Manichiură elaborată, în doar câteva minute

O să vă prezint astăzi o manichiură care mie îmi place mult şi pe care o puteți obține în doar câteva minute. În final, ar trebui să arate aşa:

De ce aveți nevoie:

– base coat – că doar trebuie să ne protejăm unghiuțele
– o ojă roşie (dar puteți folosi, la fel de bine, o ojă de altă culoare – alb, gri deschis, bej, galben etc)
– puțin spirt şi un mic recipient (eu am folosit căpăcelul sticlei de spirt)
– o bucată de articol de ziar
– acetonă şi/sau săpun&apă

Paşii de urmat:

1. Aplicați un base coat şi lăsați-l să se usuce.

2. Aplicați oja dorită şi lasați-o să se usuce (e un pas important şi trebuie să fiți sigure că oja s-a uscat înainte de a trece la pasul următor).

3. Puneți puțin spirt într-un recipient mic (poate fi capacul sticlei de spirt sau orice alt vas mic pe care îl aveți la îndemână).
4. Înmuiați o bucață de tăietură din ziar în spirt, preț de câteva secunde.
5. Scoateți bucățica de ziar din spirt şi, cu scrisul orientat înspre unghie, puneți bucățica de ziar peste unghie şi presați circa zece secunde.
6. Desprindeți bucățica de ziar de pe unghie (dacă nu ați lăsat oja să se usuce, vă veți trezi cu bucăți de hârtie peste ojă şi va trebui să stergeți oja şi să reluați operațiunea).


7. Aplicați un top coat şi lăsați-l să se usuce.


8. Cu un bețigaş pentru urechi înmuiat în acetonă, curățați în jurul unghiei, pentru a îndepărta imperfecțiunile SAU spălați-vă pe mâini cu apă şi cu săpun şi tipăriturile de pe unghie sau de pe piele, care nu au fost protejate cu top coat, vor dispărea (de pe cuticule mai rebele sau mai uscate e posibil să nu se ia chiar din prima).

Pam, pam! Acum aveți o manichiură super cute, în doar câteva minute. Sper să va placă! Enjoy!

9 comentarii

 1. hihi,pretty!de cat tot zic ca incerc si eu:D

 2. acum mi am facut si eu.
  uhu, ce mi plac unghiutele!
  multumesc de tip

  • :D ce ma bucur, ce ma bucur. Zilele astea mai pun un diy, ceva foooarte simplu, dar care mi-a recuperat un colier. La capitolul manichiura, eu am descoperit de cateva zile stampilele (alea ieftine, de la chioşcurile de metrou). Sunt pretty OK, nu ma asteptam.

 3. eu am incercat mai demult dar mi se lua scrisul de pe unghie:| si am renuntat

  • Hmmm, cred ca trebuie sa lasi sa se usuce bine dupa ce aplici bucatelele de ziar. Si mie mi se lua, insa am stat mai mult inainte de a aplica lacul peste scris. Pare rau ca n-a iesit :(

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.