Review Himalaya Nourishing Skin Cream [Ro&En]

Stiți că, de regulă, nu am decât cuvinte de laudă despre marca Himalaya şi despre produsele ce poartă acest brand. Mai mult, de câteva ori, produsele lor m-au salvat (cum s-a întâmplat, de exemplu, cu una dintre cremele lor de mâini sau cu Rumalaya, crema pentru probleme de oase). Aşa că, atunci când am cumpărat revista Femeia, împreună cu Himalaya Nourishing Skin Cream, aveam nişte aşteptări.

Experiența mea cu produsul

Din păcate, trebuie să vă mărturisesc că este primul produs Himalaya despre care m-am gândit să-l arunc direct la gunoi. Nu-i o cremă de față, e o cremă de corp, aşa că am aplicat-o pe mâini, coate, picioare şi genunchi, aşa cum făceam, de altfel, şi cu untul de corp Fennel, pe care l-am teminat chiar înainte de a începe crema de la Himalaya. Şi cum să vă spun eu… senzația când aplici crema asta e ca şi când n-ai aplica nimic pe piele.

Nu se întâmplă nimic. Ai o chestie albă pe tine – e drept, miroase binişor, nimic de zis, dar nu face absolut nimic. Am folosit produsul ăsta timp de vreo trei săptămâni, şi am rămas la fel de dezamăgită. Senzația de hidratare după aplicare dura vreo două minute şi, adeseori, am simțit că-mi lasă pielea mai uscată decât înainte de aplicare. Ca mai toate produsle Himalaya, şi acesta conține o serie de ingrediente naturale (Aloe vera, Winter cherry, Indian Kino tree), dar am găsit şi niscaiva alcooli. Nu mă pricep însă m-am gândit să menționez acest lucru, pentru că eu alt motiv care să facă din crema asta una atât de… dezamăgitoare, n-am găsit.

Repet: nu a avut absolut nici un efect pozitiv asupra pielii (da, trebuie să admit că se putea şi mai rău şi m-aş fi putut trezi cu nişte iritații sau ceva pe-aproape), iar după cele trei săptămâni în care am folosit-o, pielea mea era mai însetată decât cel mai uscat deşert. După vreo două zile de aplicat crema clasică de la Nivea, lucrurile au revenit la normal şi mi-am amintit sensul cuvântului “hidratat”. Trebuie să recunosc că dezamăgirea a fost cu atât mai mare cu cât a fost vorba despre Himalaya, unul dintre brandurile pe care le iubesc. Totuşi, dacă ar trebui să aleg între a lua sau nu cu mine, pe o insula pustie, Nourishing Skin Cream, aş alege să nu.

Puncte forte:

 • E albă şi parfumată, deci, după toate calculele mele, e o cremă…
 • A fost gratis, alături de revista Femeia…  Altfel, Himalaya ar fi trebui să-mi dea bani s-o cumpăr

Puncte slabe:

 • Aaah… Toate?

***

I only had great words about the Himalaya brand and its products. Some of their products kind of saved me a couple of times (their hand cream or Rumalaya, the cream for sore bones). So, when I bought Femeia magazine, along with Himalaya Nourishing Skin Cream, I had some expectations.

My experience with this product

Unfortunately, I have to say that this is the first Himalaya product that I thought of throwing into the garbage bin. It is not a face cream, it’s a skin cream, so I applied it on my hands, on my elbows and knees, as I used to do with my Fennel Body Butter, the one I finished it a couple of weeks ago.

How should I put this? It’s like rubbing air into your skin. Nothing happens, you have a sort of white thing on you, that smells OK, but does nothing. I used this product for about three weeks and I was very dissapointed. Also, the hydratation sensation lasted only 2 minutes or so and I often felt like it made my skin even dryer than before applying it.

Like all Himalaya products, this one also has a few natural ingredients (Aloe vera, Winter cherry, Indian Kino tree), but on the ingredients list I also found some alcohols. I’m not a specialist, but I thought mentioning this because I can’t find any another solid reason for this cream to be so dissapointing.

It did absolutely nothing (yes, I must admit that things could have been worse and I could have got some bad breakouts), after those three weeks my skin was thirsty like the damn desert and, after a couple of days of using a Nivea cream, things got back to normal.

I must admit that my dissapointment is bigger because we’re talking about Himalaya, one of the brands I love. Still, If I were to choose between taking this Nourishing Skin Cream with me on a deserted island and not taking it, I’d choose the second option.

Strenghts:

 • It’s white and kinda has a nice smell so, after all my calculations, it’s a cream….
 • It was free, along with Femeia magazine… Otherwise, Himalaya would have had to give me money to buy this… “cream”

Weaknesses:

 • Well… all of them?

