Dintre toate uleiurile cosmetice, cred că uleiul de ricin e printre cele mai folosite de mine, de-a lungul timpului. E foarte util şi dă rezultate destul de rapide, dacă vă doriți creşterea sănătoasă şi întreținerea zilnică a genelor şi a sprâncenelor.
Rareori, îl adaug şi în mixul de uleiuri pe care îl prepar pentru păr, asta pentru că tinde să dea o consistență destul de grasă, de vâscoasă preparatului final.
Uleiul de argan de la Longevita e doar una dintre variantele folosite, de-a lungul vremii, alături de cel de la Moroccan Natural. Personal, nu sunt o împătimită a uleiul de argan în această formulă, nu ştiu de ce nu m-am înțeles perfect cu el.
L-am folosit exclusiv pentru păr şi, în acest caz, am preferat mereu produse precum acelea de la Morrocan Oil sau de la Chi, şi nu aceste variante. Nu zic că nu sunt bune, însă eu nu m-am înțeles extraordinar cu ele.
Uleiul de maracuja are şi el multiple întrebuințări – pentru ten, corp şi păr, însă eu m-am înțeles cu el exclusiv pentru corp şi mai ales în perioadele în care aveam nevoie de o hidratare suplimentară. L-am utilizat, de asemenea, şi pentru păr, însă întotdauna l-am lăsat peste noapte. În primul rând, pentru a acționa mai bine, îl al doilea rând – pentru că e destul de gras, cum ziceam, şi nu l-aş aplica fără să îmi spăl părul a doua zi dimineața.
Uleiul de migdale dulci mi se pare perfect pentru ten, în special pentru pielea sensibilă şi fină din jurul ochilor, zonă în care l-am şi folosit cu precădere.
Acum câțiva ani, în perioada în care făceam autovaccinul la Cantacuzino şi renunțasem la mai toate cremele, uleiul de migdale şi cel de sâmburi de struguri m-au salvat, mai ales că toate se întâmplau pe timp de iarnă, când tenul meu e predispus şi la a se usca şi la a se îngrăşa excesiv, în zona T.
Am folosit uleiul de scorțişoară doar în scop aromatizant/dezodorizant, însă am citit că poate fi folosit încorporat într-un solvent sau în alt ulei (la duş, baie sau masaj), precum şi pentru inhalații, însă nu ştiu să vă dau prea multe detalii.
Eu obişnuiesc să îl folosesc pentru parfumarea încăperii preponderent în anotimpul rece, alături de uleiul de portocală şi trebuie să vă spun că această combinație miroase atât de bine a Crăciun!
Acestea sunt câteva dintre uleiurile pe care le-am folosit până în prezent și vreme mai îndelungată.
După Beauty Bloggers Secret Santa și după alte câteva evenimente ce au avut loc pe sfârșit de 2017, au mai intrat câteva în dulăpiorul meu. Pe acestea le voi testa în perioada următoare.
Voi ce uleiuri folosiți cel mai mult și în ce scop?