De ce să acuzăm Elle?

Pe scurt, povestea e în felul următor: recent, revista Elle a avut-o pe copertă pe Mindy Kaling, o actriță americană de origine indiană. O femeie frumoasă, naturală, dacă mă întrebați pe mine. Și nu, Mindy Kaling nu e chiar size 6, dar nu pricep de ce asta trebuie să fie un șablon, de ce toți trebuie să fim la fel. În fine, asta e o altă discuție.

Elle decide să o pună pe copertă, face photo shoot, toate bune și frumoase, iar Mindy Kaling ajunge pe copertă. Fotografia aleasă e una alb-negru, în care actrița apare doar bust. “Așa, și?“, vă veți întreba, probabil, așa cum am făcut și eu.

Ei, bine, se pare că marea problemă e că respectiva copertă cu Mindy Kaling e parte dintr-o serie de patru coperte, cu alte trei actrițe americane: Amy Poehler, Allison Williams și Zooey Deschanel. Care apăreau cu fotografii full body, adicătelea din cap până în picioare și în variante cât se poate de colorate.

Acum, scandal, voci care mai de care mai sonore, cititori împărțiți în tabere, că, vezi-doamne!, de ce pe amerindianca de nu e chiar skinny au ales să o pună așa pe copertă, iar pe celelalte le-au pus altfel. Că, zic vocile, e rost de discriminare, atât de etnie, cât și de look

Acum, sincer, atâta timp cât eu, care accept propunerea revistei, nu am o problemă cu felul în care Elle (Elle, oameni buni, hai să dăm unei ditamai reviste creditul pe care îl merită) alege să mă așeze pe copertă și nu-mi negociez cine știe ce condiții, anterior acceptului, despre ce vorbim?

De ce suntem mai catolici decât papa, zău că nu pricep. Ba mai mult, femeia a afirmat că fotografia aia atât de discutată o face să se simtă “glamorous and cool“.

Sunt un pic depășită de atâta ipocrizie. Oameni buni, mai relaxați-vă. Măcar puțin. Nu totul e așa cum pare.

Copertele cu pricina, via Batch Please.

elle-magazine-women-in-tv-mindy-kaling-zooey-deschanel-amy-poehler-allison-williams

4 comentarii

  1. Eu nu am înțeles de ce astea 4 coperte au format o “serie”. Probabil nu cunosc eu legătura dintre protagoniste dar nu văd nici cea mai mică problemă. Pozele sunt toate frumoase si unii care se plictisesc de moarte creează subiecte de discuție :)

  2. Atunci cand sunt puse una langa alta face intr-adevar nota discordanta, dar intr-un sens bun. Tocmai faptul ca este diferita le face pe celelalte sa arate…obisnuit.

  3. Legătură dintre ele este probabil faptul ca toate joaca în seriale de succes. Probabil coperțile au fost făcute cu ocazia globurilor de aur

  4. Cred ca nu am absolut nici o problemă cu astfel de coperte.Mie îmi plac toate 4 și cine comentează aiurea, probabil se plictiește rău.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.