10 comentarii

 1. Draga mea,in primul rand insanatosire grabnica din aceasta raceala nesuferita (de care sufar si eu de o saptamina si nu ma lasa).Am citit articolul tau despre crema Himalaya care a fost cadou la revista Femeia.Tu scriai:” Nu-i o cremă de față, e o cremă de corp, aşa că am aplicat-o pe mâini, coate, picioare şi genunchi,”Nu vreau sa fiu nesuferita,dar ai citit cu atentie etichetele de pe cutie,mai ales cele in engleza?Eu am avut o banuiala ca nu si in consecinta am luat cutia si am citit tot cu atentie….ESTE O CREMA CE SE POATE APLICA PE FATA,GAT,CORP(ce-i drept daca citesti numai etichetele in romana nu prea te lamureste pt ce e,dar daca citesti si cele originale o sa vezi ca spune ca se aplica printr-un masaj delicat pe corp,fata si gat).Eu folosesc deja de ceva vreme aceasta crema pt fata si gat si sunt multumita de ea.Acuma stii cum e:nu poate sa fie la felpt toata lumea.Am scris acest comentariu pt ca fara sa vrei dezinformezi,dar nu e vina ta.Sa nu iei ca o rautate comentariul meu,voiam doar sa atrag atentia asupra tuturor etichetelor.Si eu era sa srunc un produs cosmetic fiindca nu am citit cu atentie eticheta originala si il foloseam in mod gresit.Pe cand voiam sa-l arunc mi-au cazut ochii pe eticheta in franceza si m-am lamurit ca nu-l foloseam cum trebuie.Nu intotdeauna etichetele in romana au traducerea cum trebuie.O duminica placuta si scuze pentru deranj

  • Multumesc frumos! Inca ma lupt cu durerea in gat si in ureche, e ceva mai bine, insa tot suparatoare e :(. Apoi, iti multumesc mult de tot pentru comentariu. Mi se pare atat de utile comentariile voastre, mai ales ca vorbim de multe tipologii si ca fiecare reactioneaza intr-un fel sau altul. Ai dreptate, am precizat ca nu-i o crema de fata, in sensul ca nu-i destinata exclusiv fetei. Poate ca, pe fata, efectele ei sunt unele bune, insa eu, una, pentru fata am nevoie de o crema hidratanta pentru tenul mixt, cu imperfectiuni si nu prea aveam ce cauta cu Himalaya Nourishing Skin Cream pe acolo. Insa daca e pentru fata, gat, corp, n-ar trebui sa functioneze si pe corp? Asta era singura mea problema, ca am folosit-o pentru o particica din scopul ei si nu a performat (ba mai mult, parca a facut mai rau). Sigur, cred si ma bucur ca, pentru alte persoane, e o crema cu rezultate bune, insa nu si pentru mine :(.
   Comentariul tau nu ma supara deloc, ma bucura mult, mult. Scuze ca a stat atat de mult in aprobare, filtrul l-a trimis in folderul Spam (habar n-am de ce), pe care il verific o data la doua zile sau cam asa. Acum te-am marcat ca nefiind spam si te astept cu coemntarii constructive, oricand vei vrea. Te pup si sa ai o saptamana frumoasa!

 2. Nasol! O am si eu sigilata si ma gandeam s-o introduc intr-un giveaway dar citind la tine postarea asta nu stiu ce sa fac cu ea, s-o arunc sau s-o daruniesc nu stiu cui?! :|

  • Uff, nu-i o crema rea, da’ parca-i… degeaba. Acum, nu stiu, poate e doar parerea mea, eu n-am pielea foarte uscata. Sau poate pentru o piele sensibila e potrivita. Pentru mine, insa, a fost zero :(

 3. Buna Macnetize
  Eu am folosit-o pentru maini si mi-a placut efectul ei. Initial am avut cateva mostre, apoi mi-am cumparat varianta full size.
  Imi pare rau pentru ca nu ti s-a potrivit, cred ca depinde de tipul de piele al fiecareia. :*

  • Desigur, doar ca la mine, de regula, functioneaza foarte frumos cremele de corp, chiar si cele mai… fara pretentii. Asta parca mi-a facut invers. Ma bucur daca-s caz izolat, pentru ca Himalaya e una dintre marcile mele de suflet. Multuemsc pentru comentariu si o saptamana frumoasa :*

 4. Si sora mea are crema asta, a cumparat-o cu ceva revista, dar nu e deloc multumita de ea.

 5. Buna, si eu tot de la Femeia am incercat-o, dar de atunci mi-am mai cumparat-`o de doua ori.
  Mie imi place foarte mult. Este foarte buna ca baza de machiaj. Imi dau cu ea si apoi cu fondul de ten Second Skin de la MF si intra in piele foarte bine.

  Am avut 2 creme de la Essence si cand aplicam fdt faceau scame, desi ma exfoliez des si asa mai departe. Si eu zic ca este o crema buna, dar dupa cum au zis si fetele, dar depinde de multi factori.
  Am incercat si Elmiplant si Nivea si etcplant romanesti si straine, dar asta mi-a placut cel mai mult :)

  O zi frumoasa sa ai, imi place mult blogul tau, azi l-am descoperit si aproape l-am citit in interegime.

  • Multumesc pentru ca ma citesti si ma bucur ca mi-ai descoperit blogul. Intr-adevar, mie imi palce in continuare si sa stii ca si eu am recumparat-o. Pe fata eu sunt acum panicata rau, in afara de tratament nu mai aplic decat crema cu SPF de la Bioderma. De la Himalaya am mai cumparat sapun si o alta crema, de uz mai general. Ii vo face un review chiar zilele urmatoare, i-am facut deja fotografii.
   Te pup si te mai astept pe aici! :*

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.