De ceva vreme, în rutina mea de îngrijire, au intrat două produse de care sunt tot mai sigură, pe zi ce trece, că nu mă voi despărți prea curând.
Aceia dintre voi care mă urmăresc de ceva vreme ştiu despre problemele de ten pe care le-am avut anul trecut. Să te confrunți şi să învingi un stafilococ auriu, pentru ca apoi diagnosticul să indice prezența unui stafiloc alb şi să reuşeşti să te vindeci şi de acesta, nu-i de ici, de colo. Şi nici imposibil, dacă asta e ceea ce ți-ai propus. Iar eu am ştiut că pot să fac asta.
Cu nişte sechele am rămas, însă, în sensul în care, după ce m-am văzut vindecată, iar urmele de pe față au început să dispară şi porii să se curețe, am evitat să-mi pun pe față ceva de frica de a nu o păți din nou. Cele mai multe dintre produsele cosmetice sau de îngrijire folosite anul trecut, în perioada în care mă chinuiam să scap de inamici, îmi încărcau cumplit tenul, iar cele mai multe dintre creme, indiferent de cum erau formulate, ori mă iritau, ori, la fel, îmi încărcau tenul.
Dar după ce i-am pus pe fugă pe nemernicii de stafilococi, era timpul să reintroduc în rutina de îngrijirire produse fără de care tenul arată că suferă. Aveam nevoie de produse care să hidrateze fără să-mi creeze alte probleme. Vi se pare simplu? Heh, e o aventură demnă de Indiana Jones, dacă s-ar confrunta cu aşa ceva.
Gelul dermatologic de curățare Pshysiogel m-a convins să-l încerc, în primul rând, prin faptul că, dincolo de a fi non-comedogenic, este hipoalergenic şi, deci, destinat pielii sensibile şi reactive. Adică, e destinat exact pielii mele, aşa cum a fost ea în ultimul an.
Textura e fluidă, dar densă, senzația după folosirea produsului e cea de ten curat, dar neagresat, ci hidratat şi protejat. Cât despre Crema Physiogel, concurează cu un avans măricel la statutul de my holy grail şi reuşeşte să-mi hidrateze tenul, să-i dea un aspect sănătos, fără să mi-l îngraşe.
Produsul este extrem de bine formulat, nu conține parfum, coloranți, conservanți şi emulgatori. Eu l-am folosit zilnic, în fiecare dimineață. De menționat că, de când nu prea mă mai machiez, am constatat că tenul meu se simte mai bine aşa. Totuşi, mai am zile când aplic pudră sau BB Cream, iar acestea rezistă la fel de bine şi peste crema Pshysiogel.
Mai mult decât atât, am folosit-o şi pentru corp şi am pus-o la una dintre cele mai dificile încercări. După epilarea brațelor, mi se întâmplă, în 99% dintre cazuri, să dezvolt o iritație destul de urâtă. Până la crema Physiogel, nu găsisem produsul care să mă ajute să vindec respectiva iritație mai repede sau să împidice pielea să o mai dezvolte. Ei, într-o seară, după operațiunea de smuls firele de păr nedorite, am întins mâna după Physiogel. Şi bine am făcut.
L-am aplicat chiar după epilare şi m-a ajutat mult; nu mi-au mai apărut acele coşulețe mici şi multe în locul firelor de păr smulse, iar pielea s-a calmat mult mai repede. Aşadar, acesta este produsul care a ocupat primul loc în clasamentul meu la capitolul cremă pentru iritații pe mâini sau pe față.
În cazul pielii sensibile, uscate, cu risc de alergii, inclusiv la bebeluşi ori la copii, în cazul neurodermitelor, la vârstnici, crema Physiogel se aplică zilnic.
De pe prospectul produsului am aflat că:
Toate cremele si loțiunile Physiogel conțin numai lipide similare cu cele ale pielii, care favorizează păstrarea echilibrului natural al acesteia: trigliceride (din uleiul de sâmburi de palmier), ceramide (din drojdia de bere), fosfolipide (din uleiul de soia), squalan (din măsline) şi sterine (din untul de shea).
Aceste produse conțin o structură inovatoare dermo-membranară (DMS) care imită bariera cutanată naturală, grație căreia lipidele şi ceramidele similare celor ale pielii sunt transportate în siguranță în interiorul epidermului, unde compensează deshidratarea şi îngrijeşte pielea, pentru perioade lungi.
De ce Physiogel nu conține emulsificatori şi ce beneficii are acest lucru? Pentru că are deja lipide lamelare, similare celor ale pielii, dar şi pentru că are o formulă inovatoare. Şi e de bine, pentru că aceşti emulsificatori se pot acumula în piele şi pot antrena, în momentul spălării, lipidele esențiale proprii pielii, deci îți vor lăsa pielea uscată.
După nişte săptămâni bune de folosire, tenul meu e echilibrat; secreția de sebum e parfum pe lângă episoadele prin care treceam acum ceva timp. Coşuri îmi mai apar pe ici, pe colo, fie în perioadele stresante, fie când e rost de vreo dereglare hormonală. E drept, nici la machiaj nu mai apelez des, iar asta a contribuit, în cazul meu, la pori mai curați.
Iar dacă, în general, nu-mi place exigența, nu sunt de acord cu ea în cazul alegerii produselor de îngrijire şi de machiaj. Pe lângă regula “E bun ce-ți face ție bine“, eu am înțeles că e necesară o doză şi mare de exigență, de atenție. Nu de alta, dar dacă nu o ai, s-ar putea să ratezi astfel de produse, care îți ajută tenul să dea ce-i mai bun din el.
Şi, credeți-mă, asta o spune un om care aproape că a ajuns în pragul depresiei din pricina problemelor cu acneea, care plângea, acum două ierni, când îşi dădea cu ceva pe față, din cauză că totul era o mare rană. O spune femeia care a dormit (da, a dormit) cu machiaj pe față, de ruşinea de a se descoperi aşa cum e ea.
Aveți grijă de tenul vostru şi oferiți-i produse bune, bine formulate, care să răspundă necesităților voastre.
10 comentarii