TAG: Primul/Prima…

Nu ştiu, zău, despre voi, dar în cazul meu, au trecut cam mulți ani de la primele produse cosmetice pe care le-am folosit. Fata cu tenul ăla perfect, care mă bagă în boală, aka Sihaya, m-a provocat la TAG, mai ales că ştie cât îmi place genul ăsta de postare.

Iar acest TAG chiar mă încântă în mod special, pentru că, dincolo de cosmeticale, mintea mea şi-a amintit şi alte lucruri frumoase din acele perioade.

Aşadar, nu, n-o să vă vorbesc despre primul iubit (deşi ar fi chiar simpatic să fac şi asta, la un moment dat), ci despre primele… cosmetice pe care le-am folosit.

Primul fond de ten a fost un no name, pe care îl cumpăram, cu precizie de ceas elvețian, o dată la două luni, de la un chioşculeț de la metrou. O singură dată mi-am rugat tatăl să-l cumpere el. S-a întors, fireşte, cu o altă nuanță decât cea pe care i-o cerusem. Bietul tata, eu nu mai ştiu nici numele mărcii, dar cred că el şi acum îşi mai aminteşte numele nuanței…

Oricum, era ceva înfiorător, cu o uşoară tentă portocalie, dar ceva acoperire tot avea. La vremea aceea, chiar dacă eram la pubertate, nu aveam, culmea, problemele de ten pe care le am acum…

Prima pudră a fost ceva de la Miss Sporty, dar nu-mi mai amintesc sub nici o formă nimic despre ea. Doar că era Miss Sporty.

Primul rimel a fost, ca şi în cazul celorlalte fete, Maybelline Great Lash. Pe care, o să râdeți, mă gândesc să-l recumpăr, de dragul acelor vremuri.

Prima paletă de farduri a fost de la Ruby Rose, cred că am avut-o şi am folosit-o vreo trei ani :)) Exclusiv nuanțe sidefate, preferam un movuliu (oh, nu vreau să-mi amintesc ce însemna “machiaj” pe atunci) şi ştiu că am suferit ca un câine când am ajuns la metal…

Primul ruj a fost furat de la mama, îl luam, fără să mă vadă, când plecam de acasă, mă dădeam, ba mi-l şi împrospătam, ca o domnişorică adevărată. Era ceva bulgăresc, cred, un no name chiar decent, în cea mai roşie nuanță de roşu.

Primul fard a venit târziu rău de tot, cred că a fost un mono de la ceva magazin de cosmetice, dacă nu greşesc, din Nurnberg, la prima mea ieşire din țară.

Prima ojă… Nimic nu-mi amintesc despre asta. Niciodată n-am avut unghii în regulă, am avut, în schimb, o eternă lipsă de calciu. N-am avut porniri precoce de a-mi picta unghiuțele, poate de aceea nu-mi amintesc chiar nimic.

Primul tuş vă spun, o să râdeți… Mi l-am cumpărat acum vreo trei ani, de la Avon, parcă. Până atunci, nu mai folosisem, nu mă tentase. Da, există un început în toate :)

Primul produs de lux Hmmm, nu-mi amintesc decât despre cele din istoria recentă, fondul de ten Clarins Haute Tenue sau Guerlain Parure Pearly White.

Primul blush a fost un Ruby Rose aaaaaatââââât de frumos! O nuanță piersicie, perfectă, deloc ostentativă. L-am iubit, ce să mai!

Primul dermatograf fusese, de asemenea, sustras de la mama, un albastru marin, cu care ei îi stătea fascinant, iar pe mine mă făcea să arăt ca de pe trotuar… Da’ ce-mi mai plăcea să trag linii şi să mă dau cu el!

Primul contur de buze a apărut târziu, în sertarul meu cu cosmetice, acum vreo trei ani or so. Iertare, dar nu mi-e indispensabil, am câteva, dar nu le folosesc decât foarte rar.

Primul balsam de buze a fost o sinistroşenie din aia albă, cu ambalaj chinezesc, chipurile cu aloe. Şi, guess what? L-am regăsit într-un magazinaş şi l-am cumpărat din nostalgie. Mdeah, e infect, yuck :))

Primul gloss a fost din acela fructat, în recipient din sticlă, era de căpşune, parcă.

Acum, vă rog mult, mult, mult să preluați acest TAG, dacă vă place. Eu am să listez şi câteva dintre fetele la care mi-ar plăcea să citesc despre primele lor produse, cu mențiunea că sigur mi-au scăpat şi alte nume. Aşadar, vă provoc la amintiri :D

http://aleka-rock-rose.blogspot.ro/
http://alina-anghel.blogspot.com/
http://beautybyjules.ro/
http://shoeper-women.blogspot.com/
http://shoppingtherapy-cristina.blogspot.ro/
http://www.georgiasmirror.blogspot.com/
http://www.iguanitza.com/
http://www.katynel.com/
http://letmeborrowyourlipstick.blogspot.com/

Kisses and hugs!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

14 comentarii

 1. Ce memorie buna ai!
  Cand am citit acum tag-ul tau, am constat ca multe dintre ele nu mi-i le mai amintesc, dar oricum, vorba ta…mi-a starnit nostalgii.
  In ceea ce priveste mascara Great Lash…nu face acest gest necugetat! Si eu l-am folosit mult timp cand a aparut si acum vreun an sau doi am vrut sa repet experienta. Cred ca l-am folosit…o data?! Ah nu…o jumatate de data mai bine zis, pe un ochi! E oribil, calitatea lui s-a diminuat la 0.1%.

  • Da, obişnuiesc să țin minte detalii din astea, dar uit chestii majore, cum ar fi anii, nu ştiu să spun în ce an mi s-a întâmplat cine ştie ce chestie importantă :( Nu cred că au stricat bunătate de rimel :(

 2. Ah…si eu imi amintesc balsamul ala de buze care daca il lasai in caldura…sanatate :))) cumparai altul :))

 3. O sa fac si eu acest tag..e amuzant:D

 4. Hai ma ca nu vreau sa te bag in boala :( Ma bucur ca ti-a placut sa faci tag-ul. :) Si eu as cumpara Great Lash acum daca as avea de unde, dar nu prea am cum momentan. :D

 5. Tagul nu stiu daca il preiau, memoria imi cam joaca feste in ultima vreme, dar multu` de nominalizare! Sa iti mai zic ca te asteapta o leapsa la mine? In caz ca nu ai vazut :)) :D

 6. Multumesc pt nominalizare! :) De cateva zile tot vreau sa fac acest tag si “sap” printre amintiri. Zilele astea ma ocup de el.

 7. Multumesc pentru tag! Am sa ma apuc sa scormonesc prin sertarasele mintii sa vad ce imi mai aduc aminte. :) Te pup!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.