Patru seriale hispano pe care trebuie să le vezi

Patru seriale hispano pe care trebuie să le vezi

Am considerat întotdeauna că repetiția e mama învățăturii. Asta nu a însemnat, însă, că am exclus tot felul de alte metode de a învăța ceva. Iar când vine vorba de limbile străine, să exersezi vorbind și ascultând, după ce ți-ai însușit bazele teoretice, mi se pare cea mai bună modalitate de a deveni mai bun la o limbă străină.

Bine, bine, o să mă întrebați de ce mă apuc să bat câmpii despre învățare pe un blog de beauty and bla bla. Păi, pentru că, în ultima vreme, am simțit nevoia să îmi exersez spaniola, că simțeam că pierd un pic contactul. Și cum nu am prin preajmă hispanoablanți (nu am, nu?), am zis că Netflix nu e o idee rea.

Și uite așa am ajus să urmăresc câteva seriale spaniole și, băi, chiar sunt bune toate, deși diferite între ele. M-am gândit să vă povestesc un pic despre ele, în cazul în care vă interesează să urmăriți chestii interesante.

La casa de papel | Money Heist

Despre primul dintre ele am mai scris deja (clic AICI pentru a citi textul), în continuare mi se pare foarte bun și abia aștept următorul sezon. E de acțiune, povestea e centrată pe câteva personaje care, conduse de El Profesor, decid să dea o spargere mare de tot, lucrurile se complică și se nasc tot felul de povești. L-aș revedea oricând. Un mare plus e coloana sounoră, foarte cool.

La casa de las flores | House of Flowers

Nici nu știu cum să încep să descriu serialul ăsta. Ritmul în care lucrurile se întâmplă și jocul actoricesc au o puternică tentă telenovelistică, dar, oooooh, La casa de las flores e departe de așa ceva. Scenariul e bun, personajele evoluează neașteptat, intrigile se întortochează cum nu te aștepți, marijuana kicks in când te aștepți mai puțin, ai umor cât cuprinde. Pe nerăsuflate am terminat de văzut primul sezon și vi-l mega recomand.

Las chicas del cable | Cable Girls

Excepțional, vă zic. Mi-a plăcut la nebunie, am așteptat să apară noul sezon mai ceva decât fanii Harry Potter în fața librăriilor, în așteptarea noilor volume. E un serial mai… girly, așa. Bine, de fapt, e foarte feminist, dar mi s-a părut extrem de realist.

Povestește viața mai multor angajate ale companiei naționale spaniole de telefonie, iar acțiunea are loc în anii 1930. Știu că din descriere vi se pare puțin spus plictisitor, așa am crezut și eu inițial. Mă bucur, însă, că am apăsat play pe primul episod, pentru că a meritat. Și aici, coloana sonoră reprezintă un mare plus. Cu siguranță o să căutați frenetic piesele auzite acolo. Și tot legat de asta, e foarte interesant modul în care integrază melodii actuale în secvențe din anii ’30.

Mar de plástico

E un serial polițist, acțiunea se petrece într-un sătuc, însă populația nu e deloc (doar) rurală. Dincolo de intriga polițistă, serialul aduce în discuție și teme rasiste. Am văzut doar primele două episoade, mi s-au părut scrise binișor, dar abundă în melodramă și în momente care nu prea își găsesc locul, după umila mea părere. Măcar pentru actorul din rolul principal eu zic că merită să vă uitați :)

Acestea ar fi sugestiile mele de seriale spaniole, bune dacă vreți să vedeți ceva interesant, dacă vreți să învățați sau să vă perfecționați limba spaniolă. De menționat că, în serialele pe care le-am menționat, se vorbește spaniolă din mai multe țări, nu doar din Spania.

De vreo câteva zile, am făcut o pauză cu serialele și m-am întors la cărți. Și mi-ar plăcea să îmi spuneți dacă vreți să vă povestesc despre ce am mai citit sau ce urmează să citesc, ce am mai cumpărat și ce am mai împrumutat.

Gânduri bune și senine, fiți frumoși!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.