Digital Divas by Avon

După cum vă spuneam, astăzi sunt la Digital Divas by Avon, grație nominalizării pe care Macnetize.com a primit-o în categoria Best Beauty Blogs.

Vicki Nicola a deschis evenimentul cu o prezentare care mie mi-a plăcut teribil şi care a ridicat ştacheta pentru cei care au succedat-o pe scenă: “Blogging şi jogging“.

O să las şi propria experiență în ceea ce scriu. Iar pe blog, despre asta e vorba: despre tine şi felul în care vezi tu lucrurile. Problema este că, în lumea asta, există foarte mulți “Eu”, iar tentația de a ajusta informația şi de a o pune pe bog, doar pentru a avea un blog post nou, e foarte mare.

Un negustor de informație versus un provider de emoții

Nu este important să fii primul, ci e important să fii altfel. Trebuie să ai o poziționare bine definită, pe care construieşti până la capăt. Acesta este secretul pentru un produs online de calitate, pe termen lung.

Cât despre ritm, Nicola e de părere că nu poți pune într-o schemă logică ceva ce ține de emoțional. Ca şi celelalte astpecte ale beauty şi fashion bloggingului, şi ritmul este o treabă naturală.

Ana Morodan a punctat câteva chestiuni importante: e important să crezi în campaniile de pe blog, să-ți fidelizezi cititorii, să fii autentic.

Ovidiu Buta, pe care am avut plăcerea să-l urmărim pe scena de la Digital Divas şi grație taximetristului Marius, a scos în evidență puterea poveştii.

Trebuie să fiți originali. Originalitatea nu înseamnă decât să încercați să vedeți ce vă diferențiază de ceilalți şi să promovați acest lucru. Dacă frații Grimm ar fi fost într-o competiție cu Petre Ispirescu, nu ar fi scris despre acelaşi subiect. Întotdeauna, când cineva intră pe ceea ce faceți voi, ce livrați trebuie să aibă acel cârlig, acel lucru neaşteptat. Este lucrul care-l va face pe om să se întoarcă. Să suprinzi este cel mai imporant lucru.

Trebuie să fiți pozitivi sau măcar să transmiteți lucrurile pozitive din jurul vostru. Puțin umor, puțină ironie.

Încercați să fiți coerenți. Ca într-o poveste: din punctul A în punctul B.

Fiți la obiect. Vorbiți clar, coerent, succint, la obiect. Nu divagați. Divagațiile arată ca nişte înflorituri pe o rochie minimalistă.

Trebuie să fiți dedicați, trebuie să crezi în tine. Dacă nu ştiți cine e jos şi cine sus, e complicat să te descurci în viață. E important să-ți găseşti scara de valori ca să-i poți “arhiva” şi pe ceilalți.

Cel mai urât lucru pe care eu îl găsesc pe un blog de modă este să scrii pentru alții. SCRIEȚI PENTRU VOI. Niciodată pentru cine se află de partea cealaltă a computerului, pentru că veți deveni falşi şi artificiali.

Prezentarea Ralucăi Kişescu (AVON), How to build an audience that builds your business, a punctat câteva lucurri foarte importante pentru o companie care vrea să joace frumos şi curat în social media.

Mirela Bucovicean (Owner, Molecule F) a povstit despre experiența ei cu lansarea, despre ce a fost bine, despre ce-a mers mai anevoios. M-a fascinat cu ținuta ei, de un bun gust total. Şi cu faptul că a vorbit despre respect în afaceri: față de clienți, față de partener, dar şi despre iubire şi pasiune. “Pentru a avea succes, trebuie să munceşti pe brânci“.

2 comentarii

  1. Si mie mi-a placut foaaaaarte mukt tinuta Mirelei Bucovicean. Dar fara silueta impecabila pe care o afiseaza cred ca nu mai avea niciun farmec

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.