Parfum de femeie: Tendre Folie

Parfum de femeie: Tendre Folie

În urmă cu ceva timp, am descoperit un parfum care avea să-mi devină tare apropiat. Da, știu că sună ciudat, însă relația mea cu parfumurile chiar e una personală. Cel despre care vreau să vă vorbesc se numește Tendre Folie, este creat de casa franțuzească de parfumuri Charrier Parfums și este adus în România de Laboratoarele Fiterman.

Charrier Parfums a luat naștere în urmă cu 125 de ani, la Grasse, Capitala Mondială a Parfumurilor, iar în fabrica de la Valluris este creat, dezvoltat, conceput și produs fiecare parfum.

Spre rușinea mea, nu aveam habar că se găsesc și la noi aceste parfumuri; pe lângă Tendre Folie, cel pe care eu l-am primit spre testare, mai există câteva parfumuri Charrier Parfums, distribuite de Laboratoarele Fiterman: Air de France Croyance Or, Air de France Pour Homme, precum și cele din colecția Les Parfums de France – Love Romantic, Lovelys French și Love Elegant.

Tendre Folie are note de bază de mandarină și pepene galben, pentru ca apoi să se transforme într-o explozie de arome proaspete de trandafir, frezie, lemn de santal și rădăcină de iris. E un parfum proaspăt, moderat dulce, echilibrat; e genul acela de parfum care-ți place, indiferent ce feluri de prafum îți plac.

Eu pun asta pe seama faptului că îmbină note florale cu note fructate și lemnoase. Oricum, compoziția e una foarte plăcută, purtabilă indiferent de anotimp, deși eu îl văd foarte potrivit pentru sezonul rece.

Air de France Croyance Or îmbină aroma delicată a violetelor, cu parfumul suav al prunelor, trandafirilor și orhideelor și cu notele puternic lemnoase, în timp ce Air de France Pour Homme este un parfum bărbătesc, ușor picant, care îmbină perfect notele de mandarină și portocală cu cele marine, cu piperul, cedrul, moscul alb și ambră.

Les Parfums de France, o colecție de trei parfumuri

Love Romantic îmbină notele din familia citricelor și a fructelor (mango, măr verde, lamâie, grapefruit, coacăze negre) cu note florale de liliac, iasomie, trandafir și note de bază lemnoase.

Lovelys French e o explozie de arome care îți trezesc simțurile, începând cu mireasma atrăgătoare de iasomie, pară și portocală, terminând cu note orientale de vanilie și mosc, iar Love Elegant îmbină  arome suave de pară, flori albe si trandafir, cu cele puternice de lămâie, grapefruit și mosc.

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.