Muzici frumoase pentru seri cu pisici

Dacă, inițial, am crezut că eu am salvat motanul, în fiecare zi îmi dau seama că el mă salvează pe mine. Și zău, oricât iubeam animalele, căci le iubesc de când am făcut ochi pe lumea asta, n-am fost cat person. Am avut câine vreo 17 ani și, când am luat motanul, m-am așteptat că conviețuim, să îl văd bine și sănătos. N-aveam pretenții de iubire necondiționată, căci auzisem că felinele sunt mai… altfel.

Am crezut că e puiuț, când, de fapt, era subnutrit, avea oase rupte, coada ruptă, o răceală veche și cruntă, botul plin de julituri. Nu doar că nu știa să se joace, nici nu se aproapia de oameni. Tata l-a hrănit, luni de zile, la casa bătrânească de la țară, care e locuită doar vara, unde pisoiul a dormit în niște lăzi, în ploaie și în frig. L-am luat de cum l-am văzut, iar acum e, de multe ori, oricât de exagerat ar suna, ancora mea.

pesi

Învață cu mine, la mine în brațe, mă așteaptă să mă trezesc în fiecare dimineață, doarme pe papucii și pe gențile mele, miaună de când bag cheia în ușă. E o scumpete. Îl cheamă Pesi și e lecția mea de viață în multe zile. Lecția mea de supraviețuire, de “când totul pare pierdut, nu dispera”. E cel care-mi amintește că oasele rupte se sudează, că bucuria poate fi redobândită, că întotdeauna va fi cineva care să ne iubească și pe noi, oameni sau pisici.

Trist e că îmi amintește și că oamenii pot fi oribili. Îmi pare rău să o spun, dar oamenii, din motive pe care numai ei le știu, schingiuiesc animale, oameni, chinuiesc suflete mici și neajutorate. Am tăcut mereu, aici, pe blog, în legătură cu știri de interes național. Nu mi-am dat cu părerea despre violuri, deși am fost de două ori în pericol; am ales să tac, dar oamenii sunt tare urâți uneori.

În fine, just my 2 cents. Ce voiam, de fapt, să vă dăruiesc e o melodie foarte frumoasă de la o trupă foarte frumoasă. Pentru că-mi știți, cred, pasiunea pentru spaniolă și pentru portugheză, caut și descopăr multe voci frumoase.

Mulțumesc că sunteți aici. Vă dăruiesc toate gândurile mele bune. Să aveți o seară liniștită și o duminică exact cum v-o doriți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.