Zilele trecute am dat, întâmplător, peste un articol interesant despre magazinele de tip “Orice articol 13 lei“. Haine ieftine, vândute, în general, la două prețuri: 13 sau 26 lei.
Ştiți că vă povesteam, la un moment dat, că nu mică mi-a fost mirarea să descopăr în ele branduri de haine care n-ar prea fi avut ce căuta acolo: Clockhouse şi Terranova. Ulterior, am dat nas în nas cu Zara şi Atmosphere, cu River Island şi Asos, cu Promod şi New Look, cu Vero Moda şi Marks and Spencer.
Şi n-aş vrea să fim mai catolici decât Papa şi să spunem: “Oh, dar, vai, magazinele alea-s pline de marfă proastă ori lipsită de stil. Cine se îmbracă de acolo e lipsit de stil, alea-s plastice şi n-ai cum să arăți bine îmbrăcată de acolo“.
Păi, mă scuzați. Cred că poți să-ți faci rochii şi din draperii (pentru cine n-a citit/văzut Pe aripile vântului, fuguța să vă faceți temele!), să tragi un sac pe tine sau cea mai ieftină rochie din lume şi să ai stil.
Atâta timp cât ai un stil, îl vei avea de oriunde îți cumperi haine. Atâta timp cât ai o decență a stilului, un respect pentru acesta, atâta timp cât ceea ce îmbraci tu te mulțumeşte, în primul rând pe tine, nu ai cum să dai greş. Un mic exemplu, AICI. Da, nu am o problemă în a purta o geantă scumpă Moschino cu o fustă ieftină, Zara, luată dintr-un magazin de tip “Orice articol 15 lei”.
Dar ca să revin la subiect, da, aceste magazine mai strecoară prin marfa lor şi cârpe ce aparțin unor branduri de retail vestimentar. Mă rog, că astea-s lucrate tot în China e o altă discuție. Dar cred că vă amintiți de bluza de la Zara, care costa 159 lei în magazin, iar pe Wholesale era 7$… Dacă nu, click aici.
Oricum, asta mi-a atras atenția din text:
Sunt articole produse pentru diferinte lanțuri de magazine din Franța (sau alte țări UE), la un nivel de calitate superior (“europeană”). În general, nu este vorba de brand-uri, dar se poate întâmpla să avem în lichidări de stocuri şi produse aparținând unor mărci internaționale de sport sau casual, cunoscute, însă, în amestec cu articole de grande surface (tip Carrefour, Auchan, Leclerc etc.) şi absolut întâmplător. Uneori, produsele de marcă pe care le cumpărăm sunt degrifate în Franța (li se taie eticheta n.red), pentru a nu face astfel concurență neloială magazinelor deținatoare de marca respectivă, a explicat pentru ECONOMICA.NET Elena Durandeau, acționar la FROM Destock-Marque.
Alte câteva chestii interesante, de data asta despre “Cum ne fură magazinele de cartier“, puteți citi aici.
Şi la ce discuții am văzut că se poartă online despre subiectul ăsta, cred că e inepuizabil.
Voi ce părere aveți despre magazinele astea?
16 comentarii