Tot despre frumos, de văzut în București

București, o zi ca oricare alta. Pe drum spre casă, în urmă cu vreo două seri, vorbeam despre muzeele, expozițiile și galeriile de artă pe care fiecare dintre noi a avut bucuria să le viziteze vreodată. Îmi amintesc și acum când am pus prima dată piciorul în Prado, în Madrid. Abia terminasem facultatea, eram într-o vacanță la niște apropiați și cât de poate de profană în ale artei. Am stat mai bine de jumătate de zi acolo și m-aș întoarce oricând să îl vizitez.

Cei din jurul meu vorbeau despre muzee din Rusia, din Franța, Olanda și de prin alte țări în care fuseseră.

În București, am vizitat, de-a lungul vremii, muzeele importante. E drept, nu în ultimii ani, spre rușinea mea. Cred că singurul în care am intrat, relativ recent, a fost Antipa, cu ocazia expoziției Human Body. Intenționez să îndrept puțin asta, simt nevoia să-mi clătesc puțin cohii și în altfel de spații. Poate, cumva, cum îmi e la fel de dor de serile de vineri la teatru, în fiecare săptămână, cu precizie de ceas elevențian, pe care le petreceam împreună cu prietenea mea din copilărie.

Și mi-e dor de căutările prin revistele de timp liber, ca să văd ce se mai întâmplă prin Bucureștiul ăsta prăfuit, cu care nu mă iubesc deloc.

De exemplu, spre rușinea mea, mi-a fost ciudă când am aflat că nu una, nu două, ci șase universități de artă din Europa au poposit pe aici, pentru că Universitatea Națională de Arte din Bucureşti a organizat un eveniment numit Transform in Art Education – Bucharest 2014, ajuns chiar la a patra ediție. Spre rușinea mea, nu știam nici că, anul ăsta, UNARTE împlinește 150 de ani și a tot făcut și va mai face astfel de lucruri frumoase.

Partea bună e că expoziția ce reuneşte lucrările universităților participante urmează a fi deschisă pe întreaga durată a lunii iunie la “Sala Constantin Brâncuşi” a Parlamentului României.

Alături de UNARTE, participă Facultatea de Artă a Universității “Mimar Sinan” din Istanbul, Academia de Arte şi Design a Universității din Ljubljana, Academia Națională de Arte din Sofia, Facultatea de Arte Vizuale a Universității “Aristotel” din Salonic şi Academia de Artă a Universității din Zagreb.

Partenerii principali ai evenimentului sunt: BRD, Parlamentul României – Camera Deputațiilor, Autoritatea Națională pentru Turism.

Ca să vă faceți o idee despre frumosul pe care îl puteți admira până la finele lunii iunie, iată câteva dintre lucrările expuse.

workbuc05big

workbuc03big

SONY DSC

worklju06big

workthe04big

workzag08big

worksof03big

Dacă te interesează, poți afla mai multe de pe site-ul UNARTE, secțiunea dedicată evenimentului.

Kisses and hugs!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.