Nu sunt eu cel mi mare fan şampon uscat, dar caut să am mereu unul pe raftul din baie. Ador părul proaspăt spălat, mă dau peste cap și mă spăl chiar și când sunt în criză de timp. Așadar, un șampon uscat precum cel despre care vreau să spun câte ceva azi poate să-mi ajungă și câte o jumătate de an.
Balea Trocken Shampoo Extra Frische, pe numele lui nemțesc de scenă, e un şampon uscat pe care îl găsiți în DM și care a costat în jur de opt lei. Deși eu îl am de mai bine de jumătate de an, corect ar fi să menționez că m-a ținut aproximativ opt utilizări.
Deși sunt de acord cu prima parte a descrierii – “Șamponul uscat poate fi folosit după o petrecere; în câteva secunde, coafura va mai rezista încă cel puțin o zi. Mirosul urât al părului este îndepărtat, părul va avea o bază nouă pentru styling…“, nu pot sub nici o formă, dar sub nici o formă, să fiu de acord cu continuarea: “și va fi curat fără apă“.
Nu, părul nu a fost, nu este și nu va fi niciodată curat cu adevărat fără apă și fără șampon. Poate fi, cel mult, neutralizat, ca să folosesc un barbarism, ținut sub control într-o situație de mare criză, în care chiar nu mai ai timp de spălat și de uscat. Poate ajuta părul gras să pară o idee mai puțin gras, poate ajuta un păr fără volum să mai recâștige din el, din astea. Pentru un păr cu adevărat curat s-a inventat spălarea părului. Să revin.
Ingredientele sunt: Butane, Propane, Aluminium Starch Octenyl Succinate, Alcohol denat., Aqua, Distearyldimonium, Chloride, Isopropyl Alcohol, Parfum.
Cum se aplică şamponul uscat
Și acest șampon uscat de la Balea se aplică la fel ca altele: se piaptănă părul, se împarte pe cărări și se aplică produsul (care e sub formă de spray) de la o distanță de aproximativ 20 cm. Se lasă să se usuce cam cât verifici pagina de Facebook, iar apoi se piaptănă excesul și, eventual, se tamponează cu un șervețel. Cel din urmă e un pas pe care eu l-am sărit.
Cum se simte și cum arată părul după aplicare şampon uscat
Dacă respecți distanța de la care pulverizezi produsul și dacă părul e bine pieptănat înainte de aplicare, atunci părul se simte bine și arată bine. Dacă dă necuratul și pulverizezi de aproape, baie cu rățuște și cu șamponel scrie pe tine, căci nu doar că vei avea un păr lins, ci și nins, alb ca al unei bunicuțe din filmele americane de Crăciun.
Balea Trocken Shampoo Extra Frische – câștigă un loc pe raftul meu pentru că:
E un produs bun, care face exact ce promite. Mă rog, mai puțin partea cu părul curat, cum ziceam; pe aceea o rezolvă doar duoul apă & șampon. Costă foarte puțin, iar cantitatea e suficientă pentru circa opt utilizări, în cazul părului meu destul de lung și care când se îngrașă, o face big time. Cred că merge folosit și de mai multe ori în cazul unui păr mai puțin năbădăios.
Balea Trocken Shampoo Extra Frische – nu prea îl iubesc din cauză că:
Produsul e fabricat în Germania și pe mine m-a convins să-l recumpăr. Singura are problemă e că, dacă nu respect cumva cei 20 cm de la care să pulverizez, arăt ca o mămăiță cu păr cărunt, iar excesul de praf alb nu se dă bătut nici dacă folosesc șervețel după. Iar dacă ar fi să aleg între un păr murdar și niște ani în plus, well… Mai bine mă duc să mă spăl pe cap. :)
Altfel, poate fi o soluție rapidă, contra cronometru, pentru părul murdar, pentru un păr gras, lipsit de volum.
3 comentarii