The Iconic Estate

Am fost recent la evenimentul de lansare a The Iconic Estate, care s-a întâmplat la Palatul Ghica Tei, un loc încântător. Mărturisesc că am stat mai mult decât îmi propusesem și asta pentru că a fost organizat perfect și cumva mi-a dat o stare de calm și de liniște, de relaxare.

Așadar, în seara de 23 mai, la Palatul Ghica Tei, eu și alte câteva sute de invitați am făcut cunoștință cu oenologul The Iconic Estate, Lorena Deaconu Stoian, și ne-am bucurat de o experiență specială de food and wine pairing.

Ne-a ghidat Ana-Maria Vrînceanu, somelier acreditat în România, cu formare Wine and Spirits Education Trust nivelul 3. Pairingul a fost realizat cu trei vinuri din portofoliul The Iconic Estate: vinul alb degustat a fost Hyperion Pinot Grigio, cel rose, Prahova Valley Merlot și cel roșu, Hyperion Fetească neagră.

În cadrul acestui eveniment, The Iconic Estate a declarat promisiunea de a oferi experiențe speciale, unice și memorabile pentru consumatori, păstrând istoria și dezvoltând în permanență branduri atractive.

Producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante, The Iconic Estate întregește Alexandrion Group, lider de piață în producția și distribuția de vinuri și băuturi alcoolice din România, iar începând cu 2017 singurul producător de single malț din țară.

The Iconic Estate, membru al Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând aproximativ 5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale, cea mai de notabilă fiind cea pentru primul producător român medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.

The Iconic Estate vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România. Aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: ​​Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Cehă, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc .

The Iconic Estate detine peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, Dealu Mare- o regiune similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din The Iconic Estateunul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

Pivnițele Rhein Azuga, parte din The Iconic Estate sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind The Iconic Estate furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.