O sâmbătă cu Avon și Antonia, la Valea Părului

O sâmbătă cu Avon și Antonia, la Valea Părului

Cam cât de tare e să te trezești într-o dimineață de sâmbătă, să îți bei cafeaua cu Antonia și să pleci, alături de o mulțime de oameni mișto, spre Valea Părului, un sat ca din povești, pe care AVON a hotărât să îl pună pe harta frumuseții? Păi, foarte tare, vă spun eu. Vă povestesc de-ndată.

Sâmbăta care a trecut a fost una specială: a început cu o cafea savuroasă, în centrul Bucureștiului, cât să ne dea energie pentru drumul cu autocarul până în Valea Părului, acolo unde hairstiliștii și make-up artiștii Avon urmau să le răsfețe pe localnice, în primul salon pop-up de beauty, dedicat exclusiv acestora.

Antonia și Andreea Remețan au făcut ca drumul până acolo să fie un prilej de distracție, concursuri, discuții funny și, ce să mai tura vura, într-o clipită, parcă, am și ajuns la Căminul cultural din Valea Părului. La fața locului, o armată de hairstiliști, înarmați cu toate cele necesare, le răsfățau deja, de pe la orele 9:00, pe localnice. De la cele mai tinere la cele mai în vârstă, toate se bucurau să fie aranjate și în centrul atenției.

Și e adevărat ce se spune, că frumusețea nu are vârstă și nici șabloane: am văzut deopotrivă adolescente și doamne cărunte, femei scunde ori înalte, blonde, brunete, cu părul creț ori drept, cu siluete filiforme sau rubensiene. Dacă cineva ar fi capturat întreg acel moment, în toată forfota lui și cu toată culoarea lui, ar fi putut să-l pună în dicționar, în dreptul cuvântului frumusețe.

Ne-am coafat, ne-am distrat alături de toată mulțimea aceea de fete și femei frumoase, am făcut, însoțiți de primar, turul Văii Părului, am poposit în locuri nebănuit de frumoase, ne-am încărcat bateriile, mințile și sufletele cu voie bună. Ultima, dar nu cea din urmă oprire a fost într-o gospodărie din sat, acolo unde gazdele ne așteptau cu plăcinte cu brânză, prăjituri făcute-n casă, must și vișinată și cu zâmbetul pe buze.

Peste 400 de femei din satul Valea Părului, județul Buzău, au fost coafate timp de 12 ore de stiliști. Timp de o zi, femeile din satul Valea Părului au fost răsfățate cu coafuri gratuite, ședințe foto profesioniste, sute de produse cadou și ateliere educative, în salonul pop-up de beauty amenajat de AVON special pentru ele, în sat. 

Evenimentul a fost organizat de AVON din dorința de a transmite că frumusețea nu are loc sau vârstă și merită să fie descoperită, chiar și în locuri neașteptate. Aproximativ 50% dintre femeile din România trăiesc la sat, conform Institutului Național de Statistică. 

În plus, AVON a oferit o transformare completă pentru 10 femei din sat, pe care le-a numit ambasadoare, și care au fost răsfățate cu sesiuni de machiaj, vopsit, coafat, styling vestimentar și o ședință foto profesionistă. AVON va organiza o expoziție foto digitală dedicată, în care va celebra frumusețea femeilor din satul Valea Părului. Întreg gestul Avon, acela de a aduce răsfăț într-o zonă rurală, în semn de respect pentru femeie, pentru frumos și pentru frumusețe mi se pare emoționant. E evident că, de foarte multe ori, femeile uită de ele și își concentrează toate energiile, toate resursele pentru cei dragi din jurul lor, pentru a fi bine. Pentru a fi frumos. Și uită că și ele au nevoie de un frumos al lor, de un moment în care să tragă aer în piept, să se așeze confortabil pe un scaun și să aibă cinci, zece, 15 minute de răsfăț.

Aș putea să spun că, în 22 septembrie 2018, AVON a pus Valea Părului pe harta frumuseții. Dar ar fi greșit. Asta pentru că, în 22 septembrie 2018, AVON a pus, de fapt, întreaga Românie pe harta frumuseții.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.