Yves Rocher Sensitive Camomille: Noua gamă pentru îngrijirea tenului sensibil

Yves Rocher Sensitive Camomille: Noua gamă pentru îngrijirea tenului sensibil

În anul 1964, Monsieur Yves Rocher își imagina pentru prima oară produse de frumusețe îmbogățite cu extract de mușetel. Astăzi, compania cultivă mușetelul în câmpurile sale bio din localitatea La Gacilly, Franța, pentru proprietățile sale de protecție și de catifelare. Iar mușetelul este ingredientul-vedetă în noua gamă Yves Rocher Sensitive Camomille.

Ce este tenul sensibil?

E adevărat că, atunci când vine vorba despre tenul sensibil, ni se pare că știm exact cu ce se confruntă. Eu nu știam, însă, că două treimi dintre femeile din lume spun că au tenul sensibil. Chiar și tenul meu, care e unul gras, este sensibil. Dar să intrăm puțin în detalii.

Tenul sensibil este definit ca o hiperreactivitate a pielii. Semnele-cheie sunt încălzirea, mâncărimea, furnicăturilem,  care sunt, de obicei, asociate cu roșeața. Există și o serie de caracteristici care predispun la sensibilitate: pielea subțire, culoarea deschisă a pielii, roșeața pomeților.

Cauzele tenului sensibil sunt multe. Avem, pe de o parte, factorii externi – razele UV, frigul, poluarea, aerul condiționat, dar și factori interni – stresul sau starea emoționale. Toate provoacă modificări ale barierei cutanate, iar astfel tenul devine sensibil, reactiv.

Hidrolat și oleat – ce-or fi astea și ce fac ele pentru tenul sensibil?

Ei bine, aceste două “treburi” cu denumiri științifice și-au dat mâna ca să facă parte dintr-un duo de ingrediente active 100% de origine vegetală, extrase din mușețel sălbatic, extrem de eficace pentru tenul sensibil. Hidrolatul reduce sensibilitatea tenului cu 28%, iar oleatul stimulează capacitățile de protecție ale tenului cu 25% și de reparare cu 30%. 

Gama Yves Rocher Sensitive Camomille nu conține silicon, alcool, parfum sau ulei mineral. În plus, formulele sale conțin peste 97% ingrediente de origine naturală.

Yves Rocher Sensitive Camomille

Pasul I Yves Rocher Sensitive Camomille – Curățarea tenului

Tenul uscat are nevoie de confort și nutriție, așa că e indicat să folosești Crema demachiantă, care curăță ușor, fără să usuce,  și elimină eficient machiajul. Aplic-o pe tenul uscat, ochi și buze, masând cu vârfurile degetelor, apoi clătește.

Pentru a îndepărta chiar și machiajul waterproof, poți folosi Uleiul demachiant. Nu lasă peliculă grasă, calmează și hrănește tenul. Pentru o demachiere eficientă, acesta se masează pe tenul uscat, ochi și buze, iar apoi se adaugă câteva picături de apă pentru a emulsiona, înainte de a clăti.

Dacă preferi să folosești o dischetă din bumbac, alege Apa micelară din gamă, pentru a îndepărta machiajul și impuritățile cu un singur gest. Aceasta este disponibilă în format de 200 ml și de 400 ml.

Pasul II Yves Rocher Sensitive Camomille – Îngrijire, în funcție de ten

Datorita Balsamului nutritiv, tenul este hrănit în profunzime și hidratat, pentru a calma toate senzațiile de disconfort ale acestuia. Acesta are o textură bogată și fondantă, conferă un finisaj imperceptibil și redă confortul tenului.

Tenul normal are nevoie de confort și hidratare, iar pentru aceasta poți folosi Crema cu efect calmant, pentru un efect imediat de hidratare și calmare a disconfortului și roșeții tenului. După o lună de utilizare, cu aplicare dimineață și seară, pe ten și gât, vei fi încântată să constați faptul că tenul tău este mai puternic și mai puțin reactiv.

Dacă ai un ten roșiatic, știi că ai nevoie de un produs care să uniformizeze. Crema corectoare din gamă, reduce roșeața datorită culorii sale verzi, în timp ce hidratează tenul. După o lună de utilizare, bariera cutanată este consolidată, tenul este mai puțin sensibil.

O poți aplica dimineața, fie ca produs singular pe întregul ten, fie cu aplicare locală pe zonele cu roșeață vizibilă, după ce ai aplicat cremă de zi utilizată în mod obișnuit.

1 comentariu

  1. Excelente produse, big like :D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.