Începe şcoala. Tu ce ai învățat de la cei mici?

Trebuie, vă promit, trebuie să-i vedeți pe ăştia micii cât sunt de dedicați şi cât de repede înțeleg ce e important în jurul lor. Zău, dacă generația noastră ar fi înțeles atât de repede aceste lucruri, țara asta era mult mai curată. Sunt adorabili şi, mai mult, sunt responsabili!

Asociația RoRec face o treabă grozavă promovând reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Unul dintre programele lor, că de asta am pus clipul de mai sus, se numeşte Patrula de Reciclare. În fiecare an, copiii din grădinițe şi şcoli sunt invitați să participe, ca voluntari, şi să se înscrie ca echipe în program.

Ei bine, până acum, în ultimii cinci ani, s-au implicat peste 1.800 de profesori şi peste 70.000 de copii! Copiii aceştia îşi învață părinții să fie mai responsabili cu mediul înconjurător şi colectează chiar ei DEEE. V-am mai spus, de fapt, dar o fac din nou, mai ales că puteți ajuta cu un efort minim şi să luați exemplu chiar de la “boboci”.

Dar, ştiți ceva? Copiii aceştia, în vacanța lor, n-au stat doar să se joace, ci au participat activ la acțiunile de colectare. În august, participau la campania “Vrei să luăm trofeul? Haide cu DEEE-ul!“, iar copiii din Sibiu, Argeş şi Harghita au fost cei mai harnici.

De câteva zile, s-au deschis înscrierile pentru echipele din Patrula de Reciclare. Aşadar, dacă aveți copii sau prieteni care au copii, întrebați în şcoli sau îndemnați-i să-i întrebe dacă nu vor să se înscrie. Ori unde ați lucra, încercați să vedeți cum s-ar putea implica instituția, compania sau colegii. Nu e nici un efort, trebuie doar să le spuneți să caseze echipementele depăşite în numele Patrulei de Reciclare – vezi acest link pentru detalii.

patrula-reciclare

Pentru că, după cum bine vedeți, viitorul este în cei mici de azi, pe care îi vedem deja mai grijulii față de mediu, dar care, în acelaşi timp, se uită la noi şi ne iau drept exemple în viață. Dacă vrem o țară mai curată şi mai frumoasă, noi suntem cei care trebuie să le cultivăm încrederea.

Dacă aveți astfel de echipamente electrice şi electronice de care vreți să vă debarasați, vă recomand să le duceți direct la unul dintre multele centre de colectare RoRec din toată țara. Sau, dacă aveți echipamente mari, grele, puteți apela gratuit TelVerde, la 0800.444.800, şi va veni cineva de la Patrula de Reciclare să ridice echipamentul direct de la adresa la care locuiți sau de la locul vostru de muncă.

2 comentarii

  1. Ma bucur ca te urmaresc, nu am vazut pe alte bloguri astfel de informatie. Imi place mult cum imbini chestiile de beauty si de moda cu frumusetea interioara, cu lucrurile care ne fac mai buni. O sa urmaresc Rorec si pe cei mici. Pupicei multi!

  2. Ha, ha, ce tari sunt pustii, bravo lor. Eu sunt o lenesa, trebuie sa recunsc, nici bateriile nu le duc. Mai vad la tine si ma simt ca naiba. Damn, acum ma faci sa duc alea la colectare :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.