Do you shop? I mean pop-up shop?

Prima dată am auzit de pop-up shop sau store prin Spania, unde am și văzut unul. La noi, cred că mi-a trecut ceva similar pe la urechi când Fashion Days, magazinul online, a avut ceva acțiune offline și, dacă nu mă înșală memoria, era un pop-up outlet. N-am ajuns la el atunci, deși mi-aș fi dorit.

Dar conceptul de pop-up e tot mai prezent și pe tărâm mioritic, mai exact în Capitală. Nu mai știu ce s-a întâmplat cu pop-up store-ul din Centrul Vechi, Metropotam scrie că s-ar fi închis, dar n-am trecut pe acolo în ultima lună și jumătate, deci nu știu ce să cred. Mi-ar părea foarte rău, pentru că îmi plăcea mult locul, îmi plăceau magazinele, Revicare și MAC Cosmetics fiind cap de listă, dar și barul de acolo.

Din câte știu eu, în București mai există două pop-up store, unul în Băneasa Shopping City și unul în Sun Plaza.

Mooza Pop-up store, cel din Băneasa, e creat pornind de la o idee frumoasă și utilă: aceea de a încuraja antreprenorii să pornească la drum. Am scris câteva detalii despre Mooza când a fost anunțat proiectul și nu începuse votarea brandurilor care urmau să fie prezente aici.

Acum, Mooza are deja un prim locatar bine instalat aici: brandul PORC este primul câştigător care ocupă timp de o lună magazinul MOOZA Pop Up Store. Magazinul este situat la parterul centrului comercial, pe coridorul drept, şi oferă articole vestimentare și accesorii nonconformiste din cea mai nouă colecție. Următoarele două proiecte care își vor vinde produsele în magazinul antreprenorilor creativi sunt brandurile de bijuterii Boemo (17 octombrie -16 noiembrie) și Bon Bijou (20 noiembrie – 20 decembrie).

mooza

Un alt pop-up store din București este cel din Sun Plaza, iPop Fashion Store, pe lângă care am trecut chiar zilele trecute. Acesta funcționează după un alt concept, cel al mărfurilor cu preț redus. Găsiți aici diverse branduri  – Levi’s, Gant, Vila, Ed Hardy, Lacoste, O’Neill, Miss Sixty și altele, la prețuri bunicele.

ipop fashion store

Eu de astea trei magazine pop-up știu, însă aș fi curioasă dacă mai știți și altele. Altfel, pe-afară, Hermes sau Prada nu se feresc să deschidă astfel de pop-up stores.

hermes-silk-bar

© Fernando Gros via Flickr

prada_paris
Prada deschidea în Paris, în 2009, un pop-up store pe două etaje, pentru doar vreo cinci luni…

Kisses and hugs! Și spor la shopping, dacă aveți planuri în sensul ăsta. Sau la pop-up shopping :)

Happy shopper on the cover photo comes from © Shutterstock

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.