Tech update: de la iPhone 6 Plus, la iPhone XS

Tech update: de la iPhone 6 Plus, la iPhone XS

De o lună, cred, sunt cea mai fericită posesoare de telefon nou-nouț, un iPhone XS fierbinte, abia scos din fabrică :) Telefonul pe care îl aveam, un iPhone 6 Plus, cred că a fost cel mai iubit telefon din câte au existat în lumea asta. În primul rând, pentru că a fost un dar, care a venit din inimă. În al doilea rând, pentru că mi-am făcut trei ani de facultate cu el; serios, de la aplicații de tip dicționar, la research pe Google, telefonul ăla mi-a fost de cel mai mare folos.

Nu doar că l-am utilizat la maximum, dar l-am și scăpat pe jos de câteva ori bune; bonus, în timpul șederii mele în Lisabona, a primit și o baie în ocean… Vreo două zile nu a dorit să mai vorbească cu mine, dar și-a revenit făra service și, în afară de o problemă la butonul de silent, mare lucru nu a avut după aceea. Oricum, a primit baterie și difuzor noi și ne-am continuat, fericiți, viața împreună.

Cert e că, după tot felul de updates la sistemul de operare, cel mai iubit dintre telefoane a început să dea rateuri. Și e tare mișto să stai să faci și de câte enșpe mii de ori un story pe Instagram sau mai știu eu ce…  Iar cum nu a a avut încă de la început prea mult spațiu de stocare, să mai adăugăm niște frustrare. Trebuia să stau mereu să mut mai toate fotografiile în computer, să șterg muzici și aplicații și tot așa, ca să pot mișca prin el.

Acum, cu acest iPhone XS în viața mea, toate problemele mele sunt rezolvate. Mă rog, alea tech related :)) Mi se pare că e tot ce și-ar putea dori un utilizator de iPhone. În primele zile, aproape că mă speriam când făceam un story și nu înțelegeam de ce nu trebuie să o iau de la capăt și de ce e totul în regulă? :))

Însă cum postarea asta nu se dorește un review, căci nu dețin cunoștințe de specialitate, vreau doar să punctez câteva lucruri de care să ții seama atunci când îți cumperi un telefon nou, indiferent că e vorba de iPhone sau de orice altă marcă.

  • Să aibă o capacitate de stocare în acord cu nevoile tale; mai mare, desigur, dacă ai obiceiul să-ți umpli telefonul cu fotografii sau cu aplicații;
  • Dacă ești ca mine, adică genul care să poată folosi un telefon mai bine de patru ani și tot să se bucure la fiecare utilizare la fel ca-n prima zi, ar fi indicat să îți iei cel mai recent model, ca să știi că nu o să ai bătăi de cap multă vreme cu upgrades;
  • Să îți placă mult telefonul pe care îl vei folosi multă vreme de acum înainte; sincer, dacă un lucru nu îți place foarte mult de la început, nici nu o să îl folosești cu tot dragul. E valabil și pentru haine;
  • Să îți fie simplu să îl conectezi cu celelalte gadgets și devices; aici, oricât de mare fan Apple aș fi, mărturisesc că îmi e greu să mut chestii de pe telefon în Mac, pentru că treaba nu-i pe cât de intuitivă mi-aș dori;

Ce îmi place cel mai mult la iPhone XS? Rapiditatea cu care se mișcă (da, da, știu căcompar cu un iPhone antic, da’ doar n-o să compar cu rachete, zău, compar și eu cu ce am avut…). Apoi, e modul în care pot face fotografii, în special modul selfie. Sunt adepta fotografiilor fără prea mult machiaj, iar modul în care iPhone XS face felul ăsta de foto e foarte pe placul meu. E drept, un aticearcăn e mai ieftin, dar dacă tot îți cumperi telefon nou, nu e o funcție pe care să o ignori.

Displayul e opulent, nene, serios. Așa, de familia Dallas, dacă ar fi existat telefoane mobile pe atunci. Singura treabă aiurea e că m-am făcut de cacao de câteva ori când, un pic chioară începând să devin, am încercat să deschid telefonul cu susul în jos. Not diva like, not influencer like, dumb like all the way…

Altfel, în euforia noului telefon, am descărcat vreo două aplicații trial și am uitat să dau “cancel subscriptions” la momentul în care trebuia să încep să plătesc, așa că m-am trezit mai ușoară cu ceva bănuți. Avei grijă la treaba asta, mai ales dacă aveți iPhone/App Store. Eu mi-am format obiceiul zilnic de a verifica dacă e nevoie să mai anulez vreo abonare la vreo astfel de aplicație.

Cum ziceam, nu-i un text cu pretenție că ar avea vreo urmă de review, dar sunt treburi de care eu m-am lovit și poate vor fi cuiva de folos.

Duminică de vis să aveți!

1 comentariu

  1. Oare sunt singura care vrea sa renunte la apple pentru un Huawei?:))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.