Ai alunițe? Testează gratuit dacă sunt “sănătoase”

Ne interesează să fim frumoase, să ne aranjăm, să fim mereu la modă și cochete. Vara, stăm la soare pentru acel bronz mult visat. Dar uităm că melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer cutanat, iar în stadiile avansate, este o boală agresivă și fatală. 75% dintre persoanele afectate de melanom metastatic își pierd viața în primul an de diagnostic. Rata de supraviețuire pentru acești pacienți este de numai 6 până la 9 luni.

În România, 1.121 de persoane au fost diagnosticate cu melanom malign, iar statisticile privind mortalitatea sunt la fel de îngrijorătoare. Aproape o treime dintre cei diagnosticați mor anual.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Societatea Română de Cancer au lansat cea de-a doua ediție a campaniei “Un viitor fără pată”, un demers de educare și informare cu privire la prevenirea melanomului. Campania, care îşi propune o mai bună înțelegere şi conştientizare a pericolelor cancerului de piele, este realizată cu sprijinul companiilor Bristol-Myers Squibb, Roche și Centrul de Oncologie Neolife. Principalul obiectiv al campaniei este creșterea ratei de diagnosticare precoce a melanomului malign în rândul populației din România.

Astfel, pe durata verii, campania va cuprinde activități menite să faciliteze accesul la educație privind melanomul. În plus, site-ul www.info-melanom.ro este o resursa constantă de informare pe care populația o poate accesa. 

Și mai am o veste bună: sâmbătă aceasta, pe 9 august şi sâmbăta viitoare, pe 15 august, de la ora 17:00, la Via Sport, pe Kiseleff, va fi prezentă o echipă medicală care va testa alunițele sportivilor de acolo şi  tuturor celor care vin la cortul “Un viitor fără pată”. Astfel, te poți opri la cortul campaniei, dacă ai alunițe pe care ai vrea să le supui unei examinări.

Sănătate multă și aveți grijă de voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.