Șase produse pentru plajă, care o să-ți salveze pielea. Acum sau anul viitor

În singura vacanță de vara aceasta, mai exact un weekend la mare, dar și în vreo două zile în care am mers la ștrand, am avut ocazia să testez câteva produse pentru protecția solară, produse pe care le puteți vedea mai jos. Unul dintre ele e post expunere la soare, dar am ales să-l includ, mai ales că e singurul de acest fel pe care l-am folosit vara asta, iar un altul e un prieten mai vechi, încercat verile trecute, așa că trebuia să vă povestesc și despre el două, trei lucruri.

Poza pe care o vedeți și pe care am postat-o, inițial, pe contul meu de Instagram (dacă nu mă urmăriți, o puteți face aici), iar mai jos puteți citi despre fiecare dintre cele șase produse.

produse plaja

elmiplant SUN loțiune tan & protect SPF/UVB și UVA 20 cu unt de shea 100% organic, nu are parabeni, e rezistentă la apă. Îmi place că se absoarbe rapid în piele, nu lasă senzația de piele grasă și miroase foarte bine, grație untului de shea. Chiar dacă recipientul e unul clasic, mi se pare foarte practic, datorită formei clepsidră, care-l face foarte ușor de ținut în mână, chiar dacă ești plin de cremă sau ai mâinile ude. Produsul are și un complex TAN-BOOST, care accelerează procesul natural de bronzare și îi prelungește durata.

elmiplant SUN ulei spray protector SPF/UVB și UVA 30, cu ulei de macadamia 100% organic și complex omega bogat în acizi grași esențiali, de asemenea nu are parabeni și e rezistentă la apă. E clar pentru cei care preferă uleiurile, pentru că, spre deosebire de loțiunea de mai sus, acesta lasă pielea o idee uleioasă. Personal, le-am aplicat după chef, pentru că-mi place să mă bălăcesc, așa că e nevoie să realic și nu stau prea mult cu o senzația sau alta pe piele.

Eucerin 50 Sun Allergy Protection e, pur și simplu, minunată. Eu nu prea mă pârjolesc, dar pentru cei cu probleme cu soarele, care vor, totuși, să se bucure măcar puțin de acesta, loțiunea asta e o comoară. Se absoarbe repede, nu lasă senzația de piele grasă, are eficiență și tolerabilitate dovedită clinic la pacienții care prezintă alergii solare. Nu are parfum, emulsificatori și conservanți și conține o treabă numită AGR, un antioxidant derivat din plante (denumirea pe larg e alpha-glucozil-rutin). Alături de Licochalcone A întărește sistemul de apărare a pielii împotriva radicalillor liberi, principala cauză a alergiilor solare.

Eucerin After Sun Creme Gel este destinat îngrijirii după plajă, inclusiv pentru pielea sensibilă și predispusă la alergii. Același AGR de mai sus, alături de vitamina E, au grijă de întărirea sistemului de apărare a pielii împotriva radicalillor liberi.

La Roche Posay Anthelios XL 50+ Cream e cea pe care am folosit-o, cu încredere, pe față și mi-a plăcut foarte, foarte mult. E foarte rezistentă la apă, nu conține parabeni sau parfum și e destinată și pielii sensibile sau predispuse la alergii solare. Deși am tenul gras, nu mi-a încărcat porii, nu mi-au apărut monstruleți, nu am observat un luciu mai mare. Senzația la aplicare e foarte plăcută, crema se absoarbe instant în piele.

Eveline Cosmetics Tanning Accelerator e un produs pe care l-am folosit când și când, pe post de cremă hidratantă. L-am cumpărat acum două veri, de la Sozopol, din Bulgaria și îmi place mult pentru senzația de hidratare, precum și pentru că nu lasă pielea grasă. L-am aplicat după lajă și chiar ajută la fixarea bronzului. Conține betacaroten și unt de shea.

Toate cele cinci sunt produse pe care vi le recomand, dacă alegeți să vă expuneți la soare. Eu am cam evitat, anul acesta, să stau ca în alți ani. E drept că a fost și teribil de cald și cum, în București, cel puțin, sunt prea puține locuri în care îmi vine să mă și bălăcesc în apă, și nu doar la dușuri, nu prea m-a încântat perspectiva unei zile la soare, cu singura răcorire a unui duș.

Chiar și la mare, am încercat să prind orele de dimineață, când mai era încă răcoare și în care soarele era mai blând. Pe de altă parte, recunosc că îmi e doar de mare, că simt că vara asta a fost cel puțin ciudată, că mi-am făcut un miliard de griji și nu m-am relaxat mai deloc. Mi-am dorit enorm, enorm să ajung, măcar o zi, pe o plajă din Spania ori din Portugalia. Să mă bucur de oamenii ăia frumoși și de stare pe care am avut-o acolo, de fiecare dată (în Spania, căci în Portugalia nu am ajuns). Nu a fost să fie, nici nu mai sper. Dar mă bucur de ce am și încerc să nu uit să visez.

Iar ca să revin la treaba cu protecția solară, cred că știți că, indiferent de produsul de protecție solară pe care îl alegeți, acesta trebuie aplicat înainte de expunerea la soare și trebuie reaplicat des, după fiecare baie în mare, dacă transpirați și tot așa. Iar produsul folosit, indiferent de factorul de protecție, nu asigură protecție totală.

Dacă ați avut deja vacanță, sper că a fost una frumoasă, iar dacă vă pregătiți de concediu, nu uitați să luați cu voi și un produs de protecție solară. ȘI asta nu e valabil doar vara sau doar când e soare, ci în tot restul anului.

Gânduri bune și soare blând!

Sura foto deschidere © Shutterstock

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.