Urăsc mizeria

Știți că vă povesteam, la un moment dat, despre cum caut, cu disperare, locuri cât de cât frumoase, nealterate, nemânjite, curate, în drumul meu spre Piața Universității?

Mi-era aproape imposibil să le descopăr. Flegme, servețele umede, uscate de-atâta stat în vânt, ambalaje de chipsuri și prezervative – două dintre distracțiile favorite, nu?, Afișe fără noimă și fără zvâc vizual, lipite unul peste altul. O Nana Mouskouri ce abia răzbate de sub un Ștefan Bănică, ce-și întinde cleiul lipicios al concertelor pe toate zidurile Bucureștiului.

O domnișoară rujată, parfumată, cohetă se așază lângă mine în troleu. La un moment dat, ca la un semn de nicăieri, începem amândouă să adulmecăm. Pute. A om nespălat, a neputință, a lipsă de orice perspectivă. A om care nu știe dacă mâine mai există. Miroase a București în troleu.

Nici măcar chioșcurile florăreselor nu mai parfumează. Când am început să alerg, acum câțiva ani, îmi plăcea că simțeam Bucureștiul altfel, prin miros și prin văz; auzul îmi era blocat de căști – dincolo de muzica bună, evitam dubioșii, laolaltă cu comentariile lor. Acum, e o crimă. Nu știu cum e la voi în zonă, dar pe tot Bulevardul Ferdinand se sapă. La Piața Rosetti se sapă. Zidurile sunt mai murdare ca anul trecut. Flegemle sunt mai multe. Oamenii fără adăpost, mai mulți. TRoleele mai puține, mirosul împuțit e tot mai prezent.

Da, știu, un blog de beauty. Da. Mi-a cam ajuns Bucureștiul ăsta.

Să fiți bine!

Foto deschidere © Shutterstock

5 comentarii

  1. Acum doi ani prietenului meu i s-a oferit un job foarte ok, in Bucuresti. Am fi fost mult mai aproape de casa decat suntem acum, dar a refuzat. De ce crezi? Fix de asta! Mizerie, trafic, oameni rai… nu, multumesc :(

    • Draga mea Adelina, mi-e rușine cu Bucureștiul. Și îmi asum ce zic. Sunt genul de persoană care caută frumosul în orice, dar orașul ăsta se degradează cu o viteză incredibilă. Oamnenii-s, parcă sălbătăciți, mizeria e tot mai multă, nebunia e mai mare. Foarte bună decizie, aș spune. Mulți dintre cunoscuții mei se întroc acasă, în alte oreșe, ori se mută, tocmai pentru că nu mai suportă.

  2. Troleele din ce in ce mai putine si controlorii din ele din ce in ce mai tupeisti, mai ales cu batranii. Da, Bucuresti. Si ar mai fi atat de multe de spus …

  3. La Sibiu e frumos! :) Am stat 5 ani in Bucuresti, stiu ce zici. Si desi nu a fost o decizie foarte documentata atunci cand m-am mutat inapoi acasa, ma felicit pentru ea. Ma plimb des intre Sibiu-Cluj-Bucuresti, e distractiv tare Bucurestiul cand il vizitezi doar pentru un concert sau o reintalnire cu prietenii. Si poate pentru faptul ca multi tineri ca mine fac asta, incepem sa avem si aici niste job-uri mai bunicele din care sa alegem. In rest, aici acasa, simt ca traiesc mai mult decat simteam in Bucuresti desi ritmul e mult mai lent…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.