GIVEAWAY! Reînnoiește-ți garderoba! Dau DOUĂ vouchere de câte 350 lei în
magazinele La Femme. Vezi pe vlog toate detaliile!

Cum să-ţi ţii tenul curat, hidratat şi ferit de alergii

De ceva vreme, în rutina mea de îngrijire, au intrat două produse de care sunt tot mai sigură, pe zi ce trece, că nu mă voi despărţi prea curând.

Aceia dintre voi care mă urmăresc de ceva vreme ştiu despre problemele de ten pe care le-am avut anul trecut. Să te confrunţi şi să învingi un stafilococ auriu, pentru ca apoi diagnosticul să indice prezenţa unui stafiloc alb şi să reuşeşti să te vindeci şi de acesta, nu-i de ici, de colo. Şi nici imposibil, dacă asta e ceea ce ţi-ai propus. Iar eu am ştiut că pot să fac asta. 

Gel-curatare-crema-Physiogel

Cu nişte sechele am rămas, însă, în sensul în care, după ce m-am văzut vindecată, iar urmele de pe faţă au început să dispară şi porii să se cureţe, am evitat să-mi pun pe faţă ceva de frica de a nu o păţi din nou. Cele mai multe dintre produsele cosmetice sau de îngrijire folosite anul trecut, în perioada în care mă chinuiam să scap de inamici, îmi încărcau cumplit tenul, iar cele mai multe dintre creme, indiferent de cum erau formulate, ori mă iritau, ori, la fel, îmi încărcau tenul.

Dar după ce i-am pus pe fugă pe nemernicii de stafilococi, era timpul să reintroduc în rutina de îngrijirire produse fără de care tenul arată că suferă. Aveam nevoie de produse care să hidrateze fără să-mi creeze alte probleme. Vi se pare simplu? Heh, e o aventură demnă de Indiana Jones, dacă s-ar confrunta cu aşa ceva. 

Gelul dermatologic de curăţare Pshysiogel m-a convins să-l încerc, în primul rând, prin faptul că, dincolo de a fi non-comedogenic, este hipoalergenic şi, deci, destinat pielii sensibile şi reactive. Adică, e destinat exact pielii mele, aşa cum a fost ea în ultimul an.

crema-Physiogel

Physiogel-gel-curatare-piele-sensibila

Textura e fluidă, dar densă, senzaţia după folosirea produsului e cea de ten curat, dar neagresat, ci hidratat şi protejat. Cât despre Crema Physiogel, concurează cu un avans măricel la statutul de my holy grail şi reuşeşte să-mi hidrateze tenul, să-i dea un aspect sănătos, fără să mi-l îngraşe.

gel-Physiogel

Physiogel-crema-piele-sensibila

Produsul este extrem de bine formulat, nu conţine parfum, coloranţi, conservanţi şi emulgatori. Eu l-am folosit zilnic, în fiecare dimineaţă. De menţionat că, de când nu prea mă mai machiez, am constatat că tenul meu se simte mai bine aşa. Totuşi, mai am zile când aplic pudră sau BB Cream, iar acestea rezistă la fel de bine şi peste crema Pshysiogel.

Mai mult decât atât, am folosit-o şi pentru corp şi am pus-o la una dintre cele mai dificile încercări. După epilarea braţelor, mi se întâmplă, în 99% dintre cazuri, să dezvolt o iritaţie destul de urâtă. Până la crema Physiogel, nu găsisem produsul care să mă ajute să vindec respectiva iritaţie mai repede sau să împidice pielea să o mai dezvolte. Ei, într-o seară, după operaţiunea de smuls firele de păr nedorite, am întins mâna după Physiogel. Şi bine am făcut.

L-am aplicat chiar după epilare şi m-a ajutat mult; nu mi-au mai apărut acele coşuleţe mici şi multe în locul firelor de păr smulse, iar pielea s-a calmat mult mai repede. Aşadar, acesta este produsul care a ocupat primul loc în clasamentul meu la capitolul cremă pentru iritaţii pe mâini sau pe faţă.

În cazul pielii sensibile, uscate, cu risc de alergii, inclusiv la bebeluşi ori la copii, în cazul neurodermitelor, la vârstnici, crema Physiogel se aplică zilnic.

