vei consuma între un sfert şi două lingurițe de scorțişoară zilnic, vei creşte nivelul de insulină semnificativ şi vei reduce, astfel, zahărul din sânge. Scortişoara ajută, de asemenea, la reducerea colesterolului cu 10 până la 25 la sută.

cinnamon

Sursa foto (cover şi foto interior)

Kisses and hugs, dragelor! Să aveți o săptămână minunată!

3 comentarii

  1. Oh, inafara de mere si scortisoara, mananc tot ce-i in lista. :D Bine ca ai scris de scortisoara, nu stiu de ce nu mi-o fi trecut prin cap sa-mi pun in iaurt dimineata, dar remediez azi situatia. Pup :*

  2. O mica completare in privinta carbohidratilor de care fuge toata lumea (vis a vis de pct 1): persoanelor care fac sport constant carbohidratii le sunt necesari (carbohidrati buni, complecsi, nu zahar). Stiu ca e la moda Atkins si Dukan. Sunt regimuri care functioneaza pt oameni sedentari. Daca faci sport constant si sustinut chiar trebuie sa manaci carbohidrati pentru energie si refacerea masei musculare.

  3. Nu-mi plac merele si nici ovazul. Dar ouale! Aualeu, iubesc ouale! Daca cineva mi-ar zice ca tre’ sa aleg un aliment pe care sa-l mananc pentru tot restul vietii, as alege ouale fara niciunn dubiu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.