De pe prospectul produsului am aflat că:

Toate cremele si loţiunile Physiogel conţin numai lipide similare cu cele ale pielii, care favorizează păstrarea echilibrului natural al acesteia: trigliceride (din uleiul de sâmburi de palmier), ceramide (din drojdia de bere), fosfolipide (din uleiul de soia), squalan (din măsline) şi sterine (din untul de shea).

Aceste produse conţin o structură inovatoare dermo-membranară (DMS) care imită bariera cutanată naturală, graţie căreia lipidele şi ceramidele similare celor ale pielii sunt transportate în siguranţă în interiorul epidermului, unde compensează deshidratarea şi îngrijeşte pielea, pentru perioade lungi.

De ce Physiogel nu conţine emulsificatori şi ce beneficii are acest lucru? Pentru că are deja lipide lamelare, similare celor ale pielii, dar şi pentru că are o formulă inovatoare. Şi e de bine, pentru că aceşti emulsificatori se pot acumula în piele şi pot antrena, în momentul spălării, lipidele esenţiale proprii pielii, deci îţi vor lăsa pielea uscată.

După nişte săptămâni bune de folosire, tenul meu e echilibrat; secreţia de sebum e parfum pe lângă episoadele prin care treceam acum ceva timp. Coşuri îmi mai apar pe ici, pe colo, fie în perioadele stresante, fie când e rost de vreo dereglare hormonală. E drept, nici la machiaj nu mai apelez des, iar asta a contribuit, în cazul meu, la pori mai curaţi.

Iar dacă, în general, nu-mi place exigenţa, nu sunt de acord cu ea în cazul alegerii produselor de îngrijire şi de machiaj. Pe lângă regula “E bun ce-ţi face ţie bine“, eu am înţeles că e necesară o doză şi mare de exigenţă, de atenţie. Nu de alta, dar dacă nu o ai, s-ar putea să ratezi astfel de produse, care îţi ajută tenul să dea ce-i mai bun din el.

Şi, credeţi-mă, asta o spune un om care aproape că a ajuns în pragul depresiei din pricina problemelor cu acneea, care plângea, acum două ierni, când îşi dădea cu ceva pe faţă, din cauză că totul era o mare rană. O spune femeia care a dormit (da, a dormit) cu machiaj pe faţă, de ruşinea de a se descoperi aşa cum e ea.

Aveţi grijă de tenul vostru şi oferiţi-i produse bune, bine formulate, care să răspundă necesităţilor voastre.

***
Urmăreşte-mă prin Bloglovin.
Stăm de vorbă şi pe pagina de Facebook, şi pe Twitter. Pun poze pe Instagram şi pe WeHeartIt. Pun lucrurile preferate pe Pinterest şi pe Tumblr. Nu uita să mă urmăreşti în aceste reţele sociale!

Lasa un comentariu

10 comentarii
 1. Elena says:

  de unde il cumpar? e produs in Romania? momentan sunt in Turcia :(… il gasesc in duty free? sau e o intrebare prosteasca :((( dar de cand sunt in Turcia fata mi s-a umplut de acnee si nu stiu ce sa mai fac :(((((….

  • Macnetize says:

   Stiefel produce Physiogel și le găsești în farmaciile Sensiblu, Centrofarm și Catena. Of, îmi pare rău să aud de acnee, m-am confruntat și eu cu niște episoade urâte, am scris pe blog la momentul respectiv. Poate când ajungi în țară poți să-l cumperi. Dacă mai pot fi de folos, dă-mi de veste. Țin pumnii și sănătate maximă, să-ți dispară problemele.

 2. Radu Adina says:

  Super.Nu stiam de el

 3. Mihaela Bolea says:

  Asta ar fi şi curiozitatea mea, de unde l-am putea cumpăra? Mulţumesc bunului Dumnezeu, chiar nu am niciun fel de problemă sau tendinţă în acest sens, în schimb, am o persoană în familie care ştiu sigur că l-ar aprecia foarte mult. Îţi mulţumesc! 🙂

 4. Sadie says:

  Are SPF crema? Sau are strict rol de crema hidratanta?

 5. Abia astept sa le primesc si sa le pun la treaba…Poate ma ajuta crema si pe mine, in cazul iritatiei de dupa pensat.

Lasă un comentariu